CDR.cz - Vybráno z IT

Představení: Chytré hodinky Apple Watch

Apple Watch 2
Americká společnost Apple konečně představila své vlastní chytré hodinky Apple Watch. Tim Cook svou keynote, na níž odhalil nové smartphony iPhone, ukončil očekávanou třešničkou.

Apple Watch nemají příliš netradiční vzhled. Na jednu stranu vypadají stroze, čímž je Apple pověstný, ale i trochu tuctově. Obdélníkový dotykový Retina displej ze safírového skla je doplněn nerezovým rámečkem v černé, stříbrné nebo zlaté barvě. Rozlišení ani úhlopříčka displeje zatím není známá. Tělo Apple Watch je vyrobeno z nerezové oceli 316L a zadní část z keramiky. Na výběr jsou dvě velikosti 38 a 42 mm, aby dobře seděly jak pánům, tak dámám. Originalitu je možné hodinkám přidat nastavitelnými řemínky, které disponují několika různými materiály a druhy zapínání.

Apple Watch 1

Funkce je možné ovládat dotykově nebo mechanicky pomocí tlačítek umístěných na boku hodinek. Apple přichází s inovativním kruhovým tlačítkem tzv. Digital Crown. Otáčení tlačítka slouží k zoomování, skrolování a procházení menu, zatímco po jeho stisknutí se dostaneme na úvodní obrazovku. Druhé úzké tlačítko slouží pro zahájení komunikačního režimu. Hodinky rozpoznají pohyb a dotyk prstu. Při delším dotyku prstu na displeji se rozbalí kontextová nabídka. Je možné si však nastavit také další vlastní gesta.

Apple Watch 4

Po propojení Watch s chytrým telefonem je možné zvedat příchozí hovory, zobrazovat notifikace nebo odpovídat na zprávy. Hodinky jsou bez klávesnice, takže si musíte vystačit s diktováním textu přes hlasovou asistentku Siri. Zespodu hodinek se nachází senzory, které vám pomohou monitorovat sportovní aktivity a důležité životní funkce. K tomu jsou určené předinstalované aplikace Fitness a Workout. GPS mezi specifikacemi chybí, nicméně nechybí bezdrátové nabíjení pomocí magnetického konektoru MagSafe, NFC nebo služba Apple Pay pro jednoduché nakupování.

Apple Watch 3

Hodinky jsou k dispozici ve třech variantách Apple Watch, Apple Watch Sport a Apple Watch Edition, které se liší především barvou ciferníku a druhem řemínku. První zmíněné Apple Watch jsou tedy z oceli, Watch Sport z hliníku a Watch Edition mají být dokonce vyrobeny z 18karátového zlata. Všechny druhy Apple Watch přichází s celou řadou předdefinovaných vzhledů, které můžete měnit, kdykoliv se vám zlíbí.

Apple Watch jsou kompatibilní pouze s následujícími modely iPhone: 5, 5S, 5C, 6 a 6 Plus. Hodinky by měly jít do prodeje na začátku roku 2015 s doporučenou cenou 349 dolarů, což je přibližně 7500 korun bez daně.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Představení: Chytré hodinky Apple Watch

Pátek, 12 Září 2014 - 22:29 | CBob | Hmm, když to představí Apple pak je to "cool...

Zobrazit diskusi