CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Projekt Google Ara se opozdí, modulárního telefonu se letos nedočkáme

oni to jeste nezarizli? tohle dopadne jako google glass, az na to ze ty alespon nejaky potencial mely

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale zarizli neboj ..... problem je, ze gugl uz ma letos na sobe hodne stigmat jako leader v urcovani toho "tak tudy cesta nevede panove" ..... takze je v planu predat projekt do jedne z podpobocek alphabetu a co nejdriv jej oficialne ukoncit (sak taky proto alphabet vznikl, aby gugl nemusel svym jmenem delat jiste veci, co se nepovedou nebo budou na hrane - zbrojni zakazky atd), hadam, ze google X, ale spis nejaka uplne nova, aby nemela vubec v nazvu google.
Podle prezentace kdysi loni, kdyz frajer z megamiliardove spolecnosti prisel na oficialni predstaveni s nefunkcnim kramem z ktereho trcely draty, tak muselo byt kazdemu jasne, ze tenhle projekt defacto skoncil ...... my s kristalovou kouli jsme to vedeli uz hooodne davno, prakticky na zacatku, protoze modularni telefon je proste picovina ..... zadny vyrobce nebude delat krok zpet, kdyz muze prodavat cele drahe zarizeni, proc by mel prodavat jen levne soucastky, aby si lidi telefon opravovali sami? To prece nedava nejmensi smysl:) Ano, gugl na to kyvl, protoze tam hodlal provozovat android a to jisty potencial melo .... vedeli dobre, ze maji problem ten vrak rozjet na jednom HW a ne na milionech kombinaci, takze bylo jasne, ze se zadne vymeny dit nebudou .... ale i tak bylo uz z tech prezentaci videt, ze to spis byl domaci projekt jednoho cloveka v guglu, kteremu nedali ani pristup k 3D tiskarne, natoz nejake extra finance na vyvoj.

https://www.youtube.com/watch?v=0He3Jr-fZh0

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Potencial google glass byly funkce typu ze nekoho vidis a bryle ti vyhledaji kdo to je ... tedy presne funkcionality, ktere jim ochranci soukromi zatrhli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neco jako google glass budeme za chvili nosit vsichni, je to jen otazka casu

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že je to životaschopné a hlavně ekonomické. Na tu skládačku je velká režije - jak v komponentách, tak v energii. Osobně bych viděl cestu spíš jedním kusem HW, který bude v dané chvíli umět vše, a možností jednotlivé funkce pomocí sw dokupovat. Pro výrobce je to nejjednodušší a je z toho také největší vejvar (čím víc masovější výroba, tím menší náklady), a pro zákazníka je to jednoduché.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a nekdo jim to crackne a bude po byznysu. A navic lidi prijdou na to, ze vyrobce najednou nema problem prodavat nejvyssi model za cenu nejnizsiho. Nehlede na to, ze vyrobci maji dneska problem delat alespon nejakou SW podporu, tohle by je asi polozilo :D .

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.