CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Pojízdná zavazadla od Modobag - zbytečnost, či úspora času na letištích?

To je zase tahač peněz z kapes blbounů. Kabinové zavazadlo, OK, rozměry prý vyhovují. Co hmotnost? Koukám na web, vlastní hmotnost kufru je 8,62 kg, což dost nad povolenou hmotnost cabin bag u řady velkých společností které dovolují do 7 - 8 kg, tam kde mají benevolentnější pravidla, zbyde pro obsah, ehm, 1,4 kg (limit 10kg) či 3,4 kg (limit 12 kg KLM, AF).

Navíc Li-Ion baterie jsou značné riziko v letectví (mají občas tendenci hořet při snížení tlaku), tak proč tam tahat ještě další ve zbytečném krámu. Stačí že jsou v mobilech a dalších hračkách. Ještě jako drobná šiší úvaha, kdyby to měl každý cestující B737, tak ten kufr sám o sobě dá na letadlo kolem 1,5 t mrtvé váhy, což je množství paliva co umožní doletět někam do středomoří (a které letadlo kvůli max. vzletové hmotnosti nevezme).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V letadle jsem videl ledacos, ale ze by nekdo nekdy vazil palubni zavazadla jeste ne.

Na to nejspis vyrobce spoleha.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přijde na to. Už se mi párkrát stalo, že mě poždádali o chvilkové položení kabinového zavazadla na váhu, nebo o vložení "do kalibrační krabice".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zavazadla by se měla vážit bez ohledu na to, kam přijdou, a hlavně včetně pasažéra, aby to bylo spravedlivé. Kilo jako kilo. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To rozhodně, to si často říkám taky (jsa hubeňour :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to zatím spíše namátkové a hlavně u nízkonákladovek, ale už jsem se s tím také setkal. Několikrát mi příručák vážili i u odbavení (tam by stačilo ho schovat někam za roh :D ).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jste asi neletěl RyanAirem nebo Travelservisem. Ryan je dokonce i přeměřuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Ale rika se: "to je blby, to se bude libit" :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a hlavně až se se to rozšíří, tak to bude až do posledního okamžiku nenápadný způsob, jak zaútočit větší bombou na letištní terminál a sám to přitom přežít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už teď jsou na některých letech limity na maximální kapacitu litihiových baterií, které je možné brát s sebou do letadla a ty limity nejsou nijak velké.
Přijde mi to jako blbost, krám navíc, se kterým je nutné se tahat, aby na tom člověk po letišti ujel kolik - 2 kilometry? Které navíc z více jak třetiny může urazit po travelátorech?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.