CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RELOAD - Připomeňte si herní legendu. Duke Nukem 3D letos slaví dvacetiny

Gearbox a duke nukem se jiste vsem zapsal nesmazatelne do pameti, takze to bych snad ani v clanku nezminoval. Videl jsem par recenzi a opet by to nebyl gearbox, aby se duka nesnazil zabit. Je az tristni, ze za to chce penize, zvlast od lidi, kteri mu naleteli na duke nukem forever, tem nejenomze mel vratit prachy, ale dat tohoto duka zadarmo .... ani jedno se bohuzel nestalo.
Jinak existuje i fanouskovska verze duke nukem forever, ktera stavi na puvodnich slibech a samozrejme v klasickem enginu a hratelnosti, cili o generace pred DNF od gearboxu (fuj, se mi prici to vubec vyslovovat). Taky existujou highres textury do duka a gore mod s vice krvavyma scenama:o) Je to vcelku vtipne.
Takove hry se uz dneska nedelaji .... delaji se pozlacene picoviny prodavane pouze v predprodejich, ktere se pak nedaji hrat. Ale tak treba to prijde.
Jinak velka skoda bloodu, ze ztratili zdrojaky. Blood byl mozna jeste zabavnejsi nez duke. Je to asi jedina hra, co jsem si explicitne koupil. Duke bych si koupil taky, ale uz se neprodava (lol a driv bude v pekle snezit nez dam halir gearboxu, tfujtajbl!).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja zazil dobu, kdy vysel DN3D jakozto obsluha PC herny :-D Krasne to obdobi, kdy se 12-15 hodin denne proste hralo :-)
Musim rict, ze na multiplayer je ta hra jeste 1000x zabavnejsi, nez na single. Hrala se obvykle ta uvodni mapa a snad dodnes si pamatuju kazdy kousek. Btw to byla jedna z poslednich 3D strilecek, ktere sly hrat komplet na klavesnici (!!!). Ano, byli u nas I "podivini", kteri to hrali na mysi, ale spousta lidi to hrala na klavesnici a to na velmi dobre urovni :-)
Co se tyce Bloodu, tak tam mi neprisel multiplayer az tak zabavny jako u DN - na druhou stranu mi tam prisel zabavnejsi single player. Ale obe hry byly super, rozdily v zabavnosti nepatrne, rekl bych :-)
(A pak to vsechno prevalcoval Carmagedon :-D)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, co mají lidi proti Gearboxu, alespoň co se DNF týče. Všichni uměli akorát bučet, kdy už to 3D Realms vydají a když se vzal Gearbox, dokončil hru podle původní vize autorů a vydal ji, tak všichni začali řvát, že to je sračka a že za to může Gearbox.
Může za to George Broussard a 3D Realms, nikoliv Gearbox.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ma byt vtip nebo init k flamewaru?
Gearbox ji rozhodne nevydal podle nejake puvodni vize ..... myslis, ze vize byly checkpointy, autoheal, jen dve zbrane atd? Kdyz vedeli, ze jsou proste kokoti a vydavaji neco, co proste nikdy nemelo spatrit svetlo sveta (ted fakt ruku na srdce!), tak jsou to zkratka smejdi co lidem prodali totalni zkurvenost, co duka ani omylem nepripominalo ..... zase jsem si musel pustit https://www.youtube.com/watch?v=MZJ4BiIEhAo abych se uklidnil ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidem nevadí checkpointy a autoheal. Lidem vadí trapnej nácti-letej humor, nuda a nenápaditost. Teda aspoň mně to vadilo.
A když zmiňuješ AJ, tak ten sám zmínil EGO, který se doplňuje, jako zajímavou alternativu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Puvodni vize autoru?

Podivej se na ukazky, coz slibovali autori ze bude v Duke Nukem Forever - neni tam z toho prakticky NIC. Tu zenskou, co mela nesnaset Duka a neustale do nej prudit vynechali taky..

https://www.youtube.com/watch?v=TDlB2P1leRM

Tohle je mod ktery ma smysl - jezdeni na oslu je super napad:

https://www.youtube.com/watch?v=_C3SKDwFh-8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Původní vize - tím jsem myslel ty trapný vtípky. Nikdo z Gearboxu nesliboval, že tam bude všechno, co Broussard nasliboval
3D Realms tu hru nevydali - pracovali na ní 12 let a nikdy ji nedokončili.
A na trailery se dělá "vertical slice", nikoliv hotová herní mechanika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, co si tim chtel napsat, kazdopadne DNF je ultramegazpicenost ... nejenomze by to byl totalni propadak i po graficke strance, kdyby to vyslo pred 10ti lety, ale hlavne herni NEprincipy jako dve zbrane, autoheal a podobne vyslovene zkurvenosti by tu hru zametli do stejne skladky 20m pod zem jak E.T. ..... nejspis by takhle hru nikdy nevydali .... a to vic, kdyz tu uz duke byl a meli na neco navazat pritom to je uplne uplne, nenachazim slov!!!! .... a prisel ale gearbox, v touze vyslovene vojebat, jak nejvetsi zmrd, fanousky duka, tak to vydal jak to vydal ..... kdyz to bylo tak spatne nemeli to slibovat a uz vubec ne vydavat!!!! TECKA!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gearbox to vydal, protože to lidi chtěli. Je to špatná hra, ale spousta lidí si to zahrála a řekla, že se jim to líbilo. Mně se to nelíbilo, protože jsem hrál dobrý hry a hlavně dobrý Duke Nukem hry.
ALE... průměrný hodnocení je 54%, takže si lidi většinou myslí, že to není špatná hra. Je to průměr. Nic zajímavýho. A lidi se konečně dočkali DNF, takže jim zavřeli hubu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nene, to se mylis. Jsou tri skupiny lidi .... Prvni to bere jako odpad jak graficky, tak hlavne s odkazem na legendu (to jsou ti spravni). Druha tretina jsou zaslepenci, kteri sice vi, ze je to odpad, ale nedaji na to dopustit (to jsou ti spatni, kteri si nejspis tu hru koupili v nejake drahe edici v predprodeji a nedokazi se s tim srovnat). A posledni skupina jsou ti, co duka nikdy nevideli a hodnoti to jako normalni hru, takze v roce, kdy to vyslo, totalni fiasko (to jsou ti neznali). A ve finale to da hodnoceni 54%. Kazdopadne s odkazem na legendu je to proste jako by duka zabili nebo ho proste v te hre nechali znasilnit mimozemstanama a to se mu strasne libilo .... regulerni herecie, fraska, ubohost. Kdyby to vydali jako osme pokracovani farcry, nikoho by to nevzrusilo, ale ze takhle vyslovene dokurvi legendu, to je na kazdy pad spatne. A druha vec je, ze ta hra vypada graficky dokonce hur nez puvodni duke a z herni mechaniky si vzal uplne ty nejhorsi konzolni zhovadilosti .... pro me je to nejhorsi hra, smitec! Proste nejhorsi!!! Po vsech strankach. A to, ze ted vydali jakoze novou verzi stareho duka, staci si precist recenze, ANI TO NEDOKAZAL GEARBOX NEZKURVIT!!! Chapes? Oni takove strasne fiasko s DNF a misto aby (minimalne tem, co si DNF koupili) to dali zadarmo, tak za to chcou hrisne penize a jeste je to dalsi paskvil??? Vytriskat prachy z poslednich nadsencu totalnim vyzdimanim a znicenim jedne z nejprestiznejsich znacek FPS prumyslu vubec! Regulerni zmrdi .... doufam, ze zkrachujou!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.