CDR.cz - Vybráno z IT

[E3 2013] REPORTÁŽ - Konference EA nabídla nudné podání a parodii na tvorbu show

ea-konf-e3
Prostor při čtveřici velkých konferencí letošního ročníku E3 dostala i vydavatelská společnost Electronic Arts. Slibovala velkou podívanou, místo toho však zklamala na plné čáře. Hry nenabídla špatné, bohužel jsme však neviděli úplně to, co bychom očekávali.

Předváděčka EA odstartovala velmi nadějně, ukázkou traileru, a poté i živého hraní, nových Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Ty disponují poměrně roztomilou grafikou, zajímavým modelem ovládání a nemalou dávkou humoru. Zkrátka super odpočinková záležitost, když nechcete rozjíždět žádnou náročnější hru.

ea-konf-1

Jako druhý před publikum předstoupil Vince Zampella z Respawn Entertainment (studio složené z bývalých zaměstnanců Infinity Ward – Call of Duty), aby představil premiérovou záležitost Titanfall. Ten byl však k vidění už na konferenci Microsoftu a v podstatě jsme se tak nedozvěděli nic nového. Navíc jsme měli možnost shlédnout pouze behind the scenes záběry obohacené o krátký komentář autorů.

Budoucnost je v nové technologii

Frank Gibeau, prezident EA Labels, se znovu rozpovídal o next-gen enginu EA Sports Ignite, kde vyzdvihoval zejména důraz na přesnost a autenticitu animací. A mluvilo se také o Frostbite 3 motoru. Švédské studio DICE (mimochodem tvůrci Frostbitu) oznámili novou hru ze světa Star Wars s podtitulem Battlefront.

ea-konf-2

EA prezentovalo také své nové Need For Speed: Rivals, na kterém pracuje studio Ghost Games, dosud závodní sérií nepolíbené. To vypadá vskutku zajímavě, stylisticky se hodně podobá Hot Pursuit z roku 2010. V ukázce jsme se projeli ve Ferrari, které se v rámci značky objevuje po sedmi letech. Mimo to jsme se dočkali odhalení zbrusu nového filmu na motivy hry. Ponese název Need For Speed, hlavní roli ztvární Aaron Paul ze seriálu Breaking Bad.

Dostali jsme roubík do pusy

Viděli jsme první trailer na Dragon Age: Inquisition a v podstatě si potvrdili jeho vývoj. Nic víc, nic míň, bohužel. Video nicméně vypadalo opravdu zajímavě, stále však netušíme, zda se bude zpracováním spíše podobat Dragon Age: Origins nebo Dragon Age 2. Tvůrci kdysi mluvili o tom, že zvolili zlatou střední cestu, tak jsme zvědaví. Vyjde v roce 2014 a bude představovat novou generaci RPG žánru.

ea-konf-3

EA Sports ukázalo, jak se natáčely záběry do nového NBA pomocí technologie motion-capture, nabídlo Madden NFL 25, FIFA 14 pro novou generaci konzolí nebo video z dalšího bojového UFC. Na pódiu se vystřídala celá řada hostů ze sportovního odvětví, kdyby se však debata orientovala na hry, ocenili bychom to mnohem více, než trapné scénky, které jsme mohli vidět.

ea-konf-4

Konferenci už tradičně završil Battlefield, tentokrát se svým čtvrtým pokračováním. I ten byl k vidění už na prezentaci Microsoftu, zde jsme však měli tu čest s gameplayem z jiného prostředí hry. Smutné je, že jsme celou dobu v zákulisí přenosu v redakci odhadovali, co se bude dít. Tedy, že někdo sestřelí kolem letící helikoptéru, že vylezeme na mrakodrap, kde nás přepadne jiná helikoptéra a že nakonec mrakodrap spadne. No, DICE jsou už provaření. Ale aspoň oznámili Mirror’s Edge 2.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku [E3 2013] REPORTÁŽ - Konference EA nabídla nudné podání a parodii na tvorbu show

Žádné komentáře.