CDR.cz - Vybráno z IT

Pryč s náramky! Tričko Ralph Lauren je jeden velký senzor

Ralph Lauren Shirt 1
Muži mohou slavit další prvenství. Ralph Lauren vytvořil chytré tričko pro nadšené sportovce mužského pohlaví. No, nekupte to.

Technické vymoženosti se nám cpou nejen na ruku, ale také na tělo. Abyste měli neustále přehled o svém výdeji energie při sportovních aktivitách, nemusíte se omezovat rozličnými náramky na svém zápěstí, stačí si obléknout speciální tričko a veškeré biometrické údaje budou bez problému zaznamenávány.

Polo Tech Shirt má na svědomí Ralph Lauren, značka luxusní módy, ve spolupráci s kanadskou společností OMsignal. Do materiálu trička byly vetkány biosenzory v podobě vláken s částicemi stříbra. Měřící zařízení připevněné na boční straně trička využívá jejich vodivosti k monitorování těla v reálném čase. Zaznamenávají se všechny základní údaje, mezi něž patří ušlá nebo uběhnutá vzdálenost, počet spálených kalorií, intenzita pohybu, srdeční tep či rychlost.

Černá krabička je vybavena akcelerometrem a gyroskopem. Všechny získané informace dokáže přenést do aplikace v chytrém telefonu nebo tabletu. Zařízení údajně vydrží 30 použití, poté se musí nabít. Tkanina má antibakteriální účinky, dobře odvádí vlhkost a zvyšuje činnost krevního oběhu. Tričko je možné prát v pračce.

Ralph Lauren Shirt

Prototyp je v současné době testován některými tenisty, kteří se připravují na US Open. Jestli na turnaji uvidíte černé tričko se žlutým logem značky, bude to s největší pravděpodobností testované tričko Polo Tech Shirt. Oficiálně má být dostupné až v roce 2015, kdy budou rovněž zveřejněny ceny. Do té doby se výrobce pokusí ještě vylepšit jednu vadu na kráse a tou je velikost řídícího zařízení. Jednotka je sice odepínací, ale je stále zbytečně velká.

Jestli se vám nechce čekat, firma OMsignal na svých stránkách nabízí podobné modely, které by mohly být ve výsledku levnější než očekávaný model Ralph Lauren.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pryč s náramky! Tričko Ralph Lauren je jeden velký senzor

Pondělí, 1 Září 2014 - 20:41 | urban | mno a jak je to s vodivosti, ze by v tom bylo...
Pondělí, 1 Září 2014 - 10:02 | Miroslav Jasso | Mě by zajímalo jak budou "biosenzory v...
Pátek, 29 Srpen 2014 - 17:24 | HKMaly | Zdroj: "will last for up to 30 workouts...
Pátek, 29 Srpen 2014 - 12:05 | randomofamber | "Zařízení údajně vydrží 30 použití, poté se...

Zobrazit diskusi