CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Pirátská verze hry Watch Dogs obsahuje Bitcoin mining malware

Vytezuje procesor z 1/4? Neni to spis tak, ze vyuziva pouze jedno jadro, takze na 4-jadrovem se to tvari jako 25%, na 8-jadrovem pak 12,5% atd atd...? Jinak BitCoin miner se vam do PC bez povsimnuti dostane pravdepodobne i pres flash, usadi se v jeho slozce a tvari se jako InternetDownloadManager (IDM.EXE)...vytezuje vsechna jadra na 100% :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

No, watch dogs sice nemám, ale když jsem si tohle přečetl, tak jsem si otevřel správce úloh a NĚCO mi vytěžovalo procesor na 100%... Ehm

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, když se tak dívám na můj top, nevíte někdo co je to minirosetta a wcgrid ? ;)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to distribuovane vypocty
http://boinc.bakerlab.org/rosetta/
wcgrid neznam, vice treba zde v cz
http://boinc.berkeley.edu/

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No, kdyz vezmu v uvahu, ze vsechny moje grafiky na plne pecky by za rok neustaleho provozu vytezily bitcoiny za asi patnact centu, a na CPU to jeste bude o nekolik radu mene, tak hodne stesti, pirati! Pri trose stesti mate za pet let na pivo :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1000000x par centu je peknych par milionu centu, a to uz se mozna i vyplati :-)
A tobe se vyplati vyssi ucet za elektriku :-)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, zda by si někdo dával tu práci a přidával tam minera na BTC pro CPU. Při té neskutečné obtížnosti, na kterou BTC díky ASIC vyšplhal je jakýkoli přínos od CPU zcela k ničemu. Ta obtížnost je tak vysoká, že i grafické karty se už rok pro BTC nepoužívají. Nic než ASIC nemá šanci něco natěžit.
To by těch nakažených musely být doslova miliony, aby to na CPU mělo nějaký efekt. Hoďte si to do kalkulačky a i milion procesorů s jedním vytíženým jádrem by vám dnes dokázal vydělat cca. 110 dolarů denně pokud by pracovaly plných 24hodin. A vzhledem k růstu obtížnosti by to za dva měsíce bylo tak 60 dolarů.
Čili moc bych tomu nevěřil ...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Vono to možná těží něco na Scryptu, tam se to ještě i vyplatí…

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak LTC se jede pořád ještě na GPU, takže asi s dost velkým počtem CPU by to něco natěžilo. Ale tady už taky přebírají otěže ASIC. A to to nejprve vypadalo, že se pro skript měny vyvíjet ASIC nevyplatí.
Njn, velká škoda pro AMD. Kdo si bude kupovat jejich high-end grafiky, když mineři z GPU utečou ... :)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin minery v různých podobách (klasika exe, java, vbe, pro procák i grafiky, dokonce i pro integr. Intel už jsem se setkal) lze dneska chytit k lecčemus. V mém okolí je to v poslední době suverénně nejrozšířenější malware. Pro člověka bez antiviru lze obvykle odhalit podle toho, že se PC chová podobně, jako by mělo antivir (tedy co se zpomalení PC a reakcí systému týče). Trošku pešek je, že mnohé antiviry to nepovažují za malware, protože člověk si samozřejmě může na svém PC těžit zcela legitimně, když ho to baví, takže řada lidí dlouho na nic nepřijde, i když má antivir (to je takový ten falešný pocit bezpečí ;).

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Presne, zrovna ted mam doma jeden NTB, kde si user stezuje na zahrivani, porad to fouka, malo vydrzi baterka, zpomaluje se to...kouknu na vytizeni CPU a furt to jelo kolem 25-50%, i kdyz se nic nedelo. Jakmile jsem to odpojil od site, tak to za chvili ustalo. A hadej co jsem tam vcera odinstalovaval ;-) Ty minery tam byly 3!

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Mc Afee Endpoint Encryption+McAfee AV Enterprise(EPO5)+ McAfee HIPS Firewall= služební i7 IvyB/8GB ram jede jako domácí Sempron 140/2GB ram.
Pokud to BitCoin miner spomalí méně tak v tom nevidím problém .-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíš tankuje, že mi to neustále řvalo ohledně regulérně spuštěných minerů a furt mi je to shazovalo.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Mno clovek by rekl, ze to ze to na AMD chodi hur nez na Nvidii je optimalizaci knihoven pro Nvidii - a no si to zatim na AMD tezi na pozadi bitcoiny :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

mam originalni verzi ta zase obsahuje Malware! :D Aspon Avast mi to tak hlasi, kdyz se Uplay pripoji a z ubi.com stahuje aktualizaci uplay....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jediný, koho napadá, že by to byl super platební model za hry(MMORPG,RTS....)?
Image za těžení a upgrady na to či ono dle výtěžnosti těžby :-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jako ze bys na 4-jadru pro hru vyuzival pouze 2 jadra a na dalsich 2 se tezilo za to, ze ji muzes hrat? To by byly za chvili minimani pozadavky pro kazdou hru 8 jader v CPU a 2 jadra grafika :D

Tak me napada, jestli s timhle modelem nepocital Wargaming, protoze jejich WorldOfTanks nedokazou poradne vytizit vic nez 1 jadro a cca 30% grafarny :D

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.