CDR.cz - Vybráno z IT

Chcete pracovat v Google a brát balík? Stačí mobilní telefon a pevné nervy

Google si pro majitele chytrých zařízení s Androidem a iOS připravil nevšední výzvu. S pomocí nejnovější verze aplikace Google Maps se můžete stát lovcem Pokémonů a vydat se na malé dobrodružství. Únik informací však odhalil i kruté zacházení se zvířátky!

Chcete pracovat u Google a nevíte jak se do vysněné společnosti dostat? Řešení je do zítřejšího rána jednoduché. V nejnovější verzi aplikace Google Maps pro Android a iOS si pro nás internetový gigant připravil soutěž, v níž budeme mít za úkol pochytat všech 150 Pokémonů. Komu se to do 2. dubna 2:00 ráno povede, bude se moci zúčastnit finálového klání o nově otevřenou pozici nazvanou "Pokémon Master".

Hra je úzce propojená s virtuální realitou a díky senzorům v telefonu dokonce odhalí Pokémony ukryté ve vašem okolí. Podle prvních ohlasů lze plachá stvoření nalézt pod postelí, na ulici, uprostřed lesa, ale dokonce i v záchodové míse. Vše, co pro zapnutí hry musíte udělat, je instalace poslední verze Google Maps. Poté stačí v otevřených mapách kliknout na vyhledávací pole a zvolit "Start".

A co pozice Pokémon Master vůbec znamená? Podle posledních odhalení se bude jednat o správu "Pika-generátoru", což je sofistikované zařízení na výrobu ekologické elektřiny. Nachází se někde hluboko v podzemí pod sídlem společnosti v Mountain View, které se nyní po vyhledání na mapě zobrazí jako "Pokecenter".

Pikachu otročí v datacentrech

Jak se v těchto dnech ukázalo, oblíbený dětský seriál je jen zástěrkou pro něco většího. Prapodivná stvoření, nazývaná v seriálu Pokémoni, jsou schopná mnoha pozoruhodných věcí, mj. umí i vyrábět elektřinu! Seriál je, po vzoru Hvězdné brány, jen zástěrkou pro skutečnou věc a pestrobarevná zvířátka prý opravdu existují.

Google podle posledních zpráv ve svých datacentrech nechává otročit několik stovek Pikachu, kteří slouží jako zdroj elektřiny. Ve svém prohlášení to uvedli ochránci organizace Greenpeace: "Technologická společnost Google zneužívá pracovní síly ochočených Pokémonů k tomu, aby napájela svá datová centra. Tato skutečnost jí poskytuje konkurenční výhodu a znamená obrovskou úsporu nákladů. To vše však na úkor zdraví stovek nevinných a roztomilých zvířátek."

Do spiknutí být podle posledních informací zapletena i společnost Nintendo, která nebohá stvoření Googlu dodává, geneticky modifikuje a klonuje v rozsáhlém podzemním komplexu na severokorejském území.

Zdroje: 

MyToVimeNejlip

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Chcete pracovat v Google a brát balík? Stačí mobilní telefon a pevné nervy

Úterý, 1 Duben 2014 - 17:09 | HKMaly | Zase Pikachu. Kdyby radsi v elektrarne nasadili...
Úterý, 1 Duben 2014 - 13:38 | Tom Miki | April :D

Zobrazit diskusi