CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Pirátské hry do dvou let vymizí, tvrdí hackerská skupina 3DM po boji s Denuvo

Ale no tak - neprolomene ochrany proti kopirovani existovaly i pred 25 lety na Amize - vsechny zname piratske grupy se snazily, ani jedna neuspela. A konec piratsvi to neznamenalo.

V tomhle pripade mam navic dojem, ze se o prolomeni snazi jeden jediny clovek, nicmene je jen otazka casu, kdy se to jemu nebo nekomu jinemu povede. A pak bude nasledovat dalsi kolecko novych evrzi ochran a uspesnych nebo neuspesnych pokusu o prolomeni.

Snaha o prolomeni se samozrejmne primo umerna dulezitosti titulu, ktery je tou ochranou vybaven. Tudiz je urcite vetsi snaha cracknout Just Cause 3 nez nejake strileni krtku na louce v patnacte verzi (vsichni ty serie zname, lov jelenu, kancu, vlku, medvedu v horach, loukach, lesich atd...).

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

On by to mohl být pěkný průšvih. Kolik se na PC hraje pirátských kopií oproti koupeným? Pětinásobek? Desetinásobek? Pokud klesne zájem o herní grafické karty na desetinu, přestanou se vyrábět. Kolik potom prodají studia her na PC? Žádnou. Možná pak honem začnou vydávat hry bez ochran - jen aby už nebylo pozdě.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

No, tak budou lidi hrat mene her. Nemyslim ale, ze by diky tomu hrali mene casu - spise proste budou hrat mene her a ted me napadla myslenka, ze by to mohlo naopak nutit vyrobce her, aby hry byly delsi a doba kdohrani nebyla 5 hodin :-) To by bylo hezke :-)

Ostatne trebas ja osobne hraju vseho vsudy tak 5 her maximalne a to u toho sedim pul dne :-))

+1
+52
-1
Je komentář přínosný?

Bude to spíš prospěšné pro obě strany. Hodně se vyčistí trh, hodně špatných AAA titulu se rozšířilo jen díky pirátství a takovým špatným titulům prostě odzvoní. Lidi si rozmyslí do čeho nalejou peníze. Ano dnes si dost lidí koupí originálku která tu hodnotu nemá, protože čas který od hry očekávali si vykompenzují ukradnutím jiné hry. Nicméně když tohle skončí, pochybuju že každý pak utratí 1600 za 8h v Xtým remaku CoD MW1...

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Heh? Proc by se meli prestat prodavat hry? Zvlast dnes kdyz na spoustu her staci integrovana grafika.
Holt se studia naucej vyslovovat slovo optimalizace a trochu okrouhnou detaily.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Jen takové strašení. V boji proti pirátství udělali Steam a GOG víc než jakákoliv ochrana.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, staci si pockat, a mam originalku za par drobnych ve sleve na Steamu. Ostatne, tech novych her, ktery mam chut si zahrat, je do roka asi tak... jedna :)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

je to tak. Já si dal limit 1200Kč za hry ročně. Bez problémů se do toho vejdu s několika zajímavými hrami, které mi stačí na celý rok. Přičemž loni jsem se do rozpočtu vešel i s GTA V a nasypanými 250Kč do jedné onlajnovky. Kupovat hry "na sklad" aniž bych je hrál mi přijde hloupé.

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

+ sdílení her mezi účty. Čehož občas využíváme. Třeba teď se mi tam objevil Fallout 4, takže přemýšlím, že si ho vyzkouším.
Zdar Max

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

A to funguje jak? Steam je napůli cesty, ale stejně není skoro co hrát.

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

A to funguje jak? Steam je napůli cesty, ale stejně není skoro co hrát.

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Ja si sice limit nedal, ale po predlonskych vanocich, kdy jsem nakoupil asi deset her (priblizne po stovce/dvou), a o vetsine z nich jsem zjistil, ze se nedaji hrat, si ted poradne rozmyslim, za co utracet. Ostatne od te doby co hraju WoT se k jinym hram dostanu jen vyjimecne.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

bohužel WoT nedokáže vydržet delší dobu (max. tak rok?). Čím více mu začnete rozumět, tím více vám začne docházet, jak to Wargaming s každou další verzí kur*í.

Bohužel WG se zaměřil na cílovou skupinu "nováčci" a proto každá další verze je čím dál tím více noob-friendly. Dokud se ještě řadíte mezi lamy a středně pokročilé hráče, tak se WoT dá hrát, ale jakmile začnete patřit mezi ty "lepší hráče", tak vás to už bude jenom štvát.

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem vecna lama, takze mi to zas tak moc nevadi :) Co by mi ale vazne vadilo, kdyby WG slo cestou WoWP, ktere se uz proste neda hrat (10 minut cekani na hru 1vs1 fakt nemusim...)

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

Yeap. Od te doby, co jsem na GOGu a Steamu jsem nikdy nekupoval vice legalni her nez ted (smutne je, ze je jen kupuju do sbirky a vic jak 2/3 jsem nikdy nespustil :)).

Ala mam aspon vse. Od Dooma po SystemShocka xD

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

"neboť mnohdy mezi zákazníkem a pirátem hraje roli jeho nedočkavost", nebo taky neinformovanost když ještě neví že je to brak tak to koupí jen na základě jména/reklamy a vrátit to nejde...

+1
+51
-1
Je komentář přínosný?

Já být výrobcem, tak při vydání hry zahltím všechny warez fóra a torenty plnou verzí s neviditelným bugem (třeba 2% snížením výkonu motoru u závodních her, nedokončitelnou poslední misí...). Padly by tím i výmluvy na kupování zajíce v pytli a když by byla podlomena důvěra ve nelegálně stáhnuté hry, byl by enormní nárůst koupených originálních her.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Tak to byste si pěkně nakakal do vlastního hnízda. Před lety když jsme vydávali prvniho Vietconga s ochranou Sony SecuRom tak jsme měli ve hře speciální háčky které po detekci prolomení ochrany kupříkladu prohodily ovládání nebo ze země vylezla nesmrtelná zombie.
Reakce lidí byla taková že místo toho aby si běželi koupit originálku tak začali nadávat na fórech že Vietcong je zabugovanej shit.

+1
+49
-1
Je komentář přínosný?

Mozno keby ten nesmrtelny zombie mal so sebou transparent s napisom "Sorry kamo, ale toto je nelegalna verzia hry", tak potom by sa na forach nesirilo to, co si napisal.
Cize bojovat s warezom ANO, ale s rozumom.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý ale podobnou ochranu má mít i batman arkham asylum, kdy u pirácké verze batman vždy spadne do plynu a zemře. Ale asi tato ochrana byla taktéž prolomena.
A Nejlepší protipirácké ochrany mají MMORPG kdy spadnete pod textůry a padáte a padáte ... (jedná se o bug ale někdo to může považovat i za ochranu).

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Proc nedokoncitelnou misi? Proste zahltit fora plnou verzi hry - ktere ovsem bude chybet pulka misi a kdyz se dostanes k chybejici, objevi se varovani, ze pokracovani je dostupne jen v plne verzi hry. Podstatne je, aby
1) Hru slo vyzkouset, a to vsechny vlastnosti bez jakychkoliv bugu
2) Teprve po hodine nebo vice hrani jsi zjistil, ze to neni cele - idealne kdyz jsi zrovna napnuty jak to pokracuje.

Proste takove neoficialni demo.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Právě hra, která má neprolomitelnou ochranu, je u mě z principu na seznamu „ani omylem“. Takže za mě mohou mít klíďobrďo všechny hry neprolomitelnou ochranu už teď - hraju jich naprosté minimum a jestliže na mě nic nevydělali doteď (jakože něco málo jo, protože to za to třeba stálo a nemělo to ochranu), tak neprolomitelná ochrana zajistí, že už ze mě nedostanou ani vorla.

Ostatně bych byl docela rád, kdyby hry měly skutečně neprolomitelnou ochranu. Aspoň se reálně ukáže, jestli to těm lidem za to stojí si to platit, nebo prostě zájem o hry dramaticky klesne.

I Microsoft pochopil, že nelegální uživatel je taky uživatel :).

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

Pockej, to jako si fakt kupujes hry podle toho, jestli maji ci nemaji ochranu? Priznam se, ze ja si teda kupuju hry podle toho, jestli je chci ci nechci :-)) Nejakou ochranu vubec neresim, protoze si je kupuju a tak nemusim resit takove blbosti okolo.

A nebo si hry nekupujes a jenom je stahujes?

Ja osobne koupim tak 1-2 hry rocne, coz o to, a kupuju hry, co se daji hrat nekolik let - obvykle vetsina mych her se da hrat multiplayer.

Jinak s tim co pises o tom "jestli stoji za to to platit" a ze se to ukase - ono je to tak: Dneska kdyz nekdo udela hru, tak se sice da stahnout, ale zaroven zcela logicky tu hru musi nekdo kupovat, aby to studio mohlo vydat dalsi nejakou hru. Takze v principu plati, ze i ty nejvetsi sracky pravdepodobne nekdo kupuje.
Pokud by najednou nesly stahovat, tak je budou kupovat minimalne ti sami lide, co je kupuji uz ted. Tem se situace NIJAK nezmeni. Hry, co si nekde nekdo stahne, negerenuji ZADNY zisk, takze je uplne jedno, jestli pujde nebo nepujde nejake hry stahovat. Zadny "dramaticky pokles zajmu o hry" zcela logicky nemuze nastat.
Ano, obcas slysime takovu tu logiku, ze si clovek hru nejprve stahne, pak se mu zalibi a koupi si ji. Je to mozne....take uz jsem slysel, ze videli Lochnesku. A jednorozce. Pokud to nekdo udela (predpokladam desitky lidi, co sem zacnou psat, ze to delaji bezne), tak to je naprosta vyjimka.

Ja osobne jsem vsema 10 pro to, aby mely hry neprolomitelne ochrany. Osobne soudim, ze pokud chce prodavajici za sve zbozi zaplatit, tak neni spravne to nerespektovat a napriklad hry stahovat. (Pokud by me nekdo chtel narknout z pokrytectvi, nebot dozajiste pouzivam take stahovane hry - ne, nepouzivam. Ani jednu. Btw I ty windows mam legalni)

+1
-54
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduchý příklad: koupil jsem poměrně hodně her od Rovia. Důvody dva: byly poměrně levný (ale pak jsem si uvědomil, že jich bylo tolik, že tolik peněz jsem jinýmu výrobci her ještě nedal) - vlastně všechny řady Angry Birds a hru Bad Piggies - mně to prostě bavilo (jako už dlouho nic před tím). Bylo to levný, tak jsem ty peníze za to dal, a jde ta ochrana snadno obejít, takže až si ji budu chtít někdy v budoucnu zahrát, nebudu se muset spoléhat na jejich aktivační servery, navíc mám tu zkušenost, že další aktivace téhož čísla neprochází (tedy mně neprocházela), takže se tím brání přenositelnosti hry, což teda fck.

Další hry od Rovia jsem nekoupil ze dvou důvodů: za prvé přestali dělat aktualizace Bad Piggies - už je dělaj jen pro mobily, ale pro PC ne, a pak právě z toho důvodu, že není přenositelná aktivace. A já prostě nemám rád, když ze mě někdo dělá pitomce. Takže prostě smolík, Rovio už taky ode mě neuvidí ani vorla.

Důvod, proč bych si nekoupil hru s neprolomitelnou ochranou, jsem vlastně už zmiňoval. Není jistota, že to půjde hrát kdykoliv, i v budoucnu. Zejména u takových her, které chtějí aktivaci online. Až se vypnou aktivační servery, pápá lálá a jaká byla hra. Na to fakt fck. A u neprolomitelných ochran na fyzických nosičích se něco podobného může stát i v budoucnu při přechodu na novější OS (jak víme, Windows 10 bojkotují některé ochrany, které byly součástí dřívějších verzí Windows od výroby).

Tuhle situaci, kdy je člověk s nakoupeným zbožím odkázán na libovůli výrobce, který má pořád v rukou ten kill button, tu já prostě nemám rád. To už musí bejt, abych něco takového akceptoval. A sorry, hra sem nepatří prakticky žádná :).

+1
+54
-1
Je komentář přínosný?

Chapu no, ale tak verim tomu, ze Steam bude fungovat jeste dost dlouho na to, abych tyhle veci musel resit...Blizzardum verim stejne...GoG snad taky...
Tyhle problem nejak neresim :-)

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych, že spousta hráčů taky věřila v Konami a podívejte se kam ta firma směřuje.

Jednoduše dojde ke změně ve vedení, které začne zakládat řetězce fitness, začne natáčet vlastní filmy & seriály, začne prodávat hračky, a na herní vývoj bohužel začnou pomalu kašlat.

Sice Valve v brzké době asi neplánuje žádné velké změny, ale kdo ví, kde budou za 10 let???
A copak budeme dělat, jestli někdy deaktivují aktivační servery? Už si nic nezahrajeme...

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to mozne. Priznam se, ze verim vice Blizzardu, nez nejakemu Konami nebo cemukoliv jinemu - na poli herniho prumyslu to je pro me osobne nejduveryhodnejsi znacka ze vsech, ktere existuji. Samozrejme se muze stat cokoliv, coz o to...
Co bude za 10 let me osobne az tak netrapi - rozhodne velmi pravdepodobne nebudu hrat ty hry, ktere hraji dnes - ackoliv pravda je, ze s World of Warcraft jsem zacinal v prvni den vydani, pak jsem si udelal delsi pauzu, pak jsem pred 2 rokama zase pul roku hral, ted si zase davam pauzu...takze to mozna zase za 10 let oprasim, kdo vi :-)
Obecne si myslim, ze Steam je "too big to fail" a verim tomu, ze i v pripade nejakych zasadnich problemu by to nejak vyresili. Ostatne - pokud ne, bude to predpokladam v okamziku, kdy nas zrovna toto bude trapit ze vseho nejmene...

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

GOGu verit nemusis. Ten zadnou ochranu nepouziva...

+1
+49
-1
Je komentář přínosný?

Ehm...Verim tomu, ze kdyz tam mam zakoupene hry, tak po - napriklad - reinstalovani OS proste nainstlauju GOG klienta a hry se mi stahnou. Nemam totiz od nich zadne fyzicke kopie...

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

No ale nemusis :) muzes si natahat instalacky k sobe a pak hrat kdykoli nezavisle na tom, jestli gog zije nebo ne...

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

To asi jo no..ale to je to co nechci :-)
Me vyhovuje to, ze napriklad preinstaluju komp, nainstaluju Steam, Blizzard launcher a GOG klient, necham to pusteny do rana, rano prijdu a mam vsechny hry nainstalovany :-)
Priznam se, ze to se mi fakt libi .

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

"......že se piráti dostali ke hře daleko dříve, než poctiví zákazníci. Zda je morální v takovém případě sáhnout po kradené kopii, už je spíše individuální záležitost....."

A je snad moralni, ze vyrobci her dodavaji na trh nedodelane sracky za velky peniz, tahaji z lidi opet velky peniz za kdejaky malinky pridavek do hry, ktery kdysi byl zdarma? Osobne si stahnu hru, kterou chci, vyzkousim a pokud to neni odpad koupim, pokud je, tak smula, leti to z kompu. Spoustu her kupuji z GoGu, protoze hry nemaji stupidni ochrany, ktere mnohokrat nadelaji paseku v pc, upravene bezproblemove instalatory a je k nim spousta bonusu v podobe soundtracku wallpapers apod. Tak ma vypadat podle me pristup vydavatele her.

+1
+55
-1
Je komentář přínosný?

je od vás chvályhodné, že jste 'poctivý' a 'kvalitní' hry si po 'vyzkoušení' koupíte, ale na světě je hodně lidí, co to nevydrží a pirátskou hru dohrajou až do konce a dál už nemají potřebu si tu hru kupovat.

Myslím, že myšlenka, že by pirátské hry měli vyjít až s (několika?) měsíčním spožděním po vydání originálu, je celkem dobrá.
Kdo si tu hru opravdu chce zahrát (navzdory jejím "kvalitám"), tak si ji pak koupí a nebude volit bezstarostnou cestu pirátství.
No a kdo si myslí, že je to blbost a nebo na to nemá peníze, tak by si ji stejně nekoupil a takhle aspoň dostane možnost si tu hru vyzkoušet... a kdo ví? Třeba se mu hra zalíbí a změní názor. A nebo počká na zlevněnou edici.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=KnRDw-1APbY

To je už jako s těma předpovědma o konci světa .....

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

Divi se ze lidi hry stahujou ? Jak jinak hru otestovat kdyz uz se nedelaji dema ? Nove hry jsou plne bugu . Asassin treba . Jeste ze jsem si nekoupil COD BlackOps 3 kterymu v den vydani bylo malo 16GB RAM . Koupit hru za 1500 a zjistit ze si ji zahraju az vydaji patch ? Za 1500 se dneska da koupit 8GB RAM tak proc to dat nekomu za spatnou hru kterou stejne dohraju za 5 hodin a uz ji znova hrat nebudu ? Mimochodem hry stahuju z warezu ale vetsina nevydrzi v PC vic jak 24 hodin . Otestuju,nebavi,vymazu . Origo mam jen GTA 5 , Tomb Raider 2013,Zaklinace 123 a FarCry1.Nepocitam par her ze Score. Dalsi hra kterou si koupim bude Rise of Tomb Raider a tim asi koncim .

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nevíte, jestli je hra dobrá, tak od toho jsou recenze (recenzenti vždy zkritizují bugy)...

Z toho "velkého" seznamu her, co máte zakoupené, je vidět, že to pro vás je opravdu jenom výmluva. Kdyby jste ty slova myslel vážně, tak by jste si za svůj život koupil více než trapných 6 "origo".

Osobně mám asi takových 30 her, které jsem si vůbec neplánoval koupit, ale po vyzkoušení pirátské verze jsem změnil názor. Snad první hru, kterou jsem si koupil "až po vyzkoušení" byl Counter-Strike :-D

+1
-54
-1
Je komentář přínosný?

Nemam herni PC zas tak dlouho.Pravda že v recenzích se o hře dozvim dost,ale chci si jí vyzkoušet.Jak půjde na mojí sestavě.Nezajímá mně že v redakci běhala na i7 s GTX980Ti.Vrátim se ke COD Black Ops 3.Na mém FX8350@4GHz , 32GB DDR3 1866 , GTX760 (OC) to neběhá plynule ani s posledním patchem (Ultra ani Velmi vysoké detaily) přitom engine už je zastaralej několik generací.Grafika se k lepšímu nepohnula.Jen vyšší a vyšší nároky.Za to mam platit ? Za lenost vývojářů .Samozřejmě to neni důvod jim to ukrást.Jen jsem toho názoru že kdyby to nešlo stáhnout,stejně bych si to nekoupil.Škodu jsem tim nikomu nezpůsobil.

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Zase ta demagogie s krádeží. Aby jim to člověk ukradl, musel by sebrat autorství/vlastnictví hry (a začít ji třeba prodávat pod původním či svým názvem) nikoli jen "vyvořit kopii" a stáhnout crack.....

+1
+55
-1
Je komentář přínosný?

udávat Call of Duty jako příklad je velmi zkreslující.
CoD už se dávno nepovažuje za hru pro normální lidi, protože normální lidi už dávno ta provařená polívka přestala bavit, a proto už to prakticky hrajou jenom děcka (tak 90% hráčů je ve věku 6-15let?).

Vaším metrem bych mohl trvdit, že hry si nezaslouží moje peníze, protože Sims je zženštilá hra.

až někdy v budoucnu uvidíte stížnosti, že na PC už nevycházejí kvalitní hry a všechno dobré vychází hlavně na konzole, tak si vzpomeňte na to, že za to můžou lidi (jako vy :-P ), co jenom stahujou a nepřispívají vývojářům na vývoj dalších kvalitních her.

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Jenže vývojáři už dávno žádné kvalitní hry nedělají.Navíc nebude trvat dlouho a objeí se emulátor PS4.Je to v podstatě low end PC.A věřim že na něm půjdou kvalitní konzolovky.Ze zániku her na PC strach nemam.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Ehm...Pises z nejakeho paralelniho vesmiru?:-)))

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

#Psycho Mantis: Dneska už nelze říct jestli to či ono má mladší komunitu hráčů. Kde se točil nebo točí programing nebo jakýsi soutěžení a dá se honit ego tak se vždycky slejzají mladší hráči. Counter strike, Call of Duty a popravdě dneska už i ten Battlefield je plnej těchhle hráčů když čtu občas chat ve hře. Teamová hra zmizela a hodněj se fragy :)

Velký kluci hrajou například ARMU ... moc se u toho ego honit nedá :)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Dnes, při existenci masivních slev na Steamu se pirátit nevyplatí, teda pokud není člověk extrémně nedočkavý. Já o Vánocích nakoupil docela dost - třeba takové FC3 Deluxe za 200Kč, no nekup to.... Starší Serious Sam 2 cca za 20Kč, Stronghold HD za stovku....

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

Díky různým slevám, dřívějším přístupům a nižším cenám (oproti dřívější době) za hry obecně mám hodně her koupených. Pro mě osobně už nemá cenu hry stahovat jelikož hraji jen multiplayerovou složku u her a ta se nikdy crackem neřeší a ani neřešila. Po LAN už taky dneska nikdo nehraje :(
Poslední hru jem zakoupil novou Tomb Raider a popravdě za ty peníze jsem velmi spokojen.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.