CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Průlom v léčbě slepoty. Nyní vidí i se zavřenýma očima

60 pixelů? no lepší, než 0 :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No už jsem to psal někde dřív, ale já mám opačný problém. Sítnice je v pořádku, ale z neznámého důvodu mám poškozené nervy s ní spojené. Takže na pravém oku mám 3 roky "prázdný" sektor, který je přesně od středu vidění nalevo a v oblouku pak dolů doprava. Jednoduše řečeno, pravým okem mi dělá problém číst, protože se od textu musím dívat kus doleva, abych ho viděl celý.
Takže pro můj specifický problém to řešení není.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

I 60 pixelů je použitelných . Není to dávno , co jsme byli na nějakých 15 pixelech a pokud to funguje a nerv časem nedegeneruje bude tohle číslo do pár let ještě větší .... pro někoho s faktickou slepotou dárek z nebe .

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Trochu bych se taky bal, ze to periferni videni mu odejde proste proto, ze se vnitrek oka nevyrovna s tou antenou, pripadne s jizvami od toho, jak mu ji tam davali. Ale jinak ano, kazdy pokrok dobry, vsak my se k tem 4k dostaneme ... hmmm ... hele, jsou ty elektrody 1:1 nebo 16:9 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono oko má dost malý rozlišení jenom kolem 3 milionů bodu (mean cone count was 3173000 ± 555000), zbytek se domyslí po cestě (s různou úspěšností)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"A commonly cited figure of six million in the human eye was found by Osterberg in 1935.[2] Oyster's textbook (1999)[3] cites work by Curcio et al. (1990) indicating an average close to 4.5 million cone cells and 90 million rod cells in the human retina.[4]" ... cimz se nechci hadat jestli 3 nebo 4 miliony ale upozornit, ze rozliseni delaji nejen cipky ale i tycinky (i kdyz jen cernobile).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.