CDR.cz - Vybráno z IT

Po 24 letech vychází první kampaň pro System Shock vytvořená fanoušky

Stará láska nerezaví. Díky této odvěké pravdě je možné, aby dvacet čtyři let po vydání prvního System Shock vyšla první svébytná komunitní kampaň.

Pojďme jen na moment pozastavit a skutečně ocenit, jak moc je tento úkaz unikátní. Komunitní tvorba je velmi působivá sama o sobě a její aktivita udržující čtvrt století starý titul, jenž mnozí zapomněli ve prospěch jeho modernějšího a intuitivnějšího nástupce, zkrátka vyvolává tiché, odhodlané nutkání vstát ze židle a uznale tleskat.

Pro objasnění: zmiňovanou hrou je System Shock, „tvorbou“ je samostatná kampaň nesoucí název System Shock: ReWired. K jeho vytvoření neposloužil nedávno zveřejněný zdrojový kód, ovšem open-source nástroj InkyBlackness.

Celkově čtyřměsíční práci, jež měla za výsledek svébytnou dějovou linku odehrávající se na lékařské lodi UNN Bismarck pod kontrolou morbidní umělé intelgence SHODAN, vzdálené příbuzné Siri, má celkovou velikost 250 kilobytů a stáhnout ji můžete zde.

Mód je zdarma, zapotřebí ale bude jakákoliv verze System Shock, nejlépe modernější Enhanced Edition. Návod k nainstalování modu naleznete zde. Čerstvý obsah pro fanoušky série přichází akorát včas – ztraceni mezi odsunutým remasterem a tajuplným třetím pokračováním jistě ocení příležitost vyzkoušet něco nového.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Po 24 letech vychází první kampaň pro System Shock vytvořená fanoušky

Neděle, 15 Červenec 2018 - 13:25 | Jan Smetana | Tak jsem ten mod prave dohral (vse na normal...
Úterý, 10 Červenec 2018 - 14:09 | Pavel Vevera | Děkuji za upozornění a omlouvám se za nepřesnost...
Čtvrtek, 5 Červenec 2018 - 17:36 | ps47 3dfx | za zmienku stoji ze RPS (odkial spravu vsetci...
Středa, 4 Červenec 2018 - 17:15 | DRK | Šmarja to už je 24 let? Mně to přijde jako loni...

Zobrazit diskusi