CDR.cz - Vybráno z IT

Remake Warcraftu III si žádá finanční podporu, slibuje i kooperativní kampaň

Warcraft 3 Remake 7
Před nedávnem jste mohli v našem nejnovějším CDR Play vidět v akci pozoruhodný fanouškovský projekt nesoucí název Warcraft: Armies of Azeroth. Jednalo se nicméně o alfa verze postrádající velké množství obsahu. K dalším krokům už vývojáři požádali o pomoc.

Fanoušci stojící za projektem Warcraft: Armies of Azeroth doposud tvrdili, že za svoji práci nebudou chtít žádné peníze. Sami jsme se nad těmito slovy v našem novém díle CDR Play podivovali, jelikož jsme pevně věřili, že by velcí fanoušci jistě rádi přispěli.

Evidentně k podobnému názoru nakonec sklouzli i samotní vývojáři a se svým projektem se přesunuli na IndieGoGo, kde žádají o 80 tisíc dolarů. Původní sliby se přesunuli na pozici finančních milníků, které sahají až do výše 410 tisíc dolarů.

  • 80 tisíc – Rasy lidí a orků; úvodní kampaň
  • 125 tisíc – Rasy nočních elfů a nemrtvích; kampaň za lidi
  • 185 tisíc – Kampaň za nemrtvé; kampaň za orky; kampaň za noční elfy
  • 235 tisíc – Kampaň z datadisku za noční elfy; rasa nag hratelná i v běžných mapách
  • 285 tisíc – Kampaň za krvavé elfy; rasa krvavých elfů hratelná i v běžných mapách
  • 310 tisíc – Kampaň za nemrtvé; nové mapy
  • 410 tisíc – Kampaň za Rexxara s možností kooperace až pro tři hráče

Současná alfa verze už v sobě obsahuje hratelné rasy lidí i orků, přičemž úvodní kampaň obsahuje jen dvě krátké mise. První milník, který pouze značí úspěch crowdfundingové kampaně, tedy celkem postrádá smysl. Důležité jsou až další body, které obsahují zbylé rasy i kdysi slibované převedení příběhové linie.

Warcraft 3 Remake 1Warcraft 3 Remake 3

Těžko říct, zda se vývojářům povede dosáhnout až nejvyšší částky. Fanoušci jistě rádi přispějí, ale ani jejich touha není bezedná. I po nenaplnění několika set tisíc však nemusíme zoufat. Doposud si vývojáři stačili pouze s vlastním zápalem, možná jen potřebují lehce finančně popostrčit a svůj projekt dodělají do finále i s požadovanou minimální částkou. Nebylo by to poprvé, kdy herní vývojáři splnili všechny milníky, přestože se v crowdfundingové kampani nesetkali s požadovanou odezvou.

Mezitím doporučujeme zhlédnout námi komentovaný CDR Play, kde jsme si zahráli ranou verzi modifikace, komentovali její estetický vzhled, kvality, technické zpracování a porovnávali ji s originálem. 

Případně si remake můžete vyzkoušet sami. Je zcela zdarma, stačí si pouze nainstalovat Starcraft II v bezplatné startovní edici. Warcraft: Armies of Azeroth je totiž pouhou modifikací, která je hratelná skrze arkádový systém Starcraftu II

Zdroje: 

Diskuse ke článku Remake Warcraftu III si žádá finanční podporu, slibuje i kooperativní kampaň

Neděle, 13 Březen 2016 - 19:27 | Psycho Mantis | chtít za modifikaci 400 000$ je hodně drsné, když...

Zobrazit diskusi