CDR.cz - Vybráno z IT

Původní Shadow Warrior ke stažení zdarma, druhý díl hlásí datum vydání

Shadow Warrior 2 Image 01
Kdy by neměl rád masakrování oblud. Proto jistě potěší, že v tomto období bude možné je sekat hned nadvakrát - v pokračování moderního remaku, Shadow Warrior 2, a jeho 20 staré inspiraci dostupné zdarma na GOG.

Pokud má na zemi kdy dojít k otevření portálů do dimenze plné odpudivých a krvežíznivých oblud, pak ať se tak stane již tento rok. Po vydání Doomu nás totiž 13. října čeká návrat obdobného klenotu s podobnými kořeny, Shadow Warrior 2., čímž máme tréninku k odražení takové invaze požehnaně.  Titulu se dočkáme jako onehdá na PC. 

Pokračování moderního remaku má být větší a obsáhlejší se singleplayerovou kampaní doplněnou kooperací čtyř hráčů. Za sebe koneckonců mluví trailer oznamující datum vydání, z něhož by mělo být patrné, co od titulu očekávat. Ve zkratce - řežba, obludy a krev. 

Pokud i přesto budete zmatení, titul popisuje cestu mocného zabijáka Lo Wanga, jež se ocitl ve světě zaplněným démony. Po vzoru klasické FPS svět osvobozujete všemi různými střelnými zbraněmi, využijete ale také katanu. Remake z roku 2013 sklidil za tuto kombinace velmi pozitivní ohlasy (i u nás) a můžeme jen doufat, že v tom bude nadále pokračovat. 

Velkou otázkou je, jak bude hře sedět slibená kooperace, ta je v sérii poměrně netradiční novinkou, jež by mohla významně zatřást s celou hratelností. O tom se však ještě přesvědčíme.

A abyste si ukrátili čekání a připomněli si, jaké bylo sekání stvůr před 20 lety, nabízí GOG Shadow Warrior Classic Complete zcela zdarma. Jedná se o naprostý originál, ne Shadow Warrior Redux, hratelnost je nicméně stejná, jen nevypadá tak blyštivě.

Verzí pro PS4 a Xbox One se dočkáme až příští rok

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Původní Shadow Warrior ke stažení zdarma, druhý díl hlásí datum vydání

Středa, 7 Září 2016 - 08:46 | Rudi Iteceder | Ja jo, ale uz jsem si ho mezitim koupil... https...
Úterý, 6 Září 2016 - 17:37 | Kubik | Zdarma nabizi jak komu, ja ho na GOG vubec...

Zobrazit diskusi