CDR.cz - Vybráno z IT

Praktické! Nevšední pero nabije telefon a poslouží i jako propiska se stylusem

nepřehlédněte
Powerpen Cdr 2
Nosit v kapse powerbanku pro nabití telefonu v terénu se asi chce málokomu. Stejný problém nastává třeba se stylusem. Co byste ale řekli tomu, kdyby se vše vešlo do těla propisky? Za necelých 900 Kč jde tento zajímavý kousek do předprodeje.

Jistě to zná každý z nás. K tabletu máte stylus, rádi jej používáte, ale pokud není pevně uchycen k tělu zařízení, často jej zapomenete doma, nebo vůbec nevyndáte z tašky. Stejná situace je u power banky. Schválně se přiznejte v diskuzi - kdo jí má a kdo jí doopravdy nosí poctivě při sobě. Když pak dojde na akutní dobití zařízení v terénu, často jí u sebe nemáme.

Novinka s názvem Power Pen se snaží předcházet této situaci a do těla nepříliš většího, než je běžné pero, ukrývá stylus, baterii pro nabíjení telefonu a klasickou propisku. Zařízení Power Pen je v tuto chvíli již k zakoupení formou předobjednávky za cenu kolem 39 dolarů (cca 900 Kč). Cenovka z něj dělá poněkud dražší pero, ale na druhou stranu to vykompenzuje tím co nabízí.

Powerpen Cdr

Tělo zařízení je z hliníku a dostupné je v černé a zlaté barvě. Rozměry jsou poté 15,5 cm na délku a 1,3 v průměru.

Princip je jednoduchý: Nejprve se vše tváří jako běžný stylus ke smartphonu či tabletu. Otočením konce dojde k vysunutí pera, kterým můžete psát na starý dobrý "analogový" papír. Pokud odšroubujete konec, objeví se nabíjecí koncovka. Podporováno je rozhraní lightning od Apple a samozřejmě i micro USB používané ve většině aktuálních zařízení. Pokud rozšroubujete pero ještě více, objeví se plnohodnotné USB pro opětovné dobití vestavěného akumulátoru.

Powerpen Cdr 1Powerpen Cdr 3

Vadou na kráse jinak zajímavého kousku elektroniky je velmi malá kapacita baterie - pouze 700 mAh. Vzhledem k velikosti se však jedná o pochopitelné hodnoty. Pro prodloužení výdrže o nějakou tu hodinu to bohatě postačí a jako nouzovka se zdá být řešení ukryté v peru více než ideální. A řekněte, není myšlenka trojice praktických věcí v jedné (kterou i tak téměř každý nosí u sebe) lákavá?

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Praktické! Nevšední pero nabije telefon a poslouží i jako propiska se stylusem

Pondělí, 9 Listopad 2015 - 13:40 | Marv-CZ | Do propisky se cpe kde co, ale powerbanka s...
Úterý, 23 Prosinec 2014 - 10:20 | petr22 | Na prameni nesedi nikdo, protoze tohle reseni je...
Pondělí, 22 Prosinec 2014 - 21:21 | Kostel | No možná dobré pro případ "Sakra já jsem si...
Pondělí, 22 Prosinec 2014 - 16:24 | besik33 | PowerBank mam a nosim neustale u sebe v batohu....

Zobrazit diskusi