CDR.cz - Vybráno z IT

REPORTÁŽ – Nintendo si na konferencích razí svou [E3 2014]

Snap 19
Společnost Nintendo tradičně uzavírá pětici největších konferencí Electronic Entertainment Expo. Tahle firma se svou filozofií v herním průmyslu vždy lišila od ostatních. Vyplatí se jí individualita i při letošní videoherní recesi?

E 3 Special

Nintendo letos zvolilo jinou formou své konference, mohutný sál totiž vystřídalo za obrazovky monitoru. Jednalo se pouze o digitální konferenci. Živé postavy na pódiu a v hledišti vystřídaly stop-motion animace a postavičky z modelíny. I když se nejedná o klasický způsob, jak prezentovat nové produkty, určitě jde o velmi originální a atraktivní alternativu.

Snap 20

CEO Reggie Fils-Aime okamžitě zamítl nové Mario. Tento výrok následovalo CGI, ve kterém se hlavní představitelé Nintenda utkávali v pěstním souboji, který nakonec přešel v kompetici v nové bojovce Super Smash Bros. pro Wii U a 3DS. Hráč si může do hry vytvořit vlastní charakter, takzvaného Mii, které se dělí na tři základní typy.

Mii Brawler bojuje pěstmi, Mii Swordfighter užívá meč a Mii Gunner nikdy neodloží svou palnou zbraň. Každá kategorie disponuje několika speciálními útoky. Krom vlastně vytvořených postaviček se potyček mohou účastnit i známé tváře z Nintendo universa jako Link, Mario, Zelda apod. Hra vyjde toto léto.

Snap 33Snap 29

Reggie, nyní již ve fyzické podobě, představil figurky amiibo, díky nimž lze podobně jako ve Skylanders pomocí speciálního čipu ukrytém v podstavci naimportovat do hry danou postavičku. Tuto technologii užijí i jiné hry od Nintenda, například Mario Kart 8.

Po nostalgické vzpomínce na Mario pro SNES došlo na oznámení nového titulu s postavou Yoshiho. Takashi Tezuka a Etsunobu Ebisu se rozvyprávěli o do bavlnek omotaném světě, který se ve hře nachází. Velmi pěkný vizuál podobný konkurenčnímu LittleBigPlanet si jistě najde mnoho fanoušků nejenom z řad dětí. Dílo obsáhne i kooperační mód dvou hráčů.

Snap 60

Jako následující plošinovka se ukázala hra Captain Toad, která se velmi podobá svými mechanikami Mario Galaxy. Po předělu uvedl Eiji Aonuma nový díl série The Legend of Zelda. První záběr na tamější krajinu dozajista vyvolal obrovský WOW efekt, protože prostředí nového titulu nabylo enormní rozlohy. Navíc se jedná o open-world. Ke svému slovu se dostala i série Pokémon, která se obohatí o tituly Omega Ruby a Alpha Sapphire. Oba počiny jsou 3DS exkluzivní a vychází 21. listopadu 2014.

Snap 74Snap 76

Evropští hráči si možná vzpomenou na akční rubačku v čele s atraktivní černovláskou. Došlo na oznámení Bayonetta 2. I přes své nesporné japonské prvky se stejně jedná o hru velmi stravitelnou pro náš trh. Bojovkám však neodzvonilo, protože se tři vývojáři následovně nechali slyšet ohledně Hyrule Warriors. Tuny nepřátel, chytlavý soubojový systém a obrovští bossové – tomuto hack'n'slash nic nechybí.

Snap 88

Nintendo se na moment opět vrátilo k plošinovkám. V Kirby se hráč vžije do role růžové kuličky, která se potuluje úrovní a sbírá mince – klasické ukázka stylu společnosti. Na následující titul čekal jistě každý zarytý fanoušek konzole Wii U. Pro toto zařízení vyjde Xenoblade Chronicles X, pokračování úspěšného japonského RPG.

Naprosto nečekaně se na obrazovce objevily záběry z nástroje Mario Maker, díky němuž si jeho majitel může vytvořit své vlastní Mario. V reálném režimu zároveň může přepínat mezi retro grafikou a 3D.

Snap 103

Nově ohlášená střílečka Splatoon pro Wii U chce zapůsobit svými originálními mechanikami spojenými s obarvováním herní plochy a následného taktizování. Tato zběsilá akce se vyznačuje unikátností a chytlavou hratelností. Nejenom, že šlo o velké odhalení konference, ale i to poslední. Konferece Nintenda skončila.

Nintendo stále pokračuje ve svých zajetých kolejích bez ohledu na to, jak si počínají ostatní vývojáři. Tato taktika jim funguje již desítky let. Nejenom fanoušci mohli být nadšeni z obsahu předváděčky. Především ti mladší hráči by se mohli zajímat o nádhernou hru s Yoshim a naopak starší by si mohli zahrát na nostalgickou strunu v Mario Maker.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Tagy: 
Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku REPORTÁŽ – Nintendo si na konferencích razí svou [E3 2014]

Žádné komentáře.