CDR.cz - Vybráno z IT

RECENZE - NHL 17 se opět vrací, koná se posun?

Vydávání sportovních titulů rok co rok není moc záviděníhodná práce. Za prvé je nutné titul ospravedlnit, aby si ho lidé koupili, a zároveň nový díl alespoň nějak posunout, aby si v recenzích neodnesla mizerné hodnocení za to, že je hra stejná jako vloni.
nepřehlédněte
Nhl Title 0

Letošní pokračování pak není krokem stranou, ani ustoupením. Naopak, je zde po letech díl, který přináší určitou evoluci a jeho pořízení se obejde bez většího argumentování, že se jedná zas a znovu o to samé jako dříve. Jako vždy však podobné recenze dají nejvíce hráčům, kteří se sérií měli co dočinění v uplynulých letech. 

Co se mění

NHL 17 je oproti předešlým ročníkům celkově živější. Těžko se tato změna popisuje slovy, a neradi bychom se dostali k přirovnání, že se jedná jen o pocit z hraní. Hráči se jednoduše řečeno hýbou reálněji; před brankami vznikají velice zajímavé situace, které nejsou příliš nemožné, a už není úplně snadné se dostat k brance bez kontaktu s protihráči. 

Nhltm 17 20160920130436 0Nhltm 17 20160920112137 0

Většina hráčů tohoto titulu se v sérii již pohybuje, tudíž pro ně nebude nic ze zmíněného zásadní novinkou. Pokud se k sérii vracíte po letech, pak se nemusíte bát, že by hra byla nekompromisní. Při prvním spuštění nabídne poměrně slušnou tabulku, jak si upravit obtížnost a tu aplikuje do prvního zápasu. Po jeho odehrání následně NHL nabídne možnost upravit zvolenou obtížnost dle doporučení. 

Nhltm 17 20160920122953 0

Mimo to je ve hře opět implementována „živá“ nápověda, která nabádá jak a kdy provést určitou akci. Ne každému tato nápověda sedne a je samozřejmě možné ji vypnout, ale pro nováčky či občasné hráče se jedná o velice slušnou pomoc, jak se naučit základy. 

Není tvrdý pouze led

Co se týče umělé inteligence, je ze strany protihráčů opravdu slušná a opět o něco dále než dříve. Projde-li nějaká akce jednou, po druhé už se na ni snaží reagovat a zabránit jí. Zklamání však představují spoluhráči, kteří naopak tolik rozumu nepobrali. Ve většině situací není tento nedostatek poznat, ale v detailech dělá neplechu - hráči si nenajíždí akčně (a to ani po vyhrání si s nastavením), nebo se jich naopak v obraně za pukem vrhá až moc. 

Nhltm 17 20160920112240 0Nhltm 17 20160920201236 0

Občasným extrémem jsou rozhodčí, kterým čas od času přeskočí a hráče penalizují i za zákroky, které u protihráčů nechali být. Jednou se nám stalo, že takto ignorovali snad veškeré fauly během celého zápasu, což mělo za následek ne zcela příjemné pocity. 

Pestrá nabídka

Obsah letošního dílu je slušný. Absolutní fiasko, které přineslo NHL 15, se neopakuje - vše je přítomné rovnou od začátku. Klasicky je zde tedy rychlý zápas, možnost založení sezóny i jako manažer, či u nás oblíbený Be a Pro. Nově pak přibyl letošní Světový pohár, který ale kromě soupisky a grafiky předělů nepřinesl nic zásadního. Jako ozvláštnění funguje každopádně dobře, a můžeme si tedy alespoň zlepšit náladu, když to v reálném světě nevyšlo. 

Nhltm 17 20160920112201 0

Pro online nabídku tu dále najdeme možnost 1 na 1, jak v rámci nájezdů tak klasického zápasu. Pokud si chcete zahrát opravdovou specialitku, doporučíme online 6 na 6, kde se ukáže, jak moc dobře umí hráči držet pozice a sledovat dění na ledu. 

Nhltm 17 20160920201101 0Nhltm 17 20160920201155 0

Hockey Ultimate Team doznal menších změn, kdy je možné například upravit oslavy a účesy vašeho týmu, nebo těžit z toho, že spolu hrají delší dobu. Novinkou je naopak Draft Champions. Ten nabízí zaprvé možnost získání předmětů do HUT, zadruhé nový typ zápasů. Mód funguje tak, že si hráč vybere okruh hráčů (All-Stars, hráči Severní Ameriky,…), z čehož si vydraftuje 12 jedinců, kteří se stanou základním kamenem týmu. V následných čtyřech zápasech se snaží s tímto týmem uhrát co nejlepší výsledky. Není to nic převratného, ale jedná se o zajímavé zpestření a příjemnou možnost získání věcí do HUT.

Zpracování hezky stejné

Po grafické stránce nevypadá nové NHL 17 nijak špatně. Ačkoliv se ale snaží využít možnosti nové generace, jsou zde vidět určité nedostatky, zejména co se týče prezentace celé série. Z té je aktuálně cítit, že EA už nepovažuje sérii NHL jako primárně důležitou. Výsledek je takový, že je možné vidět stejné animace, kamerové úhly při opakovačkách a podobně. Na druhou stranu je zde o chlup živější publikum, které slušně reaguje i na vytvořeného hráče v rámci Be a Pro módu, což je opravdu příjemné. Verze pro PC tradičně opět chybí. 

Verdikt

Po letech opravdu solidně zpracovaný nový přírůstek do rodiny NHL, který i přes malé chybičky můžeme s klidem doporučit. Ačkoliv se na první pohled série nezdá, stále je vidět, že se dokáže rok co rok posouvat. 

Tagy: 
Zdroje: 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku RECENZE - NHL 17 se opět vrací, koná se posun?

Čtvrtek, 29 Září 2016 - 08:40 | Tatar Tatarko | Ako 7 rocny hrac NHL musim napisat : Toto nieje...

Zobrazit diskusi