CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RELOAD - Requiem pro Far Cry 2

No nevím, zrovna v mém případě Far Cry 2 byl díl, který mě donutil tuhle sérii přestat sledovat. Neustálé pobíhání z jednoho rohu mapy na druhý roh mapy, abych předal něco na třetí roh mapy a návrat na první roh mapy mě vážně nebavil. A to obnovování stanovišť byla taky hrůza. Stačilo jen zmizet malý kousek od stanoviště a už tam zase byli. Jednička byla podstatně lepší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tiež som toto čítal a nechápal. far cry 1 bol podľa mňa najlepší zážitok, lebo to bolo niečo nové. Far Cry 2 ma odradil od tejto série. FC3 a 4 som kúpil naraz. FC3 ma vôbec neoslovil; príliš veľa dejových línií a všetko naokolo ma chcelo nonstop zabiť. FC4 ma konečne trochu bavil a Primal som ešte nehral.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Far Cry 1 pro mě naprostá jednička, dvojka mě odradila. Jednička měla aspon myšlenku, pravda trochu šílenou a zelenající :D.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

FC1 bola a je stale top. dvojku som kupil hned a po par hodinach nudy, pobehovania a poslickovania, skoncila v polici s inymi "klenotmi"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autor se asi zbláznil Farcry2 bylo nejhorším dílem celé série. Neuvěřitelné množství chyb, naprosto tupé AI, příšerné generické mise. Opravdu málo zábavy.
Jako jedinný díl jsem ho přestal hrát po prvním dnu hraní. 1,3,4, jsem dohrál do konce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naprostoje souhlas, jednička byla bomba, úplné zjevení stejně jako byl třeba Half-Life, ale dvojka byl děs. Po prvních pár misích jsem to vzdal.
3 a 4 pak ok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne se to celkem libilo, i kdyz asi to bylo hlavne tim, ze to prostredi bylo proste pekny, teda aspon na tehdejsi dobu a jako prvni dojem. Jinak pribehove me to moc neuchvatilo, par zajimavych momentu tam asi bylo, ale celkove slabsi.

Pozdeji jsem to s delsim odstupem zkousel hrat jeste jednou, myslel jsem si, ze diky tomu velkymu otevrenymu svetu to pujde, ale ani moc ne. Strasne tam vynikly vsechny nedostatky. Nepratele jsou pomerne pitomi. System obnovovani zakladen absolutne debilni. Delsi cestovani po mape k nasrani, protoze i kdyz mam byt jeden z tisicu anonymnich zoldaku, jakych je tam vsude plno, tak me kazdej nepritel zazracne pozna na kilometr daleko. Beru, ze uplne anonymni byt nemuzu, to by byla asi dost nuda, kdyby me nepoznal nikdo. :) Ale aby po me strilelo protijedouci auto jen co me z dalky spatri, to je druhej extrem. A pak mi jeste zacalo hrozne vadit, ze je tam sice obrovskej svet, ale naprosto mrtvej, nikde nikdo neni. V jednicce mi to nevadilo, to byly ostrovy bez civilizace, ale tady je to proste divny. Krome nepratel je v celym svete asi dvacet dalsich lidi, schovanych v nekolika malo domkach.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uplny suhlas. Jednotka je najlepsia. Takmer uplne volne na sposob splnenia misie. Nebolo treba vzdy vsetko zabit. Niekedy stacilo iba ukradnut. Jednotku som hrl donemoty. 2 nestala ani za to stiahnutie z netu. 3 mam rozohrate slusne, no nejako chyba zmena v deji. stale je to to iste. asi to nedohram.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

FC1 jsem dohrál mnohokrát. Dvojka mě od této značky naprosto odradila a přestal jsem ji sledovat. Ale jak čtu tuto diskuzi, tak si asi koupím díly 3 a 4.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě doplním, že jsem velký fanoušek RPG her (TES, Fallout, ME, Zaklínač, ...). Ale FC2 mě opravdu nebavilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dvojka je nedomyšlený odpad s ale nejhezčí grafikou ze všech Far Cryjů.
Respawm nepřátel je prostě otřesný a nepřekousnutelný.
Trojka je nudný odpad kde děláte dvě věci. Obsadíte maják a vystřílíte hlavní základnu v sektoru. Pořád dokola to samé a příběh je opravdu stupidní.

Čtyřku jsem nehrál ale co jsem viděl tak to bude podobný nesmysl.

Primal je reskin čtyřky s agresivním respawnem mobů jak dvojka takže nezájem.

Far Cry je pro mě mrtvý. Stejně jako Crysis apod hry co byli znásilněny dnešními trendy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Far Cry 2 se proslavila, jenze jako Daggerfall od Bethesdy - svymi bugy.

Nekonecne mnozstvi stale se respawnujicich nepratel, takze misto splneni mise je nutne neustale vystrilet po ceste vsechny hlidky a vesnice, jak po ceste tam, tak o nekolik minut pozdeji po ceste zpet. Pri oklice po pousti zase zjistite, ze vas kouse do zadnice levhart.

Cela hra se tak zvrtla v opakovane pokusy projet co nejrychleji vesnice plne nepratel, aby se clovek vubec dostal k cili sve mise.

Ve finale z toho byla hra pro masochisty, ktere bavilo stale dokola a dokola strilet stale se respawnujici nepratele.

Koho ve Far Cry 3 (simulator lezeni na vysilace) zarazilo ze po kompletnim ovladnuti cele mapy stale zustala spousta nepratelskych zakladen, tak FC2 vubec nesmi spustit - tam se respawnuji vsichni nepratele v zakladne, sotva odejdete par metru daleko..............

Holt autori si usetrili spoustu prace - nechtelo se jim programovat AI, tak holt naprogramovali miliony nepratel. Kdyz nekoho sejmu, tak musi zustat mrtvy az do konce hry. Neni to prece tak slozite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hrál jsem i dohrál 1 a 2. Jednička byla naprosto suprová. Dvojka mě v některých věcech překvapovala. Třeba podpálením trávy jste mohl pozabíjet nepřátelé (uhořely) ale i menší základnu která stála při silnici ale vlastně i v buši. Nebo že vás vystopovaly díky ušlapané trávě. Stejně tak možnost prostřelit plechovou boudu a zabít vás v ní (kam jsem se bláhově zašil v domnění že ubráním vchod do ní proti přesile. Přesouvat se dalo mapou pomocí autobusů. Střídání dne a noci atd. Jinak ty neustále se obnovované základny mě samozřejmě také pořádně krkali. Musím přiznat že rozuzlení příběhu bylo pro mně překvapením, které jsem nečekal.Nic méně díky těm nesmyslným obnovám základen jsem tu hru už podruhé nehrál, což se o prvním dílu říci nedá. Ten jsem otočil snad čtyřikrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale pozor, Far Cry číslo 2 je první díl dále pokračující série pod jménem Far Cry, Far Cry č.1 je prvním dílem série Crysis. Far Cry a Far Cry 2 spolu vůbec nesouvisí (to jenom vydavatel použil značku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.