CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Apple přeskočil devítku. Odhalil iPhone 8/8+ a superdrahý iPhone X bez okrajů

tak uz nebudu vidat jablickare s prasklym prednim displejem. ted budu vidat jablickare s prasklym prednim displejem a prasklym zadnim sklenenym krytem :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsi na slovo "opět", protože iphone 4 atd. Nastává tedy opět éra tuningů :
https://cz.pinterest.com/explore/cracked-ipod-screen/?lp=true
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak s FaceId bude este sranda.
Kym je telefon loknuty pinom, tak ta viac-menej nemoze ani policia donutit prezradit pin.

Ked je loknuty prstom tak ta teoreticky mozu fyzicky donutit ho odomknut, ale pri kradezi sa neda odomknut.

Ked je loknuty s tvarou tak policia nema problem odomknut jednoduchym namierenim telefonu na tvar. A pri kradezi mozno sikovnejsi zlodej dokaze namierit na tvar a rychlo ujst. Napr. telefon nejak zamaskovat v obleceni/puzdre/vrecku a nechat odhaleny len uzky pas s kamerou a senzormi, prejst popri obeti a odomknut, prip. obet nejak zaujat na chvilu, spytat sa jej nieco, a potom odist.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spíš by mě zajímalo, jestli půjde odemknout fotkou - to by bylo superdebilní. Jestli to promítá ty tečky, tak by to mohl být nějaký 3D scan, ale jestli mu ukážeš fotku majitele a odemkne se, tak teda potěš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je vseobecne znamo ze pouze fotkou to oblbnout nepujde :) jestli to bud stacit oblbnout nejakym vyprofilovany 3D obrazkem tak pruser

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V prezentaci uvádějí, že fotkou nikoli a není problém s odemykáním v noci atd. Řeší to ir senzorem a dalšíma věcma.
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stane se nehoda máte poraněnou tvář a nedovoláte se pomoci protože se telefon neodemče...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

z kazdeho i ciziho neodemceneho telefonu lze zavolat pomoc ;) + PIN lze stale pouzit i kdyt detekce nebude fungovat ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jinak nenamlatil jsem si tak abych volal policii či záchranku (třeba se při cestě na kole jsem skončil ve škarpě s odřeným obličejem a rozbitým kolem), ale chci si zavolat o odvoz kamarádovi a ono mě to nepozná?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by tě to nemělo poznat? Machine Learning je schopný rozeznat obličej v mnoha případech - když máš kulicha, brýle, šálu na krku atd. Odřený obličej na to nemá vliv, to bys musel přijít o půlku hlavy což by ti asi bylo stejně jedno :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak nejak kdyz uz by to doslo do stavu kdyby ho telefon nepoznal tak v ten moment urcite volat kamarada nebude nejspis by ani nemohl :) navic existuje i PIN >>> kdyz budeme resit predesle reseni a co kdyz prijde clovek o prst ale dohle mu asi nevadi ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fakt mi uniká, proč uváděli iPhone 8. Je to banda idiotů. Z jednoho produktu už jsou tři a z toho vydají dvě, nerevoluční verze za dost nemilý peníz. Chudák Steve se v hrobě obrací.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň má nějakej pohyb.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, alespoň se appláci nemůžou nyní smát Windowsu, že rovněž přeskočil označení 9, i když to bylo vlastně úplně hloupé hnidopichství. Narozdíl Windows k tomu měl své opodstatnění, ale do toho vidí jen programátoři, aneb. podmínka win.startsWith("9") - 95, 98

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Iphone X určitě výborná věc, zase musel přijít Aplík jako první, dobře tak ostatním, že si nemůžou slíznout smetanu. Halt za opatrnost a nemít odvahu prosadit nejlepší řešení, případně dojit dojné krávy (běžné zavedené displeje a designy) se platí... Přitom tohle řešení displeje je naprosto intuitivní,logické a ideální - tipuju,ž e budoucí smartphony budou mít celou přední plochu tvořenou displejem.

Jediné co mi na vývoji vadí je neustále redukování množství rozhraní - při narůstajících rozměrech je na bocích spousta nevyužitého místa. Tenhle idi*tismus výrobcům neodpustím.

Za mně ale stále zůstává nejlepší Galaxy Note 8 a to o parník :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S čímže přišel Apple jako první? Konkurence má větší procento využití čelní plochy displejem než iPhone X, viz http://www.gsmarena.com/iphone_x_screen_to_body_ratio_compared-news-2726...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle telefony se objevily před nedávnem a v podstatě nikdo je pořádně nezná.
Tady jde o prosazení řešení na celkovém trhu, vytvoření trendu, ne pár drahých přístrojů pro geeky.
Je to prostě tak. Experimentálních mobilů s displejem na celé ploše (spíše konceptů) bylo v minulostí samozřejmě víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://videacesky.cz/video/iphone-4-versus-htc-evo

Prostě mi to nedalo abych nepripomenul tuhlr roztomilou kravinku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Iphone 4 byla pěkná sr*čka. Hodně hype a hodně zfanatizovaných oveček... pamatuju pár lidí co si to dovezlo ze zahraničí a zbylo jim z toho těžítko. No nic, nedá se tomu upřít to, že to definitivně poslalo hloupé telefony do říše zapomnění a za to Jobbsovi dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak iPhone 4, ale iPhone 4s u nás měl management 4 roky bez problémů.
Jednomu týpkovi zapadnul v pronajatém karavanu za vanu, jediná šance, jak ho odsud dostat, bylo rozebrat karavan. Ale to nešlo, protože byli nasmlouvaní další lidé a nebyl na to čas. Takže karavan jezdil s lidma ještě 2 měsíce a pak mu ten iPhone vytáhli a dali. Pak fungoval asi rok, nebo dva a pak rychle začala baterie padat dolu, i nová. Když jsem ho rozebral, tak to byla jedna velká oxidace, ale stále šlapal :).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.