CDR.cz - Vybráno z IT

Hotmail přešel pod nový Outlook.com, sází na prvky MS Office 2013 a sociální sítě

Outlook-logo
Nový Outlook.com je překvapivě přehlednou službou, která na sebe nabaluje hned několik dalších funkcí navíc. Na své si přijdou také uživatelé sociálních sítí, a jak si ukážeme v článku, přechod je snadný.

Microsoft se rozhodl radikálně změnit nabízené poštovní služby. Starý Hotmail v současné podobě vezme za své a nahradí ho Outlook.com. Služba nacházející se na zmiňované adrese přinese online verzi populárního mailového klienta pro každého. Její vzhled je výrazně podobný chystanému Outlooku z balíku MS Office 2013. Sučasní uživatelé Hotmailu se ale nemusí bát a nebudou ošizeni. Zatím mohou využívat původní podobu služby, nebo dle libosti (zatím dobrovolně) přejít na nový vzhled, což si ukážeme v návodu níže.

Ihned po uvedení si nová podoba získala přes milion uživatelů a jejich počet stále roste. Přestože je služba nějakou dobu aktivní, stále se nejedná o finální produkt. Hovoří se totiž o dalších chystaných funkcích, jako je propojení se Skypem.

outlook_com_aktivace_vzhled_funkce (2)

Registrace do služby je stejná jako dříve. Po kliknutí na položku "Registrovat" a následném vyplnění základních údajů můžete přistoupit ke zvolení vaší adresy. Na samotné registaci není co pokazit a po úspěšném přihlášení lze začít plně využívat služeb mailové schánky.

outlook_com_aktivace_vzhled_funkce (1)

Co uživatele nepochybně zaujme na první pohled, je použití minimalistického designu, který sází na prvky dlaždicového Metra a rozvržení podobné chystanému MS Office 2013. Jednoduchost a přehlednost je zde opravdu na prvním místě, což asi dosvědčí uživatelé staršího a dle častého názoru překombinovaného Hotmailu. Zvolit lze i z několika barevných variant.

outlook_com_predstaveni

Rozržení seznamu pošty je sestaveno ze dvou hlavních částí, kdy vlevo jsou prvky složek a vpravo nalezneme výpis přijatých zpráv. Vedle standardních složek odeslané a doručené pošty jsou zde také tzv. "rychlá zobrazení", kdy lze vyhledávat maily s přiloženými kancelářskými dokumenty nebo zprávy obsahující fotografie. Stejně tak se v tomto sloupci zobrazují tzv. kategorie, jimiž je možné poštu třídit.

outlook_com_aktivace_vzhled_funkce (5)

Při psaní nového mailu se mi zpočátku stávalo, že jsem kvůli velké ploše hledal políčka pro vyplnění. Během několik minut však nebude mít s ovládáním problém asi nikdo.

outlook_com_aktivace_vzhled_funkce (3)

Novinkou je i propojení s dalšími službami, mezi které patří propojení se slušným výčtem sociálních sítí, kalendářem a cloudovým úložištěm SkyDrive.

outlook_com_kontakty

Návod na aktivaci nového vzhledu (u stávajícího Hotmail účtu)

  1. Na adrese www.hotmail.com, případně www.live.com se přihlašte do svého účtu.
  2. Pokračujte kliknutím na nápis "Hotmail" v levém horním rohu.
  3. V menu "Možnosti" vyberte položku "Upgradovat na Outlook".
  4. Zobrazí se vyskakovací položka, kde opět kliknete na "Upgradovat na...".
  5. Po kliknutí proběhne aktivace nového Outlooku a můžete jej začít využívat.

Co na nový Outlook.com říkáte vy? Určitě jej doporučujeme vyzkoušet.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hotmail přešel pod nový Outlook.com, sází na prvky MS Office 2013 a sociální sítě

Čtvrtek, 23 Srpen 2012 - 18:38 | ZdenekJi | Moft to UI lehce vyčaroval Googlu. No ale měnit...
Čtvrtek, 23 Srpen 2012 - 11:09 | Martin Dařílek | Ta "strohost" UI je na jednu stranu...
Čtvrtek, 23 Srpen 2012 - 10:36 | Martin Hampl | sice pouzivam hotmail jako svuj sekundarni, ale...

Zobrazit diskusi