CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Počet prodaných tabletů klesá, potenciál se skrývá v zařízeních 2v1

Stačí se zamyslet:
Mám starý tablet, full HD+ rozlišení, v pohodě stačí na přehrávání filmů a hraní základních her.
Proč bych si sakra kupoval nový model?

Plus největší brzdou je Google i Apple.
Do teď nebyly schopni vydat verzi Androidu nebo IOS, která by dokázala něco víc než jen roztáhnout telefon do rozměrů tabletu (záměrně ignoruju stylusy).
Nemluvě o minimálním počtu dobře zpracovaných aplikací pro tablety - jak ios tak android mají dobrých aplikací na tablety, co by na prstech napočítal. Neumí se efektivně připojit k externímu monitoru atd.....

Alespoň, že Jide a další vývojáři androidu ukazují, že i Android jde používat s desktop UI. První krůčky ...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

"iPad PRO, který se v grafu také řadí mezi 2v1, vám nabídne klávesnici, větší pracovní plochu a dotykové pero" ....... tak surface ma samozrejme wacom pero a to narozdil od applu dokonce zdarma a taky do 2v1 bych zapocitaval jen skutecne stroje s windows a ne detske hracky jako ipad.

Jinak co se tyce prodeju 2v1 .... je to tak pul roku? rok? co jsem tu hledel do kristalove koule a rikal, ze to je jedina budoucnost? Kdyby se mi chtelo, to dohledam, jak se mi lidi posmivali ..... a taky jak tu byly ty prognozy ANAL-ytiku z gartneru, ze do roku 2020 se bude prodavat 10 mld tabletu rocne:o) Gartner je firma, ktera pouziva k analyzam trojclenku, ale jaksi zapomene zohlednit veci jako konecny pocet lidi na planete atd:o)
A lidi si samozrejme druhy tablet nekupujou, kdyz jednou naleti na nejaky android nebo ipad, nemaji chut kupovat neco dalsiho. Taky proc, neni to telefon, ktery saje tim, ze je pomaly .... nejaky web tam jede, nejake video se prehrat asi taky s vypetim sil da a nic vic se na tom stejne delat neda.
Jina kategorie jsou samozrejme tabletPC s windows, to je uplne jine kafe. Ja si treba po miixu ted poridil linx 7, ktery ma HDMI a pouzivam to misto PC. Kdyz jedu na chatu, tak to pripnu k hubu + HDMI a mam klasicky pocitac, ktery se vejde do kapsy. Startrek now!

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Nie si sam. Viaceri sme pisali, ze rovnako ako u PC sa postupne znizi pocet predavanych tabletov a neskor aj smartfonov. Trh sa nasyti lebo ludom budu stare veci fungovat

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.