CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Použijte smartphone jako klíč k hotelovému pokoji

Nepodporou androidu starsiho nez 4.3 (=vetsina i novych zarizeni) a WP se opravdu ukazali ..... navic jsem teda tak nejak logicky cekal, ze to bude pres NFC a ne priblbly bluetooth .....
A co se tyce zminovaneho ztraceni telefonu .... pocitam, ze ztratit kartu bude asi 27x jednodussi ....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Uprime, proc to nemuze fungovat zaroven pres NFC i bluetooth a treba navrch WiFi, pro maximalizaci poctu podporovanych zarizeni? Navic by to WiFi pomohlo pokud je nekdo "spolecensky unaven" a nepozna svoje dvere.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nápad zajímavý, ale nějak si to nedovedu představit v provozu. Jakožto recepční si pokládám otázky - jak ověříme skutečný počet osob na pokoji, když se recepce v tomto případě úplně vynechá? Dále by mě zajímalo, jak je to řešené třeba při pobytu rodiny - jeden člen objedná pokoj, zaplatí, přijde mu unikátní klíč, ale co zbytek rodiny? - Rodiče chtějí být na pokoji třeba v deset a děti se chtějí ještě poflakovat - to lze ten klíč nahrát i pro ostatní členy rodiny? Nevím no, klasické klíče, případně karty ke dveřím mi přijdou mnohem praktičtější a použitelnější.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Me prijde prakticky klic, protoze si ho muzes uvazat na krk kdyz jdes plavat do more. Kartu ne, to uz je lepsi ten mobil (a ano, pokoj si objednaji 4 osoby, kazda dostane svuj klic ... u kamencoveho jezera taky dostal kazdy svoji kartu a to ani neotevirala chatu, byla urcena jen k otevirani brany kempu.)

A uprime mam obavu, ze skuhranim na tema, ze musite neco nosit u sebe, spis presvedcite k zavedeni cipovani nebo biometrik. Ono je to praktictejsi, akorat to znamena ztratu soukromi, ale to nikoho netrapi. Mozna krome toho kdo o to soukromi prijde, ale ten neni dulezity.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak. U nás máme pořád klíče klasické a nikdo si zatím nestěžoval, spíš naopak. Hotely co mají karty - často se jim stává, že si kartu zákazník odveze. Karta sice stojí pár korun, ale u většího hotelu budou náklady docela zajímavé. Ještě jsem si uvědomil, že prakticky každého cizince zapisujeme pro cizineckou policii, včetně podpisu, tak i v případě, že se tohle ujme a zároveň s rezervací pokoje obdržíme veškeré údaje z pasu + adresu trvalého bydliště (od 1.1. 2013 je právě i adresa pod pohrůžkou pokuty cizineckou policíí vyžadována - neskutečný opruz), bude se nám host muset alespoň podepsat a recepci se tedy nevyhne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.