CDR.cz - Vybráno z IT

Razer Forge TV - výkonná herní konzole pro Android hry je v předprodeji

Razer Forge Tv
Hrajte Android hry na velké obrazovce až se třemi dalšími hráči. Prodej konzole s přívětivou cenou začíná 1. května.

Společnost Razer představila svou novou herní konzoli Razer Forge TV Android již na začátku roku na veletrhu CES 2015. Nyní se firma chystá na 1. květen, kdy bude konzole oficiálně vypuštěna na trh. Předprodej byl zahájen již nyní.

Razer Forge Tv 2

Herní konzole Forge TV je vhodná pro všechny, kdo holdují androidovským hrám a nechtějí se omezovat velikostí displeje svého smartphonu nebo tabletu. S novou herní konzolí lze plnohodnotně hrát mobilní Android hry na velké obrazovce s klasickým konzolovým ovladačem a Full HD grafikou. Technologie Razer Cortex: Stream umožňuje také streamování počítačových her.

Razer ServalRazer Serval 2

Pro zprovoznění je nutné konzoli propojit s televizí kabelem přes port HDMI a mít dostupné internetové připojení. Razer Forge TV podporuje připojení až čtyř herních ovladačů Razer Serval přes Bluetooth. Ovladač je přizpůsoben systému Android, kromě standardních tlačítek je doplněn o další navigační tlačítka pro rychlý přístup k funkcím Androidu. Je kompatibilní s počítačem a jinými herními konzolemi, jako je Xbox nebo Playstation. K ovladači je možné přichytit smartphone, takže se nemusíte spoléhat jen na televizi, další displej můžete případně využít jako druhou obrazovku pro zobrazení jiných herních prvků.

operační systémAndroid 5.0 Lollipop
procesorčtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 805 (4x Krait 450, 2,5 GHz)
grafický čipAdreno 420
úložiště16 GB
RAM2 GB
konektivitaBluetooth 4.1 + HS, Wi-Fi 802.11ac 2×2, Gigabit Ethernet
rozměry105 x 105 x 17 mm
výstupyHDMI 1.4, USB 3.0

Herní konzoli Forge TV je možné již nyní předobjednat na stránce Razerzone.com za cenu 100 dolarů, což je v přepočtu přibližně 2500 korun bez daně. Verze s herním ovladačem Razer Serval vyjde na 150 dolarů (cca 3800 korun), samotný ovladač stojí 80 dolarů (cca 2000 korun). Pokud zvolíte jako zemi Českou republiku, stránka s nabídkou se neotevře, jelikož je určena jen americkým zákazníkům.

Razer Turret

Za nějakou dobu bude možné ke konzoli zakoupit také dodatečné příslušenství v podobě zařízení Razer Turret, což je klávesnice s touchpadem pro herní myš přizpůsobená ke hraní her z pohovky. Mezi hlavní konkurenty Razer Forge TV můžeme považovat konzole NVIDIA Shield nebo Game Stick.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Razer Forge TV - výkonná herní konzole pro Android hry je v předprodeji

Sobota, 25 Duben 2015 - 01:24 | BTJ | Fakt nevim, komu prijde cena 5 litru za tohle...

Zobrazit diskusi