CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RECENZE – Je filmový Warcraft propadák nebo pecka?

Vždy když čtu titulek toho typu jaký je v tomto článku, ptám se sám sebe: Je autor článku dement nebo retard?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

a zato váš duchaplný příspěvek si "vůbec nezaslouží" zamyšlení, zda jste d*ment a nebo r*tard...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Mě to docela i přes negativní recenze nadchlo a to nejsem žádným fanouškem WoW. Pravda, občas si to zahraju, ale že bych tomu nějak rozuměl, to ne.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že jsem fanoušek Warcraftu, mi to nedá, abych zde také nezanechal svůj názor.
Po shlédnutí musí být každému jasné, kdo je cílovkou filmu. Jsou to hlavně hráči World of Warcraftu, pro které je během celého filmu k dispozici dost různých odkazů. Film má přednosti hlavně v akčních scénách a ve vizuálním zpracováním, kde se jedná o opravdu pěknou podívanou.
Kde film selhává je dějová linka, která se postupem filmu rozpadá. Největší důvod, proč tomu tak je jsou postavy. Naprosto tragická práce s postavami. Jediný kdo se asi povedl byl Durotan a Gul'Dan, jinak zklámání. Medivh potřeboval více prostoru, zde působí jako vedlejší postava.
U Khadgara, učedníka Medivha, zde bych řekl lešpí zpracování než u ostatních, ale tady do příběhu Khadgar moc nezapadal. Ve filmu nejspíše ani nebyl učedník Medivha (Ten ho tam párkrát označil jako svého domnělého nástupce, ale ani nebylo jasné, zda byl vyslán Kirin Tor, nebo zda od nich odešel.
Orgrim Doohammer, původně jsem očekával, že se nakonci stane vůdcem Hordy, v tomhle ohledu ho zdá se nahradila Garona. Bohužel ve filmu místo náčelníka jednoho z klanů je pouze příslušníkem klanu Frostwolfů a něco jako Durotanovou pravou rokou. V jisté chvíli ho ve filmu i zrazuje. Jeho postava měla asi největší degradaci.

Film bych doporučil spíše lidem, co děj knih neznají. Film si razí spíše vlastní dějovou linku a čtenáři knih tak nebudou zklamaní. V následujícím odstavci bych rád zmínil, co se vlastně odehrálo jinak. Jestli jste knihy nečetli, tak bacha na spoilery.

Co bych filmu opravdu vytkl je odklon děje, abych shrnul, co bylo jinak. Místo bitvy u portálu mělo dojít k dobytí a vyplenění Stormwindu. Král měl být zavražděň před zraky svého syna. Medivha zastavili společně Lothar, Khadgar a Garona. Khadgar se přitom změnil z mladíka ve starce. Většina hordy měla proniknout na Azeroth, zde většina zůstala v Dreanoru. Pak je tu pár menších nesrovnalostí, například Dalaran se ve vzduchu ocitl až po napadení Scourge (K tomu má dojít až dlouhou dobu po skončení filmu).
Jestli se rozhodnou točit dvojku, raději ani nechci vědět jak se z toho vymotají, aby navázali na další lore (Nebo dojde k většímu odklonu, což by nakonec nemuselo být na škodu).

Mohl bych se rozepsat více, ale vlastní názor si udělá stejně každý sám. Závěrem můžu jen řící, že jsem se na film těšil, ale ono vybrání jedné z nejlepších částí děje ve Warcraftu a nahrazení ho tímto, je opravdu síla. Jinak Poslední Strážce rozhodně stojí za přečtení!!!!

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem fanouškem hry také a musím říci že jsem v globále s filmem spokojen. Beru to tak, že kdyby film přísně kopíroval dějovou linii, fanoušek hry by se asi nudil z důvodu, že příběh notoricky zná. Jsem navíc zvědav na nevystříhanou verzi. Dle mého bude celé dílo koncipováno jako trilogie a dá se říci že tutově bude nejmonumentálnější, nejepičtější 3 díl, přesně jako v duchu herní předlohy.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Zase kolik k dnešnímu dni je těch, co nehráli Warcraft 1 a nebo nečetli knihy mezi těmi, na které film cílí? Podle mě to bude většina. Warcraft 1 jsem nehrál, četl jsem akorát knihy a původní děj bych rád viděl filmově zpracovaný. Celkově to není špatný fantasy film, ale i přes všechny názvy to není ten Warcraft.
O 40 minut delší verze by tomu mohla dát mnoho, teoreticky.
Těžko říci zda budou další díly. To bych řekl, že rozhodne až komerční úspěšnost. Ale pokud plánují triologii, kde by každý díl odpovídal jedné hře (tj. Warcraft 1,2,3), tak se uspěchanosti a výraznému zkrácení nevyhnou a tím jen utrpí kvalita děje.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jako fanoušek, který četl knihy, hrál Warcraft 1 - 3, ale také WoW, bych detailní výpavu uvítal, ale mainstream by to nerozdýchal. Neodcházel jsem z kina nespokojen a výběr herců nebyl nejlepší, ale nebyl jsem tak naštvaný, jako z genderově korektní sračky Star Wars: Povstání bukvic, barevných a feministek.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

pockal bych na nesestrihanou verzi, mnohdy to muze dej filmu celkem zmenit, tak jako se to stalo u spousty filmu jiz v minulosti kdy v te sestrihane verzi to nemusi uplne davat smysl ale bezny divak to nepozna a smysl mu to dava neb nezna pozadi

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ja budu asi uplne idealni clova skupina :-)
Hry jsem hral od W2 vsechny a ve vsech jsem stravil mraky casu (WOW jsem hral od prvniho dne spusteni a celkovy cas ve hre bych videl ve velkych stovkach hodin, ne-li vice).
Necetl jsem ale zadne knihy a cely ten pribeh jsem vnimal spise z her a nemam ho nijak extra "nasprtany".
Takze me se to predpkladam bude hodne libit :-)

No, jdu dneska od 8 do Imaxu, tak snad to bude stat za to :-)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

U nás v bažině je dnes první promítání a ještě nikdy jsem neviděl rezervace i do první řady :) Tolik místních fanoušků Warcraftu jsem nečekal.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že adaptace her moc dobře nedopadají, výjimkou je snad jen Mortal Kombat. Každopádně pokud WarCraft bude stát aspoň za něco, tak si koupím blučko, kde snad bude film prodloužen a fixne tak případné příběhové nedostatky kino verze.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Nádherný vizuál, jednoduchý příběh zaměřený na cílové publikum 12-15 let. Otravní a nesympatičtí lidští herci (až na krále, který se mi docela líbil) a skvělé "herecké" výkony orků. 70 procent. Dostal jsem to, co jsem od toho čekal.

PS: Herecké výkony animovaných představitelů byly o tolik lepší oproti lidským, že za to museli být zodpovědní 2 různí lidé.

PPS: Zvláště pak Travis Fimmel jako Anduin Lothar mě vyslověně sr.al. Za to za ztvárnění Durotana bych jim i zatleskal.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Herec Anduina Lothara mi také nepřišel sympatický, ani se do role nehodil. Příliš mumlal, občas přehrával, charakterově mu nesedla role... Možná je to badass v seriálu Vikingové, ale tady mu to nefungovalo. Většině lidem nicméně nevadil, co jsem se poptával.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

tak neřekl bych, že výkon Lothara (Travis Fimmel) se dá jednoznačně označit. Někomu se líbil, někomu ne.
Pro mě to byl celkem dobrý výkon. Možná je to ale jenom subjektivní pocit, protože většina lidí stála za houby... Jenom o orcích se dá bezpečně říct, že to byli výborní.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Žádný Warcraft jsem nikdy nehrál a ani nečetl (vím že existují, samozřejmě). Má nějaký smysl jít na to do kina? Připadá mi, že asi moc ne.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Přesně můj případ, proto odpovídám takhle: má-li člověk rád fantasy - magii - souboje mečem a chcete si trochu odpočinout, mohu Warcraft vřele doporučit. Příběh rychle plynul, poměrně za krátkou dobu jsem postřehl i základní názvosloví, i když jsem měl ze začátku trochu pravda obavy jestli se v tom netratím. I když byla pointa (dobro versus zlo) včetně samotné zápletky (od první chvíle jsem věděl, kdo za invazí bude stát - a to mi byl sympatický) poměrně průhledná, kouzlo velkého plátna udělalo své. V TV by mě takový kousek úplně nebavil. Asi jako Avatar. Zkrátka neurazilo, v dané chvíli příjemně pobavilo, ale už se k tomu nejspíš nevrátím...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Díky za výstižné resumé.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

sousedka na to šla se svýma děckama a celkem se jí to líbilo. Takže to není zas až tak hrozné pro neznalé Warcraftu...

jinak samozřejmě i průměrný fanoušek fantasy (který nezná Warcraft) si v tom najde nějaké zalíbení. (očekávejte ale nutkání si koupit knížku, aby jste to do příběhu pronikl. Film fakt končí dost otevřeně :D )

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Warcraft co se týče spracování se mi líbil. Co se týče děje tak absolutní zklamání! Čekal jsem že děj bude ořezanější a stručnější, ale udělat z toho takovou slátaninu. Režiser ani scénáristi určitě nečetli ani jednu knihu. Nakopat je do prdele. Přesně tohohle jsem se bál! Je to jako kdyby natočili pána prstenů kde frodo je učněm sarumana a glum je učeň saurona a rozdají si to mezi sebou v morii a rozhodčího jim bude dělat Harry Potter! Chci vidět jak se z těch sraček chtějí vymotat v dalších dílech!

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Mě z celého filmu nejvíc vadili ti puberťáci (asi ta cílovka 12-15let), co se přišli nažrat popkornu a srkat kolu. Kdyby aspoň byli sticha, ale oni se museli furt něčemu hyhňat, bavit se, ťukat do mobilu a tak.

Každopádně příběh, dle očekávání, nekonzistentní. Vizuál perfektní, teda až na lehce předimenzované orky. No ale, co mě rozsekalo byla ta dojemná srdcervoucí scéna uprostřed bitevní vřavy.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

práve toto bol dôvod, prečo som si pred 4 rokmi povedal, že viac už do kina na (akčný) film nepôjdem.

je to ekvivalent pozerania doma, keď sa deti bijú (perou) a ja varím večeru. odvtedy som bol iba na minions, zootopia a iné chobotiny a tam mi to bolo jedno. aj tak som každých 15 minút nosil deti na toaletu.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

"puberťáci, co se přišli nažrat popkornu a srkat... furt se něčemu hyhňat, bavit se, ťukat do mobilu"

Praha, co??
(Zbytek republiky takovéhle problémy většinou nemá.)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Tak...
Videno v Imaxu s titulkama...
Za me dobry :-)
Vypadalo to dobre, dej nebyl az tak hroznej, jak jsem se obaval...
Gul´dan super :-))
Nejvice asi pobavil murlock pred Stormwindem :-D
Jasne, dej tak nejak museli upravit pro publikum, co nehralo wowko, ale my, co jsme wow hrali, tak jsme si tam nasli asi milion super veci :-)
90% za me

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Za mňa určite dobré, ale pravdou je že som ovplyvnený prečítaním kníh a nejaký čas som strávil aj hraním WoW. Čakám ešte na predĺženú verziu a podla všetkého sa chystá pokračovanie.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Takže otázka zní - je to lepší než pecky od Uwe Bolla nebo ne? :D

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

niektore Uwe Bollove filmy su dejovo lepsie :-)

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Hm no nie je to Warcraft.
Knihy su o inom.
Film som videl a aj hodnotil ako odpad.
Uznavam ze je to primarne pre deti a pre tych co Warcraft poznaju z WOW.
za mna by daco dostal za efekty inak za dej 0 (strihy, nelogickosti (Strazce / Midvah) a pod....

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Chyběla mi tam aukce...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Za mna film celkom OK. Museli to tak spravit aby to bolo lahko stravitelne aj pre nehracov co o tom nemali ani sajn.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.