CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Podívejte se na desítky let staré fotografie astronautů z Apolla při tréninku

Jen aby toho tam nenafotili a nenatočili více, než říkají :)

Mně se víc líbila ta maketa Měsíčního povrchu, co udělali v Arizoně:
http://ax2.old-cans.com/nasa/nasa%20crane%20apollo%20hoax%201.jpg
http://ax2.old-cans.com/nasa/nasa%20crane%20apollo%20hoax%202.jpg
http://ax2.old-cans.com/nasa/nasa%20crane%20apollo%20hoax%203.jpg
http://ax2.old-cans.com/nasa/nasa%20crane%20apollo%20hoax%204.jpg
http://ax2.old-cans.com/nasa/nasa%20flagstaff%20fake%20moon.jpg

Tam se totiž fotilo takto:
http://ax2.old-cans.com/nasa/apollo%20astroNOTs.jpg
http://ax2.old-cans.com/nasa/apollo%20astroNOTs%202.jpg

....

A na tomto modelu Měsíce se natočily záběry příletů, viz. kolennice pro kamerový vozík:
http://ax2.old-cans.com/nasa/apollo%20simulation%20project%202.jpg
http://ax2.old-cans.com/nasa/apollo%20simulation%20project.jpg

...ne, kolejnice pro měření potřeba nejsou :)))

Ostatně, podle NASA jsou ve Slunci žárovky:
http://s14.postimg.org/44u1twzcx/lightbulb_anim.gif
http://s14.postimg.org/6qlpyx6u9/lightbulb_anim_2.gif
http://imgbox.com/acys2zGA

...a záběry z Apolla 11 rozhodně nemají 10fps, kolik uměla ta Westinghouse TV kamera, ale 24fps:
https://www.youtube.com/watch?v=TCM76SV_dNg

...címž teorie, že jsme přístáli na Měsíci padla. Bohužel :(

Důkazů o podvodu je příliš mnoho, např. nikdo nikdy neviděl fungovat chlazení těch obleků (tedy, emitovat vodu/ledové krystaly) - ale hned z Apolla 8 máme záběry, že když chlazení lodi pracuje, tak je to sakra vidět:
Odeslat příspěvekod trodas 26. 5. 2014 00:51
Prokázání Apollo podvodu - chazení :)

http://www.youtube.com/watch?v=G7Tmgqz9SOs

V kostce - v záběrech z Apollo 8 mise se za okny objeví celá řada stříbrných vodních kapiček (29:00) a když se Huston ptá, co to je, tak mu astronauti řeknou, že to je výpusť z chlazení. (shodně se dříve dalo poukazovat na zmrzlé kapky moči, austronauté to nazývali "konstelace Urion")

Zřejmě nikdo nebude zpochybňovat, že tak, jak mělo chalazení fungovat (ohřátou vodu vypouštět do vesmíru) je to, co Apollo 8 natočilo, v pořádku.

Problém nastává v okamžiku, kdy toto chlazení mělo chladit astroNOTy na Měsíci. V tom okamžiku "najednou" přestalo fungovat a vylučovat jakoukoliv vodu, ačkoliv to je přesně to, jak mělo udržovat astroNOTy v přežitelné teplotě na Sluneční výhni, jenž ohřívá Měsíc kolem rovníku na 134°C ( http://web.archive.org/web/20090605195859/http://lro.gsfc.nasa.gov/moonf... ) - podstatně tepleji, než člověk přežije - max. 41°C (krátkodobě):

"...pokud se ale překročí a regulace teploty již není možná, teplota jádra (hluboko uložených orgánů) vzrůstá. Toto vede k přehřátí a kolapsu organismu. (...) Při teplotě nad 31 °C se přidává k záření, proudění a vedení tepla také vypařování. (...) Pokud tyto mechanismy neobnoví tepelnou rovnováhu těla, dojde k hypertermii, nárůstu teploty tělesného jádra a přehřívání organismu. (...) Prvními příznaky jsou: slabost, bolest hlavy, ztráta chuti, nevolnost, krátké dýchání, zrychlený tep (až 150/min), lesklé oči, duševní neklid, apatie nebo naopak vznětlivost. Při tepelném šoku teplota těla rychle stoupá přes 41 °C, zastaví se pocení, začne kóma a nastává smrt. Ideální teplota zevního prostředí pro svlečeného člověka v klidových podmínkách je 28 °C, pro lehce pracujícího 25 °C... http://www.wikiskripta.eu/index.php/P%C5%AFsoben%C3%AD_vysok%C3%BDch_tep... ... organismus )

Takže jak mohli být astroNOTi na Měsíci přežít, když na ani jediném záběru z tun videjí ani na jediné z tisíců a tisíců fotografií není vidět ani stopa po zmrzlých kapkách vody vypouštěných z chlazení?! (33:42)

Je ironií, že první TV přenos z "obletové" mise Apollo 8 prokázal, že tzv. záběry z Měsíčního povrchu jsou podvodem (38:35).

Nebo mi někdo chce vyvrátit že Apollo je podvod a ukáže mi video či fotografii, jak skafandr vypouští vodu, jenž zmrzne a bude tak hezky vidět jako na těch Apollo 8 záběrech...???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jakeho chlazeni na Mesici - k cemu by tam melo byt ?

Mesicni den, jak se uci uz na zakladni skole, trva 30 pozemskych dnu. Teplota na Mesici dosahuje 130 stupnu Celsia, jenze pouze v konkretni dny. Schvalne si zjisti, kdy pristavaly vsechni mise Apolla na Mesici a jak tam byly dlouho a jaka byla behem pristani teplota na povrchu - v pripade Apolla 11 to bylo pouhych 89 stupnu Fahrenheita. Nejenom ze nebylo treba zadne chlazeni, ono dokonce bylo mozno pouzivat fotoaparaty na film primo ve vzduchoprazdnu, a to proto, ze teplota nebyla ani vyssi, ani nizsi nez je na Zemi. Vsechny tyhle konspiracni teorie pocitaji s tim ze mesicni den trva 24 hodin, jenze tech 30 stupnu Celsia pri pristani Apolla 11 tam vydrzelo nekolik desitek hodin, vic nez dost na celou misi Apollo.

Co se tyce teploty, astronaute na Mesici na tom byli lepe nez vsechny polarni vypravy, horolezci v Himalajich nebo expedice na Sahare.

V roce 2010 poridily japonske sondy detailni fotografie povrchu Mesice - na nicj jsou krasne videt vsechna mista pristani Apolla i mista kde dopadly na povrch lunalni moduly. Stejne tak funguji dodnes pristroje ktere tam byly dovezeny, vcetne tech ktere tam nebylo mozno dopravit zadnym automatem, protoze vyzadovaly montaz a zamereni.

Kdyby bylo na prvni pohled jasne ze je to podvod, tak prvni kdo bude kricet ze je to podvod bylo SSSR. Nestalo se tak.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mythbusters věnovali jednu epizodu těm nejznámějším apollo hoaxům a vyvrátili je.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

K tomu chlazení:

Na venkovní teplotě záleží jen málo - kosmický skafandr velmi dobře izoluje. Jediná prostupnější místa byly průzor a rukavice, ale klidně je zanedbejme jako nepodstatné.

Skafandr se musí chladit, protože velikým zdrojem tepla je člověk uvnitř. Aby se svým vlastním teplem neuvařil, je důležité, aby se ze skafandru neustále odvádělo několik stovek wattů tepelného výkonu, který se uvolňuje z těla při fyzické práci.

Takže chlazaní je životně důležité.
Proto také měly ty skafandry vodní chlazení.

Je samozřejmě nesmysl, aby skafandry vypouštěly ven do vakua teplou vodu, jak popisuje Trodas. Ta by moc tepla neodvedla. Ven ze skafandrů proto uniká jen neviditelná pára, která odnese tepla mnohem víc.

Pokud by konstruktéři nesmyslně chladili skafandr jen ohříváním vody, potřebovali by kolem 30 litrů vody za hodinu (počítám zahřátí o přibližně 20-30° , litr vody pojme 1,17 watthodiny na stupeň). Zásobu vody na několik hodin by u takovéhohle nesmyslného chlazení asi těžko někam odvlekli i na Měsíci.

Výparem se ale snadno spotřeba vody vejde do 1 litru za hodinu (Litr vody, vypařený při nulové teplotě do vakua, představuje odvedení skoro 0,7kWh tepla - to je zhruba hodinový výkon těla při velké fyzické zátěži).

Koneckonců: kosmické skafandry se takhle chladí dodnes a také nikoho nepřekvapuje, že za montéry na ISS není bílý chvost.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Po více než třičtvrtě roce koukám, že mi sice přibyly mínusy, ale není žádná faktická připomínka.
Byl bych za ně mnohem radši. Pokud se mýlím, můžu se poučit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.