CDR.cz - Vybráno z IT

Známe 15 launch herních titulů, které exkluzivně vyjdou jen pro nextgen konzole (PS4 a Xbox One)

PS4_vs_Xbox_One
Pádným argumentem pro koupi nové herní konzole jsou dozajista videohry, které si nikde jinde než na dané nextgen konzoli nezahrajete. V den slavnostního vypuštění nových konzolí na trh by takovýchto titulů mělo být celkem patnáct. Více podrobností o jednotlivých exkluzivních herních titulech jen pro danou platformu se dozvíte v dnešním článku.

Při ostrém startu nextgen herních konzolí má být dostupných celkem 23 videoher pro Xbox One (z tohoto počtu si 8 herních titulů podrží exkluzivitu jen pro nový Xbox) a celkem 33 videoher pro PS4 (z tohoto počtu si 6 herních titulů podrží exkluzivitu jen pro nový Playstation). Jedna videohra získala exkluzivitu pro obě dvě nextgen herní konzole, tedy neměla by se objevit na PC ani na starších konzolích.

K tématu: PlayStation 4 vs Xbox One: Termíny vydání + podrobný seznam herních titulů

Z tohoto je patrné, že v době vydání bude mít Microsoft sice méně videoher na trhu, ale zato více exkluzivních titulů, kdežto Sony bude mít více videoher na trhu, zato ale méně exkluzivních titulů. Čert aby si vybral. :-) Hlavním lákadlem mimo launch herní tituly ale asi bude hlavně pokračování oblíbených herních značek, které si zákazníci oblíbili právě u starších herních konzolí.

Exkluzivní next-gen herní tituly – jen pro PlayStation 4

Basement Crawl

Zatím toho ještě není moc známo o tomto trochu bizarním stahovatelném titulu. Jen několik málo podrobností a pár obrázků od vývojářů. Hra bude podporovat hru až 8 hráčů, kteří budou proti sobě soupeřit v různorodých labyrintech, klást proti sobě pasti a taktizovat, zatímco se budou pokoušet postoupit ve své úrovni. Zatím tři hratelné charaktery co byly odhaleny jsou slepá dívka s démonickým medvídkem, malý šáša jezdící na jednokolce a beznohá figurína z crash testů.

basement

DriveClub

Hra DriveClub by se měla pochlubit přehlídkou pečlivě fotorealisticky ztvárněných aut. Tato hra se mimo jiné zaměří i na sociální interakci, kdy hráči budou moci vytvářet své vlastní závodní kluby a vzájemně se předhánět v plnění různých výzev. Hra chce spojit arkádový styl hraní s realistickým grafickým ztvárněním, kdy hráči budou soutěžit na drahách napříč celou zeměkoulí ve vysoce modifikovatelných a vytuněných automobilech.

Počítá se s tím, že majitelé PS4 s Playstation Plus budou mít bezplatný přístup ke hře, ale jen s omezeným množstvím aut a drah.

Killzone: Shadow Fall

Pokračování Killzone se ponese v duchu TOP FPS akce s tématikou pro dospělé. Můžeme se těšit na nádhernou grafiku, která nevypadala zase až tak zle ani v posledním Killzone na PS3. Hráč se tak vžije zase do role vojáka ve futuristickém světě co bojuje proti helghastům. Můžeme se těšit na robustní jak singleplayer, tak i multiplayer. Navíc hráč bude moci ve hře ovládat multifunkční bojový dron. Pro mnoho hráčů asi bude tento launch titul hlavním důvodem pro koupi PS4.

Knack

Každá herní konzole dostane alespoň jeden launch titul, který ukáže čeho všeho je zbrusu nová herní konzole schopna. Pro PS4 by to mohl být Knack, který bude dost zaměřen na zátěž v počítání fyzikálních výpočtů. Hra Knack bude oproti výše zmíněné akci Killzone cílena především na mladší hráče. Hlavním hrdinou bude magická entita, která se dokáže měnit podle toho, jaký materiál do sebe absorbuje z okolí. Hra bude podporovat i kooperaci.

N++

Dalším stahovatelným titulem pro PS4 bude N++. Zatím k tomuto titulu nebyla oznámena žádná bližší specifika. Víme jen to, že půjde o pokračování titulu N, který měl premiéru již v roce 1996 a pak byl aktualizován jako arkáda N+ pro Xbox Live. Má jít o stejně rychlou nindža plošinovku jako jeho předchůdce, ale s novým vizuálním stylem, extra multiplayerovými módy a rozšířenou sadou nástrojů pro vytváření vlastních levelů.

Resogun

Vzpomínáte si na Super Stardust HD na PS3? Tak něco podobného by mohl být Resogun pro PS4. Hra bude 2D vesmírná side-scrolling střílečka, ve které se ujmete pilotování kosmické lodě v graficky vysoce detailně zpracovaných světech. Resogun by měl u hráčů navodit z větší části retro pocit, ale s intenzivním HD grafickým zpracováním a hlubším smyslem pro taktizování.

Mohlo by vás zajímat: 

Exkluzivní next-gen herní tituly – jen pro Xbox One

Crimson Dragon

Crimson Dragon je stahovatelná hra s vysokým stupněm očekávání. Cílem hry bude sestřelit nepřátele, zatímco létáte na drakovi ve spletitém světě fantazie. Hra by měla oslnit next-gen grafikou a možnost plnit stále náročnější mise sám nebo spolu s kamarádem.

Dead Rising 3

Pokračování Dead Rising série od Capcomu by mělo získat exkluzivitu pro Xbox One, PC hráči tak asi definitivně ostrouhají podobně jako u prvního Dead Rising. Hra by se měla odchýlit od humornějšího zpracování známého z minulých dílů, ale stále zachovat maniakální styl “vše je zbraň“! Hráč bude mít možnost vybavit svůj automobil různými zbraněmi a rozšířeními a takto kosit na ulicích hordy nemrtvých.

Fighter Within

Mlátička Fighter Within si klade za cíl, že hratelné charaktery napodobí pomocí Kinectu hráčovy živé pohyby. Hráči budou moci zápasit buď v sólo turnajích nebo v místních multiplayerových zápasech. Samozřejmě nebudete muset v obýváku divoce potit různé bojové chvaty, aby jste měli šanci porazit svého protivníka, ale budete si moci vypomoci místo toho specifickými pohyby, kterými budete spouštět různá komba.

Forza Motorsport 5

Už po několik let značka Forza vytváří u Xboxu realistické simulátory dynamické jízdy a první next-gen titul této herní značky pro Microsoft bude v tomto beze sporu pokračovat. Podle vývojářů bude Forza Motorsport 5 ušitý přímo na míru novému Xboxu a bude se snažit z něho vymačkat, co to dá. Zajímavý má být Drivatar systém, který bude sledovat váš styl jízdy a následně toto automaticky uploadovat do cloudu a učit tak AI.

Killer Instinct

Možná si ještě vzpomenete na hru Killer Instinct z 90 let. Hra má být jakýmsi restartem minulé hry s parádní 3D grafikou a zachovat obtížnost na komba, což mělo u původní hry velký úspěch. Hra by měla být na Xbox Live zdarma, ale s hratelným jen jedním charakterem. Za další charaktery si budete muset připlatit.

Peggle 2

Bude se jednat o logickou hru, kde vašim úkolem bude vystřelovat míčky s cílem zasáhnout co nejvíce kostiček. Ač se to zdá jednoduché, pokročilejší levely by měly být opravdu výzvou. Hra Peggle 2 by ale mohla mít jen dočasnou exkluzivitu, je téměř jisté, že se objeví časem na nějakém mobilním zařízení.

Powerstar Golf

U Powerstar Golfu nepůjde ani tak o reálnou simulaci, jako spíše o arkádovou záležitost, která má nabídnout i tak velkou porci zábavy. Hra by měla mít začleněny i sociální elementy, kdy uvidíte skóre svých přátel a budete moci plnit různé výzvy.

Ryse: Son of Rome

Hra pochází od vývojářů z Cryteku, kteří stojí za sérií Crysis a úplně prvním Far Cry, měla by předvést startovací schopnosti konzole Xbox One jako žádný jiný launch titul. Příběh sleduje osudy a život římského vojáka, jak stoupá v hodnostech a vede další vojáky do boje skrze velmi brutální, filmové ztvárnění bitev.

Společný launch titul - PS4 a Xbox One

NBA Live 14

Tato hra je nezvyklá v tom, že jí EA vyvíjí jako exkluzivní titul pro obě dvě nové herní konzole. Zcela nový engine dovoluje vytvořit AI, která prý bude reagovat jako živá a grafika nabídne velmi propracované animace charakterů. Mimo obvyklé turnaje a online zápasy hra obsahuje i Rising Star mód, který umožní hráčům vycvičit herní postavu v průběhu 25leté basketbalové kariéry.

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Známe 15 launch herních titulů, které exkluzivně vyjdou jen pro nextgen konzole (PS4 a Xbox One)

Úterý, 10 Září 2013 - 05:16 | mrakoplas | nikde nevidm u PS4 vlajkovu lod: Gran Turismo......
Pondělí, 9 Září 2013 - 16:00 | Tom27 | njn asi je tam sakra spozdeni a na nic jineho nez...
Pondělí, 9 Září 2013 - 04:47 | besik33 | Pravdu receno nejak nevidim tituly s vyuzitim...

Zobrazit diskusi