CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RECENZE – Zaklínač 3: Divoký hon se zapsal zlatým písmem do dějin videoher

Achjo... další zfanatizovaná "recenze" :-/.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

10mil obyvatel v naší Republice v praxi to znamená 10mil odlišných názorů. Proto taky neexistuje hra, kterou by si zamiloval úplně každý...

Chápu, že vás RPG nemusí moc brát, ale laskavě nechte soudit lidi, kterým RPG něco říká a proto mají jistou představu o tom, jestli je to dobrá RPG hra a nebo ne.

pokud jste náhodou velký fanda "simulátorů", tak já se vám taky nebudu do toho míchat a tvrdit, že Train Simulator je kravovina :-P

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

no lol...
Tak jako články o politice by měli minimálně vyznít nestranicky, když už se přiklání autor k jednomu názoru, tak finální hodnocení Zaklínače(XX/10) by nemuselo být "stranické".

Knížky jsem přečetl všechny.

Na první hře se mi nelíbil málo akční systém soubojů.

Na druhé už to bylo na svoji dobu horší, tam to bylo dost lineární a nejhorší byly skriptované vstupy skrze žebříky(dlooouhá animace) a dveře(VŠECHNY), to taky znamenalo že při souboji nemohl dveřmi takticky ustoupit ani kdyby ho tam ten quicktimový kraken(taky nic moc) odhodil :-D.

Trojka už jako vysoce mainstreamový titul, ale bohužel paradoxně dělá problémy. Když si chci přebindovat klávesy, tak vlastně musím do notepadu, jinak prostě na C budu mít zandání meče, ať si "dive" přebindnu kamkoliv jinam, šmitec, pak třeba naprosto nesmyslně omezená kamera(ne nebe nade mnou ne propast pode mnou)(tak primitivní omezení, že fakt neodpustím). U poloviny skupin humanoidních AI na předposlední obtížnost stačí střílet tak pět minut kuší, aby všichni byly mrtví. AI stupido stojej patnáct metrů ode mně a čekaj až je postřílím, místo aby mě obklíčili. Dál https://www.youtube.com/watch?v=QjpUAkI8TDc&feature=youtu.be&hd=1 . Zvukovej engin nijak speciální, při rozhovorech NULOVÁ imerse hlasů, zbytečně zkazily zážitek tím že ji tam nedali. Když jedu na koni a rozhlédnu se doprava, tak najednou celý kůň jde kam se koukám - jedna konzolová sr*čka za druhou. A určitě bych mohl pokračovat ještě o něco dále.
Příběh, právě jsem opusil Skellige a paroduju dobrovolníky ze Dne Nezávislosti, je na hru dost dobrej, obecně dopad na rozhodování je parádní a Telltale se můžou jít vycpat s jejich rozmazanejma obrázkama, vedlejšáky paráda i když... no nebudu tu rozmazávat ty, jak říkáš, každýmu po chuti něco jinýho. Obecně hra kvalitní(by byla nebejt amatérskejch chyb). Skvělá fyzika rozbitých dřevěných věcí, nejlepší ragdolly co jsem kdy viděl, i bez zapnutýho hairworks skvělý vlasy a vousy, poslední třeba zmíním klácení se stromů při bouřce(někdy hodně přehnané, Geralt by už musel mít zánět ucha :-D). Oheň je faakt cool, ale je tam bohužel nulová interakce s větrem(kdo ví, možná na vyšších detailech je??? řekněte mi)... i když je to pochopitelný, páč pak bych měl ještě o 10 FPS míň a ze 40 už níž fakt jít nechci.
6/10 kdybych byl kritickej. 8/10? OK. 10/10? píč*vina
Už jen to bindování kláves a kamera je minimálně bod dolů.

editováno 6:47

A ač RPG nejsou můj nejoblíbenější žánr, nemám k němu vůbec daleko. Akorát se mi spousta her snaží před kameru přímo doprostřed nacpat idiota přes kterýho nevidím a pak jsem hrozně naštvanej.

doeditováno 7:05

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hej, tiez netusim, preco 10/10
v com je to ine ako predchadzajuci Witcheri?
aj v jednotke boli vysetrovania, boj a co ja viem co este.Podla recenzie je to priblizovanie sa k mainstreamu, bodikov ubudlo, z elixirov sa stali bezne potiony. Bojim sa, ze o nejaky cas vyjde video, kde dotycny prejde Witchera na leveli 1, tj vyvoj postavy je len na oko.

Kedze je to opakovanie konceptu, tak je to solidnych 8/10

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

opakovani konceptu to rozhodne neni. Body sice ubyly ale jde spis o jinou formu prerozdelovani, protoze efekty schopnosti jsou o to vic znat, ale elixiry me taky trochu mrzeli. A jako jasne, ze v jednicce byly vysetrovani, protoze o tom witcher je, jde spis o to, jak jsou ty questy postaveny, a W3 se jich chopil perfektne, souboje jsou dotazeny, openworld je vybornej, neprehlti, porad je co delat a zadna oblast neni slabsi nez ostatni. Questu je milion, ale zadny neni horsi nez ostatni, je to konzistentni. I po 30 hodinach si hra drzi vysokou latku. Skyrim je oproti tomu slatanina, ktera nevi co chce.
Ja s desítkou souhlasim vsemi deseti. Nejlepsi hra za posledni roky, posadit to vedle ostatnich, ac stale slusnych, titulu by bylo nefer.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to na jakou obtiznost.
Ja hraju na druhou nejvyssi. Je naprosto nezbytne kombinovat skilly do skupin a zesilovat je prislusnymi mutageny, je zcela nezbytne pred bojem pouzivat dryjaky a oleje, je nezbytne pouzivat ty znameni, ktere na potvoru plati. Takovej bazilisek te da na dve rany a bez omraceni aardem se k nemu vubec nedostanes, aniz bys jednu nekoupil. Za celej souboj muzes udelat tak jednu chybu, ne vic.
Na zacatku jsem krivil hubu nad klonovanim lektvaru z lihu, ted vidim ze by to bez toho na vysokou obtiznost vubec neslo hrat. Akorat bych oceni tri rychly pozice na lektvary, dve jsou malo.

Jo a to nemluvim o nutnosti hlidat si poskozeni vybaveni... Jeden vetsi quest a na konci jste v podvlikackach.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"Bojim sa, ze o nejaky cas vyjde video, kde dotycny prejde Witchera na leveli 1, tj vyvoj postavy je len na oko."

To musíte být velký borec, když jste "hrál" hru na EASY a nepřišlo vám to vůbec náročné, že jste vlastně ani nepotřeboval levelovat postavu.

Abych vám to vysvětlil:
U většiny mainstreamových her je rozdíl mezi "easy" a "hard" jenom o výdrži nepřátel (trochu víc života) a maximálně ještě tak o množství nepřátel (za rohem na vás čekají 3 zombie místo 2!!!)

Narozdíl od toho Witcher vyžaduje, aby člověk opravdu pečlivě vybíral schopnosti (chytře je kombinoval, atd) a k tomu se naučit automaticky využívat tvorbu lektvarů, které z prakticky nesmrtelných nepřátel dokážou udělat smrtelníky... Takže je opravdu velký rozdíl mezi "easy" a ostatními obtížnostmi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.