CDR.cz - Vybráno z IT

Čínský telefon s českým jménem: Nubia My Prague vypadá jako zdokonalený iPhone!

nepřehlédněte
Nobia My Prague 2
Vypadá jako iPhone? Vlastně vypadá ještě lépe. Čínská nubia se specializuje na luxusně zpracované telefony a nový model není výjimkou. Pro českého zákazníka má pak navíc zajímavé kouzlo navíc - jmenuje se podle našeho hlavního města.

Ve středu byla v Praze na programu světová premiéra telefonu, který se pyšní názvem české metropole. Akce se zúčastnili čeští politici, zástupci čínské ambasády, celebrity i novináři z celého světa. Redakce CDR.cz nechyběla a můžeme vám tak přinést dojmy přímo z místa.

Nobia My Prague 1

Novinka nedostala svůj název "My Prague" náhodou. Jak zaznělo z úst zakladatelů značky Nubia, Dr. Li Qiang a Ni Fei, v Číně platí naše hlavní město za centrum umění a místo zamilovaných. Pro mladé novomanžele se prý jedná o  vůbec nejpopulárnější destinaci. Na název přivedla zakladatele firmy jeho dcera. Když totiž hledali zajímavá synonyma, které by správně vyjádřili myšlenky nového zařízení, nemohli žádné najít. A pak pomohla náhoda a vzniklo "My Prague". "My" odkazuje na novou produktovou řadu, která tímto vzniká. V budoucnu se tedy podle všeho rozšíří o další modely.

Vylepšený iPhone s Androidem

Na první pohled u modelu My Prague zaujme design podobný novým modelům iPhone od Apple. Zaoblené hrany a perfektní zpracování mile překvapí. Velmi pěkně vyřešené je i "home" tlačítko, které má podobu červeného kolečka v dolní části přístroje. Tělo se chlubí rozměry 147,8 x 72,1 x 6 mm, přičemž váha je překvapivě nízkých 135 g.

Nobia My Prague 3

Full HD displej má má 5,2" a díky technologii Super AMOLED potěší skvělým podáním barev. O dostatečný výkon se postará osmijádrový procesor Snapdragon 615 a dle varianty 3, nebo 2 GB RAM. 

Šikovná je podpora dvoupásmové WiFi 2,4 a 5 GHz a Bluetooth 4.0, stejně jako dvojice SIM slotů pro komunikaci na frekvencích 1800/2100/2600 MHz. Bohužel chybí české 800 a 900 MHz. Jelikož modely míří i na český trh, byla by škoda, kdyby nedošlo k úpravě a rozšíření o podporu lokálních frekvencí.

Nobia My Prague 4Nobia My Prague 3

My Prague dorazí na trh v trojici barevných variant - zlaté, bílo-zlaté a bílo-stříbrné. První dvě zmíněné varianty dostanou 3 GB RAM a 32GB úložiště, bílo-stříbrná poté 2 GB RAM a 16GB úložiště. Jako operační systém je použit Android 5.02 s Nubia UI 3.0. 

Fotoaparát do každých podmínek

Právě fotoaparát je u novinky hlavním tahákem. Zadní 13Mpx snímač Isocell nabízí ve špatných světelných podmínkách kvalitu převyšující běžné kompakty. Pro selfie nechybí 8Mpx fotoaparát vpředu. Aplikace fotoaparátu nabídne mnoho různých režimů, kde nechybí manuál ani funkce Light Painting pro kreslení světlem.

Nobia My Prague 8

Skvělé zpracování, malá výdrž

Bohužel je absence podpory českého LTE pásma poměrně zásadní, stejně jako nízká kapacita baterie. Podobně vybavený a zpracovaný telefon by si zasloužil v tomto ohledu lepší parametry.

Na český trh se novinka dostane v řádu několika měsíců, což je škoda. V tuto chvíli se jedná o zajímavý model, který svým zpracováním a výbavou může směle konkurovat iPhone. Za několik měsíců však trh pokročí a za 349 € (9 490 Kč) a 429 € (11 490 Kč) už nebude koupě tak lákavá. Nechme se překvapit...

Zdroje: 

tisková konference Nubia

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Čínský telefon s českým jménem: Nubia My Prague vypadá jako zdokonalený iPhone!

Úterý, 14 Červenec 2015 - 22:11 | Spirit_pcf | Do "vylepseneho" Samsungu bateriu date...
Pondělí, 13 Červenec 2015 - 10:30 | LPK | NUBIA = ZTE Není to žádná nová značka, jen ZTE...
Pondělí, 13 Červenec 2015 - 10:23 | bof | Zdokonalený by možná byl, kdyby měl vyměnitelný...
Pondělí, 13 Červenec 2015 - 07:43 | Stream Line | A kde je to české jméno?
Pondělí, 13 Červenec 2015 - 06:56 | Spirit_pcf | A windowsy, atomy, intely, klobasy, sunka a...
Sobota, 11 Červenec 2015 - 23:03 | BTJ | "Vylepšený iPhone s Androidem" .........
Sobota, 11 Červenec 2015 - 21:50 | Pavel Novak | Prijde mi ponekud divne nazivat LTE Band 20 (...
Sobota, 11 Červenec 2015 - 15:29 | Virtualizátor | Ano, další "zdokonalenej" čínskej šunt...

Zobrazit diskusi