CDR.cz - Vybráno z IT

Přidejte do vaší obyčejné televize rozšířenou realitu díky inAiR

nepřehlédněte
Všichni nadšenci do rozšířené reality napněte uši. Na serveru Kickstarter se objevila nová kampaň na produkt inAiR, díky němuž si budete moci vyzkoušet rozšířenou realitu přímo ve vaší "hloupé" televizi.

InAiR je chytré HDMI zařízení, které stačí jednoduše připojit stylem "plug and play" mezi televizi a set-top box. InAiR se následně bez složitého nastavení sám připojí k síti Wi-Fi. Tím se z vaší obyčejné televize stane o něco chytřejší médium, které bude zobrazovat informace a zprávy stažené z internetu. Například můžete neustále kontrolovat příspěvky na Facebooku nebo Twitteru, aniž byste přerušovali hru nebo film. Nový multimediální či textový obsah se ve finále zobrazuje v jednotlivých vrstvách přímo v prostoru mezi vámi a televizí.

InAiR je kompatibilní se všemi televizními stanicemi ve všech zemích a funguje jak pro televizní pořady, tak pro živé přenosy. Můžete ho zapojit na 2D i 3D televizích. U 2D televize zařízení vytvoří iluzi prostoru "dovnitř" televize, zato 3D TV umožní využít prostorového zobrazení "před" televizí. V názorných ukázkách ve videu výše nechybí přidaný obsah pro filmy, dokumenty, zprávy nebo sportovní utkání. Ovládání bude možné pomocí smartphonu nebo gesty například přes Kinect. Bezplatné aplikace budou dostupné pro chytré telefony se systémy iOS, Android nebo Windows Phone.

Produkt inAiR má na svědomí společnost SeeSpace ze San Francisca, která v současné době sbírá finance k jeho realizaci na serveru Kickstarter.com. Firma vytvořila funkční hardwarový prototyp, s nímž se snaží nashromáždit částku 100 tisíc dolarů a jak to tak vypadá, má slušně našlápnuto. Již se jí podařilo vybrat přes 88 tisíc dolarů. Do ukončení kampaně zbývá ještě jeden měsíc, takže máte stále dostatek času na to, abyste si v případě zájmu objednali inAiR také pro sebe.

První fanoušci si mohli produkt pořídit za 79 dolarů (1600 korun), stále je však k mání několik kusů za 89 dolarů (asi 1800 korun). Doručení mimo Spojené státy americké stojí dalších 30 dolarů (cca 600 korun). Přibližná doba dodání je stanovena na září 2014. Jak uvádí samotná firma, na trhu nenajdete žádné podobné zařízení. InAiR tedy doposud nemá žádného konkurenta.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Přidejte do vaší obyčejné televize rozšířenou realitu díky inAiR

Sobota, 8 Únor 2014 - 11:24 | doctorX doctorY | rekl bychy, ze je to neco na bazi ricomagicu ,...
Úterý, 4 Únor 2014 - 14:18 | DrStr | Možná bych se dohadoval o významu pojmu rozšířená...
Úterý, 4 Únor 2014 - 10:52 | AndyF1 | To je skoda ze to nefunguje na hocijakej TV :(...
Úterý, 4 Únor 2014 - 09:03 | Petr Tureček | K nové hloupé televizi která funguje bez STB to...
Pondělí, 3 Únor 2014 - 19:04 | doctorX doctorY | jsou hloupe a hloupe televize . K jednem to...

Zobrazit diskusi