CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RECENZE – HyperX Cloud Revolver S nabízí 7.1 Dolby Surround v ocelové konstrukci

"Značka HyperX od společnosti Kingston se řadí mezi prestižnější produkty, které přeskakují nižší cenový segment a nabízí pouze kvalitnější herní příslušenství."

Ahahahahaha.

Největším lákadlem nových HyperX Cloud Revolver S je tedy 7.1kanálový zvuk, což je veskrze jediná patrná funkce, za kterou si uživatel v porovnání s předchozím modelem připlácí.

Cloud 2 má taky svou "7.1 zvukovku".

"Hodí se skvěle i pro poslech hudby, jelikož přidávají zvuku velmi znatelnou hloubku se skvělou barvou tónů."
Na hudbu Dolby Headphones? To jako fakt? To je nějaká zčuněná dts nahrávka?

Za 3,7+ tis si člověk může koupit tradičně AudioTechniky AVC500, pořešit nějak mikrofon a i ten pseoudo surround si zapnout softwarem.
Kingston sluchátka jsou pro zoufalce, kterým je za těžko věnovat výběru sluchátek déle než 5 minut svého času.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nezkoušel jsem, takže to hanit nebudu. Osobně jsem byl letos na hi-endu v praze a chvilku zkoušel u stánku sennu/AKG, posléze panasonicu a následně beyeru. Jedinej senn měl na výstavě snad všechny modely (nevím jaké studio/firma), každopádně tam ať jsem zkusil letmo pár modelů, tak pod 6k to s rozumným zvukem bez kelímku nešlo. U AKG to samé (až na model Y30, ten stojí tisícovku a za ty peníze tomu nemůžu říct vůbec nic špatného), beyer... tam není co dodat, panasonic jedině nejvyšší model, jinak kelímek. No a zkusil jsem si i jedny nelevné "gaming" sluchátka (myslím že zrovna ty senny) a nebylo to moc fajn.

USB zvukovku na kabelu, no nevim. Jako dá se dneska čarovat a zesilovače v třídě D taky zvládnou kde co, ale nemluvil bych o nějakém špičkovém poslechu. Na stole mi leží audio interface od yamahy, ve sčotu Xonar D2X (CMI) a kdysi jsem frčel na srandách od creativu (Audigy, Audigy 2, X-Fi elite). Rozdíl mezi starými audio kodeky z roku 2002 gigantickej, novější modely už nejsou vyloženě zlé, ale je to prostě slabé (trochu agresivnější dynamika a jde to do háje, často zprasenej návrh a mizerná šířka pásma - utlumeno nahoře i dole). Obyčejnej interface od ti (kdysi BB) umí divy, ale chce to zesilovač. V té krabičce tipuju nějaké all-in-one řešení od IDT nebo něco podobného, navíc se to celé krmí USB... no nevim nevim (né že by to nešlo, ale nacpat do toho zdroj, co bude stíněný, oddělit "zlobivé" části od těch analogových s vyšší citlivostí a hlavně náchylností... nevěřil bych v to).

Sluchátka samotné nemusí být zlé - neměl jsem to na uších, vyloženě bych to nehanil. Ta zvukovka bude prostě kompromis vzhledem k rozměrům. V hi-endu (např. pro-ject) používá spousta výrobců "obyčejné" interface od ti (obvod za cca 200kč?), dá tomu fajn krabičku, neodfláknou stínění a nasadí tomu hi-endovou cenu. Tohle by se do té krabičky vešlo, ale už by se tam rozhodně nevešel odpovídající zesilovač. No a k headsetu jako takovému, vím že občas kolegové dělají binec s mikrofony (starší modely od kingstone), buď je to jackem a nebo nějakej studeňák v cestě, ale oba mají ty sluchátka a oba s tím mají sem tam problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uší jsou dvě a stejně tak stačí dvě sluchátka s dvěma kvalitníma reproduktorama pro kvalitní poslech třeba 151.1 surround, tyhe X.1 NESMYSLI jsou jen pro HEJLY

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čaute borci, neviem posúdiť, ale mám otázku, vyzerá to ze sa vyznate :-) Poraďte nejaké bezdrôtové s priestorovým zvukom, využitie hlavne filmy na TV. Dikes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"HyperX Cloud Revolver S nabízí 7.1 Dolby Surround v ocelové konstrukci"
Kdybych se nepodival na obrazek, tak nepoznam ceho ze je to recenze.

HyperX - zeby praci prasek
Cloud - nejake uloziste
Revolver - nejaka zbran
7.1 Dolby Surround - nejaky receiver
v ocelove konstrukci - nedobytny trezor

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ziadne 7.1 netreba, stacilo by keby sa bola rozsirila technologia binauralneho nahravania zvuku. Kazdy kto nepocul nech si da sluchatka a na youtube napr. virtual barber shop.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže technologie binaurálu Vám je dobrá tak maximálně pro filmy či hudbu, tzv. statické médium.
Pro herní použití je holt potřeba nějakého binaurální algortimu, třeba i toho, proti konkurenci podřadného, Dolby Surround.
Masakr je třeba Smyth Realiser A16, mít tohle pro pro svá sluchátka, vůbec bych si nestěžoval :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Smyth som nepoznal, ale prave som diky tebe stravil asi 2 hodiny citanim a pozeranim videi, co to je za paradu. A teda, mrzi ma, ze som to nevidel nikde v Prahe na Audio Video Show, aj ked som nestihol pobehat vsetko. Kazdopadne uz viem, co si kupujem na narodeniny tento rok. :) Akurat mi zatial nie je jasne, jestli LCD-3 musim pohanat nutne touto masinkou, alebo je moznost pre-out vystupu, at si to zeniem vlastnym Schiit ampom (a idealne aj DACom). Verim, ze ta skatulka asi nebude mat spatny sluchatkovy out, ale urcite to nebude zasa nic extra za tuto cenu (a este ho tam ma 2x). Kazdopadne som ti vdacny a zaroven ta nenavidim, pripravil si ma predbezne o 50 tisic.. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na 3D sluchátka jsem se nachytal 3x. V ceně od 3 do asi 7000kč. Jedny byly se snad 4mi konektory do zvukovky. Nějaký lepší 3d vjem se nekonal snad šlo trochu poznat směr za hlavou a zepředu (na demu). Bylo to poruchové snadno se to poškodilo a vůbec jediné na co to bylo dobré bylo tahání peněz z lidí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono už z logiky věci více reproduktorová sluchátka stojí za prdlačku. Vždy mají podstatně horší kvalitu zvuku (dáno počtem, rozměry, zesilovači apod) a hlavně máte dvě uši, prostorové vnímání zvuku je podstatně přesnější, pokud se použije nějaký šikovný algortmus pro deformaci zvuku při stereo sluchátkách.
Aktuálně má asi nejlepší řešení na trhu Sennheiser u jejich Sennheiser GSX zvukovek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Svojho casu, ked zacali ist do mody, som hladal 5.1 sluchatka a aj niekolko z nich kupil. Kazde z nich trpeli roznymi neduhmi, pricom pre mna najpodstatnejsiu vec, priestorove podanie v hrach, nevedeli ani jedny podat uspokojivo. Konstrukcie s viacerymi "reproduktormi" v nausniku trpeli napr. problemom zlej lokalizacie priestoru a celkovej kavality.
Avsak podarilo sa mi zohnat vychytavku tej doby - Psyko Carbon, ktore sa dali kupit len v USA a ktore mali velmi dobre podanie priestoroveho zvuku, no zas trpeli slabou kvalitou samotneho zvuku a naviac boli pomerne tazke kvoli specifickej konstrukcii.

Po tolkych nezdaroch som to s pokusmi na 5.1 sluchatka zabalil a presedlal na DAC + kvalitne stereo sluchatka, ktorym sekunduje AV Receiver + 5.1 reproduktory.

V dobach ked som robil tie pokusy tak skuchatka mali bezne len 5.1 analog vstupy, alebo niektore pouzivali externy DD/DTS decoder, takze v PC som na Creative X-Fi zvukovke pouzival Dolby Digital Live/DTS Connect, ktory enkodoval 5.1 zvuk do DD/DTS streamu a preto som nemal problem s podporou hier s priestorovym zvukom, obzvlast EAX. Viem, ze EAX je teraz uz historia a davno sa nepouziva a pravdepodobne sa preslo len na priamu podporu DD (uz to zial nesledujem, lebo nemam tolko casu sa hrat).

Ale zaujala ma tebou spomenuta Sennheiser GSX zvukovka. Mas s nou osobne skusenosti? Ako funguje v hrach podanie toho priestoru (myslim kvalita lokalizacie) a samotna podpora priestoroveho zvuku (ake formaty)? Nenasiel som nikde zmeninku o podpore DD/DTS, tak neviem ci funguje len na baze dekodovania multi-PCM streamu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se Sennheiser GSX zatím nemám vlastní zkušenosti, nějaký měsíc zpět jsem kupoval Sound Blaster X7 LE, Sennheiser je bohužel zatím jen v pořadí na budoucí koupi.
Každopádně dle nemála článků a recenzích jsem četl, že Sound Blaster řešení Sennheiser o znatelný kus překonal.

Jaký formát používá popravdě netuším, nejspíš jde o nějaké vlastní řešení ... uvidíme, až se mi dostane do ... uší :-D
DD/DTS imho nepodporuje, je to v podstatě jen USB DAC s analogovým výstupem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten X7 by mohol byt zaujimavy na vyskusanie ako sa popasuje s DD 5.1 cez stereo sluchatka, ked sa tym uz tak chvalia. A kedze ho mas, mohol by si to aj vyskusat ;-)

Mne osobne by prisiel zaujimavejsi ten Sennheiser GSX, nie len kvoli cene, ale aj preto lebo nepotrebujem vstavany stereo zosilovac, kedze uz mam AV Receiver, len neviem ako je na tom s dekodovanim toho 7.1 na binaural...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak tomu rozumiem, k tymto veciam potom stacia stereo sluchatka a priestorovy efekt vytvara zvukovka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - buď to dělá software zvukové karty nebo jiný software typu Razer Surround a nebo i některé hry mají svou implementaci binauráního algoritmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ako to dat k TV...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám tucha, jak jde o televizní vysílání, tak je mi to totálně buřt a jde to mimo mě.
Ani nevím, že by nějaký kanál vysílal v multichannelu ... asi jo, ale vzhledem ke kvalitě zvuku a obrazu ... a obsahu, ani nevím, proč to u televize řešit.
Pokud je TV ale jen externí monitor, tak to jde jednoduše - HDMI ponese jen obraz a zvuk táhnout analogem a s případným 3D zvukem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TV vysielanie mi je ukradnuté samozrejme, reklamy sa mi pozerať nechce :-D Samozrejme som myslel pozeranie filmov na TV z HDD alebo NAS...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to dobře chápu - DD 5.1 do sluchátek: Něco jako film s DD -> SBX Surround -> sluchátka?
Sám optiku pro přenos DD/DTS do recievru nepoužívám a popravdě ani ten stereo zesilovač pro repro. Samotnému mi šlo o co nejlepší zvuk / zesík / 3D surround pro sluchátka ... ikdyž využiju jen cca 1/4 funkcí zvukovky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked priestorove sluchatka, tak jedine digitalne cez optiku z DTS dekoderom. Myslim, ze jedine dostupne su iba sony mdr-ds6500 alebo novsie sony mdr ds7500, tie novsie sa daju viacere sparovat z jednou stanicou. Mam oboje, zo zvukom som spokojny, tie 6500 maju trosku slabe basy, ale su celkom dobre na hry... tie novsie maju lepsie basy aj viac funkcii. Obom vydrzi baterka na cely den, maju automaticke vypinanie. ...jedina nevyhoda, ze su drahe jak kurva :§

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, dts dekodér môže byť aké zariadenie?? Chcel som to nejak napriamo bez ďalších zariadení... Možno nejaký soundbar s Bluetooth subakom... Mám aj ps3, ale nepoužívam, syna mám namiesto toho :-D ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napriklad nejaky receiver alebo ked to chces cez sluchadla, pozri si obrazky k tomu sony mdr ds7500 alebo nejake video na youtube.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DTS dekodér k čemu? To se hodí tak maximálně ke konzoli ... a i tam jsou nejspíš lepší řešení jako Mixamp od Astro.
Na PC je to jednoduché - dobrý software nebo zvukovku s vyhovující deformací zvuku - třeba onen Sennheiser GSX nebo třeba Creative a SBX Surround a normální, kvalitní stereo sluchátka.
Tím máme kombinaci, která vytře podlahu s libovolnými "herními" sluchátky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Áno, na PC je to jednoduché, len ja to xcem hlavne k TV, práve pozerám Sony mdr hw700ds, vyzerá to zaujímavo, rovnako aj tá cena...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dts dekoder napriklad na pozeranie bluray, staci len zapojit digitalny kabel do dekodera a tie ti vyslu cez wifi signal do sluchadiel. Nepotrebujes ziaden dts receiver... Dobry pc soft ti dekoduje digitalny signal na analogovy a posle ti to cez 7 alebo 5 vystupov, co mas na zvukovej karte... uplne nieco ine je ked to mas priamo cez digital... ked sa prenasa zvuk cez optiku, bez softveroveho dekodoviania... To mas ako ked pozeraz nejake bluray na telke a potom si ho pustis cez receiver...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drahe jak kurva? Ako vlastnik Audeze LCD-3 som si pod pojmom "drahe jak kurva" predstavil desiatky tisic. :) A potom zistil, ze stoja par korun.. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prepacte mi vopred moju neznalost a nevzdelanost.
Ako zvukovu kartu PCIe musim mat, aby my vedela softverovo premienat signal 5.1 do obycajnych stereo sluchatok ? Cital som vyssie o nejakom Sound Blaster X7 LE, ale podla obrazku je to nejake externe zariadenie a to ja na stole tolko miesta nemam, resp. nechcem mat nic externe.
Stale mam v PC obstarozny SB Audigy 2 ZS, ktory sice vie 5.1, ale nie do sluchatok, iba priamo do reprakov.
Dakujem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sb Audigy 2 ZS jsem kdysi měl, ale pokud se nepletu, Creative umí CMSS-3D pro sluchátka až od řady X-Fi.
Zkusit můžete např. Razer Surround, který sice není nic moc, ale je zadarmo a nebo pokud sháníte novou interní zvukovku s dobrým poměrem cena/výkon, tak mrkněte na Asus Strix.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vdaka za odpoved.
Pytal som sa sice, aka karta vie softverovo premenit signal 5.1 do obycajnych stereo sluchatok, ale zrejme som mal pouzit slovo "nativne" premienat signal 5.1 na virtualny signal 5.1 do stereo sluchatok.
Cize nechcem zatazovat zbytocne CPU nejakym softom ako napr. spominany Razzer Surround.
Ano, zhanam internu zvukovku PCIe, len neviem na co sa mam orientovat v popisoch pre zvukovky, aby som zistil, ze vie nativne premenit signal 5.1 do sluchatok, aby bol zachovany ten dojem 5.1 ;-)
Pozeral som na Sound Blaster Z http://cs.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-z
a na Sound Blaster Audigy Fx http://cs.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-audigy-fx
Viete doporucit z tychto nejake, ktore splnaju moju poziadavku ?
Este raz vdaka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obě splňují požadavky - jen Sound Blaster Audigy Fx opravdu hodně nedoporučuji, ani to nemá Creative čip, ale jen postarší Realtek s Creative softwarem.
Sound Blaster Z podporuje SBX Surround do sluchátek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie som az tak narocny hrac hier, tak skusim aj tak tu lacnejsiu verziu Fx.
Mam 14 dni na vratenie. Ked to nebude fungovat, alebo mi to zvukovo nesadne, pojdem do drahsej verzie Z.
Zatial dakujem za uzitocne rady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mal si pravdu s tym starsim Realtek cipom.
SB Audigy Fx ma vazny konflikt s onboard Realtek zvukovkou.
Ovladace sa mi podarilo nainstalovat cez "safe mode", ale softvare onboard karty uz ne, lebo vzdy pri instalacii sofveru chce odinstalovat stavajuce ovladace, a potom ich uz nevie nainstalovat a vypise neznamy error, ktory je vlastne konflikt s SB Audigy Fx. Keby ten installer onboardovky nechce odinstalovat stavajuce ovladace, ale iba by nainstaloval podporny softver, bolo by to cele funkcne.
Ale asi vypnem uplne onboard zvukovku a dam tam nazad aj staru SB Audigy 2 ZS a ta bude vediet koexistovat s SB Audigy Fx.
ZS pojde do reprakov a Fx na sluchtaka.
Resp. Ak by som Fx vedel nastavit na repraky aj na sluchatka, bolo by to uplne najidealnejsie.
Len neviem, kde to nastavit a ci sa to da. Onboard zvukovka to s podpornym softom zvlada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ziadny konflikt kariet. Vsetko mi domrvil McAfee.
Po deaktivacii realtime scannera sa vsetko nainstalovalo v poriadku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo McAfee je kategorie sama pro sebe :) "anti" Vir.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale aj tak som vratil ten stary SB Audigy 2 ZS do bedne.
Odstavil som onboard zvukovku a na repro mam SB Audigy 2 ZS.
Na sluchatka mam SB Audigy Fx a v control panely vo Windows som nastavil 5.1 a v SBX Studio som nastavil ze mam sluchatka.
Ked dam test, tak pocujem vsetky "repraky" s sluchatkach, parada ;-)
Hned som to skusil na Crysis 3, co mam zrovna rozohrany a je to nebe a dudy :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.