CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RECENZE FILMU – Logan procedil mezi zuby Eastwooda a posunul komiksový žánr

9/10 pro film bez příběhu, prošpekovaný stupidními klišé?
Takový konec si Hugh Jackmanův Wolverine fakt nezasloužil.

Jsem opravu velký fanoušek Wolverina a mám i nemálo komixů na tabletu, ale to nemění fakt, že se na film nebudu koukat nekriticky. IMHO nejlepší Wolverine film je X-Men 2.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je otazka, jestli je vzdy nutny u super filmu "super pribeh".
Vezmeme si takoveho posledni Mad Maxe. Osobne jsem na tom byl 2x v kine, dal bych tomu 11 z 10, a presto pribeh tam hraje....ehm....okrajovou roli :-D
Jsou filmy, ktere jsou zalozene na pribehu, jine na emocich, na atmosfere, na vizualu, na humoru...
Nemyslim, ze by to muselo nutne byt tak, ze kazdy dobry film = dobry pribeh

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S Maxem naprosto souhlasím. Ale bohužel to, co v Maxovi tvoří tu nádhernou atmosféru, to jaksi v Loganovy chybí.
Max měl naprosto nádhernou choreografii a odpovídající střih, Logan má hromadu nepřehledně sestříhané akce, příšerou práci s kamerou a "kousky na lanech" kdy jsem v sobě dusil smích.
Max má taky jednu věc, co Logan neměl - konec.

PS: Jak Logan potkal během cesty "rodinku", tak mi bylo hned jasné: "Tak a vy všichni pochcípáte" a taky že jo (navíc, ten důvod setkání nedával v kontextu smysl).
+ Smutný fakt je, že nejlepším záporákem filmu byla kukuřice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Film jsem nevidel, nemohu soudit. Chystam se na to, mam to tak 50 na 50, spise z duvodu casu.
Ale co jsem slysel trebas Frantu Fuku o tom mluvit, tak asi chapu, co se na tom nekomu libi.
Proto jsem psal, ze ruzne filmy maji ruzne duvody, proc jsou super - ostatne prave proto se jinemu vubec nemusi libit.
Osobne povazuji za temer genialni film Prichozi, pricemz spousta lidi rekne, ze je to uplna hovadina :-)
Coz je ostatne (nejen) na filmech super, ze si kazdy najde to sve :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fukova recenze byla přesně to poslední, co jsem před kinem četl.
Předtím jsem viděl ještě dvě recenze bez spoilerů z předpromítaček (Chris Stuckmann a ten druhej nevím).
Většinou u těchto lidí vidím hlubší rozbor příběhu apod., ale tentokrát?

Jinak Arrival je moc pěknej snímek a zatím jsem nepotkal člověka, který by ji vyloženě označil za hovadinu, jen nudu ;) Já sám byl přitesaný k sedačce téměř do konce filmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano taky jsem byl přitesaný k sedeačce do konce filmu, abych zjistil, že Příchozí je hovadina! Nuda to ne, tedy pokud by po mne někdo nechtěl abych se na to koukal znovu. protože jakmile znáte konec víte že je to HOVADINA s polodementní hlavní představitelkou která obzvlášť v závěru filmu byla na pěst

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prošpekovaný stupidními klišé? A kde jako?? To jste si fakt vycucal z prstu.

V tom příběhu se ale shodneme, vadilo mi tam fakt, že se některé věci vůbec nerozebrali a divák si de facto některé části příběh musel domyslet... v tomhle ale asi dost záleží na filmu, u psycho thrilleru by to domyšlení příběhu bylo považováno skoro za samozřejmost.
A pak ještě škoda nevyrazných zaporáků.

Kdyby trochu více rozvedli ten příběh a dali více prostoru záporákům, tak Wolverine je to jasných 10/10 a byl by to horký favorit na film roku.
V současné podobě bych tomu dal 9/10, byl jsem dost spokojen.
(v tom filmu není potřeba do hloubky propracovaného příběhu. Pokud opravdu potřebujete hluboký příběh tak 8/10)

Wolverine je MNOHEM LEPŠÍ než většina Marvelovek za poslední 3 roky (Amazing Spider-Man 2, Avengers Age of Ultron, Ant-Man, Fantastic Four, Cap. Amerika Civil War, X-Men Apocalypse, atd.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stupidní kliše - celá scéna s rodinkou - od jejich setkání až po jejich nevyhnutelnou smrt (samozřemě včetně toho obtěžování sousedy).
Komixy a ty souřadnice.
**** SPOILERY **** (úprava komentáře redakcí)
Xavier zdechne.
"Zápořáci" mají dva dny pro obklíčení hranic a vyrazí až za nimi, místo aby čekali na ně.
Wolverine si na začátku vytahuje zaseklý dráp rukou ... to je jen demence, ne klišé.
X23 v kufru.
Ten stupidní "proslov" nad hrobem Wolverina, kdy X23 cituje celou pasáž ze stupidního filmu, kterou slyšela jednou.
Pomozte mi - dostanete prachy - na konci filmu prachy pochopitelně hrdinsky vrátí.
Ten mutant Caliban a jeho "hláška" když zdechne + používat mozek a hodit ty granáty o dve metry dál ho asi nenapadlo, co?
+ Ta kulka na konci filmu? Nebylo to ten stejný retardovaný režisér, který v prvním průseru s titulem Wolverine: Origin ukázal, že je to vlastně jen škrábanec?

Nevím prostě tenhle poslední díl byl na můj vkus příliš dementní, příliš plný kliše, měl příšernou choreografii ... což je u filmu, kde většina soubojů probíha z blízka fakt neodpoustitelné a "zápořáky" k smíchu. Vyjma teda kukuřice, to byla pecka.

PS: To že je film X lepší než film Y z něho automaticky nedělá dobrý film.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty, co film neviděli: !!!!!!!! SPOILER ALLERT !!!!!!! Dál číst jenom na vlastní riziko!

- scénka s rodinou. To, že divák odhadne "tihle umřou" není nutně klišé!!
Navíc to skvěle zapadalo do filmu, snaha ukázat, že se za Wolverinem všude táhne smrt a všichni, které poznal trochu lépe, umřeli. To je taky hlavní důvod, proč se tolik trápil.

- komixy a ty souřadnice: To byla jedna z těch věcí, které si DIVÁK MUSEL SÁM DOMYSLET!! (jak jsem dříve psal)
Vy jste se tam rozhodl vidět skutečnou zprávu s tajnou lokací ráje (Eden) pro skrývající mutanty (a myslíte si, že je to klišé).
Jiní diváci se přiklání k Wolverinu názoru, že naivní děti prostě v komixu chtějí vidět spásu a cestují někam, i když tam nic nenajdou... prostě jenom další tvrdá lekce, život je sfiňa a rozdává tvrdé rány.
Další lidé v tom viděli prostě genialitu plánu od Lauren (ta mrtvá mexikánka). Poslala děti a každé pouze s komixem X-Men, v kterém byly napsány GPS souřadnice příhodně blízko ke Kanadským hranicím. Kdyby záporáci chytli nějaké dítě, tak by je v životě nenapadlo koukat do komixu pro nějaké souřadnice.

- záporáci mají 2 dny na obklíčení hranic. Kde jste na to přišel? Záporák našel jakýsi papír s GPS souřadnicemi (poslal by jste okamžitě své jednotky někam podle jakéhosi papíru bůhví odkud?)... a to se stalo během toho, co byl Wolverine v bezvědomí, přesný čas neznáme!!
Navíc obklíčení hranic USA s Kanadou není žádná sranda, jsou to hromady a hromady kilometrů. Navíc v té lokalitě nejsou vůbec jednoznačné hranice, spousta míst je tam neprostupných hor. Stačí se podívat na mapu, je to tam tak komplikované, že se USA a Kanada dohodli a udělali na mapě jenom jakousi čáru podle rovnoběžek!

- Dělal to pro peníze a peníze vrátil: Ty peníze chtěl, aby mohli s Charlesem utéct s koupenou lodí na moře. Jenže Charles UMŘEL!! Samotnému se mu kamsi na moře očividně nechce! Pro svoje chlastání v barech má očividně dost peněz, tak proč by peníze neodmítl?

- Opravdu se chcete dohadovat o tom, že kulka vystřelená z nějaké strany a dopadající v určitém úhlu může udělat "škrábnutí", zatímco jiná kulka vystřelená z úplně JINÉ STRANY a dopadající pod ÚPLNĚ JINÝM ÚHLEM, může projít hlavou skrz?!!
Dráha a dopad kulek opravdu nejsou tak jednoduché, jak většina Holywoodských filmů ukazuje.

--------------------------------------
Většina podle vás "hloupých" a nebo "klišé" prvků pouze pramení z vašeho nepochopení a nebo jenom z toho, že jste se nad tím vůbec nezamyslel.
Sám jsem na to ale upozornil (pro někoho drobné mínus), v tomhle filmu scénaristé příběh pořádně nerozbrali a nechali divákům hodně prostoru k tomu, aby si to sami domysleli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano zamyslel jsem se na tím, ale furt mi z toho vychází stupidní příběh a hromada klišé.
Jen se snažíte zatmelovat díry v příběhu, který nedává smysl.

S tou kulkou to je naprostá hovadina, nedej buch aby do toho začal člověk tahat nějaký "podklad" z komixů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jasně, s tou kulkou je to hovadina a celá kriminalistická věda zabývající se balistikou kulek je smyšlená. Stačí se jednou podívat na film od Michaela Baye a o kulkách víme všechno =)

A to, jak jste se nad tím "zamyslel". Je vidět, kam vaše myšlenky směřují: očekáváte hloupost a tak ji tam vidíte. A někdo chytřejší než vy tam vidí chytrý záměr.
Jak jsem řekl, to je problém u filmů, které nechávají diváka, ať si části příběhu domyslí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako bych četl obhajobu Lady in The Water od Shyamalan, on ten film taky není naprosto debilní, on ho jen nikdo nepochopil.
Jinak najednou budeme tahat realismus do Logana? Ta se vyskytovala kde ta "realita"?

To je asi tak realistický, jako, že musí dohnat děti dřív než překročí hranice v lese do kanady. A já hlupák tam neviděl ty kanadské cyborg medvědy strážící hranice. Ty by jim dali co proto, když by ty děti honili v kanadském lese.

PS: Jinak jsem jediný, komu přišel ten "citový" výlev Logana posledních 10 vteřin filmu k smíchu? "Ty moje dceruško, teď už to všechno chápu" ... ááá chcíp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš by se záporákům v kanadském lese nic nestalo... ale pořád je to už kanadský les! Kdyby je náhodou někdo přistihl, tak by z toho nevyvázli bez problémů jako v USA.
Navíc tam byl ten problém s načasováním slepého okna v dohledu satelitů... jenom pár hodin to území hranic bylo bez dohledu zpravodajských satelitů, potom by už jejich hon natáčel nějaký satelit a to se jim nehodilo. Nezapomeňte, že ono to fungovalo oběma směry, ty děcka nemohli utéct dokud to území bylo pod dohledem satelitů!!!
(kdo ví, za 20 let se proti nelegálním imigrantům bude třeba bojovat satelity...)

Opravdu se pouštíte do nesmyslů, které dávají smysl, když zapojíte váš mozek.

PS: Jo, zrovna Loganova poslední slova byla klišé :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Laura nikdy netvrdila, že na souřadnicích najdou "ráj". Když se Logan vztekal na komiks, začala vyjmenovávat jména. Tudíž se mohlo jednat jen o prosté místo na setkání - už jen z toho důvodu, že původní plán byl přejít hranice.
Daleko větší problém vidím s Adamantiem v Lauře - to dítě ještě poroste, ale v podstatě by musely kosti adamantium prorazit. Správně by z ní měl být nadosmrti liliput :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu, tak X23 má adamantiem potažené jen drápy, ne celou kostru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud stárnete máte, uvažujete nad smyslem bytí a máte z toho deprese jděte na to zjistíte, že i nesmrtelní hrdinové(v pohádkách pro dospělé) taky stárnou a umírají :D /fakt dobrej film

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.