CDR.cz - Vybráno z IT

[E3 2013] REPORTÁŽ - Konference Ubisoft

ubi-konf-e3
První a druhý den E3 od sebe o půlnoci dělila konference společnosti Ubisoft. Ta nabídla slušnou dávku zábavy a přehršel nových titulů, v nichž kralovalo závěrem oznámené Tom Clancy's The Division. A došlo i na další zajímavé pecky.

Konference byla zahájena skromně zvučně nezvučným hudebním titulem RockSmith, kdy na pódiu vystoupil Jerry Cantrell, kytarista a zpěvák známý především díky svému podílu v rockové kapele Alice in Chains. Svým sólovým vystoupením tak připravil v sále vhodnou atmosféru pro představení hry ze stejného živlu, RockSmith 2014.

ubi-konf-1

Ačkoliv nás titul téhož jména již téměř rok učí hrát na kytaru, čeká nás letos v říjnu nová, aktualizovaná a modernizovaná verze s podporou Kinectu, který nám názorně Jerry Cantrell předvedl hlasovými povely a demonstroval session mode, ve kterém si hráči budou moci vytvořit svoji vlastní virtuální kapelu, jež si zakládá především na výuce improvizace. Titul sám o sobě nepředstavuje už dnes žádnou revoluci, ale pro nažhavení vícechtivých diváků posloužil dobře.

Špióni až druzí v pořadí

Druhým titulem na černé listině konference Ubisoftu se stal Splinter Cell: Blacklist, který vzhledem k brzkému datu vydání nesměl při prezentaci chybět, aby vývojáři mohli zvednout současný boom ještě o laťku výš. Před samotným trailerem nám moderátorka konference Aisha Tyler musela připomenout starou známou písničku vývojářů: „Jedná se o doposud největší díl série.“

ubi-konf-2

Představený trailer k nejnovějšímu přírůstku do série Tom Clancy’s her bohužel žádné bulvy z očních koutků netlačil. Nic nového pod Sluncem se nekonalo a zmatené záběry také zrovna nepomohly v orientaci ve videu. Ačkoliv jsme stále zvědaví, co nový díl přinese, mediální masáž už nezabírá a Blacklist dnes už v podstatě nemá čím překvapit.

Animované vylomeniny

Po akční a seriózní špiónské akci se uklidňujeme u Rayman: Legends, který své cameo začíná roztomilým a vtipným trailerem. Předtím, než je k vidění další video, je nám opět připomenuto, že se jedná o doposud největší hru série a my si posměšně odfrkáváme nad zazněným cliché. Druhý trailer už přináší skutečné záběry ze hry a nové informace týkající se kompetitivního multiplayeru, bitev s bossy a hudebních levelů.

ubi-konf-3

Ze své herní stáje dále Ubisoft představil nováčka na poli MMO her s názvem The Mighty Quest. Titul se z prezentovaných ukázek může pyšnit pestrým humorem, barvami a podobností s Torchlightem a Dungeon Keeperem. Celkově hra působí velice sympaticky a stojí za pokus, kterého se s určitou dávkou štěstí lze dopídit skrze registraci k uzavřené betě na oficiálních stránkách hry.

Zabili Kennyho! Parchanti!

Trojice následně představených her konečně pozvedla laťku celé konferenci a probudila naše nedočkavé Já. Aby skok nebyl opět tak markantní jako po demonstraci Splinter Cellu k Raymanovi, byla nám představena hra na podobné humorné vlně jako The Mighty Quest. Jedná se o titul, který si našel fanoušky již na loňské E3 a jehož osud byl po krachu THQ nejistý, dokud se jej neujal Ubisoft.

Nejedná se pochopitelně o nic jiného, než South Park: The Stick of Truth, jehož ukázky nás přesvědčily o peprném humoru již v prvních záběrech, kde jsme se dozvěděli o přísně tajné technice prdění Nagasaki, která zaručeně zabere proti komukoliv. Změna vydavatele evidentně novému South Park: The Stick of Truth neuškodila a my se můžeme těšit na pořádné protažení našich bránic.

Motory žhavím, žhavíš, žhavíme

Na jeviště nám dále přišel Yves Guillemot představit novou značku, od které si Ubisoft slibuje revoluci v žánru, The Crew. Z traileru bylo okamžitě patrné, že se jedná o závodní hru plnou dopravních přestupků a policejních honiček a doufejme i pořádného tuningu. Julian Gerighty nám po skončení traileru přišel říct nějaké detaily a vyhnal s šibalským úmyslem moderátorku z pódia předáním tabletu. The Crew nám podle všeho nabídne online otevřený svět se snahou smazat bariéru mezi singleplayerem a multiplayerem.

ubi-konf-4

Dostaneme možnost hrát jak sami, tak si založit vlastní „crew“ složenou z přátel a spolupracovat s nimi kooperativně proti jiným týmům. Řidiči, které míjíme dvousetkilometrovou rychlostí, mohou být civilisté, ale mohou to být také potenciální rivalové a členové cizích týmů, vše nám ihned demonstrovala skupina čtyř hráčů. Rozhodně se jedná o velice originální uchopení závodního žánru a jediné, co jej může narušit, je jízdní model, který se podle ukázky blíží fyzice Need For Speed.

Hafani, tancující opice a invaze králíků

Ani překvapení loňského roku v podobě Watch Dogs nebylo letos opomenuto, bohužel jsme však představené video už mohli vidět den předem, kdy uniklo na veřejnost, a tak nadšení bylo krapet potlačeno. Naše zvědavost ale stále byla na příjmu a my netrpělivě očekávali další informace či herní záběry, ani jednoho jsme se však nedočkali, zato nám bylo slíbeno, že o Watch Dogs ještě uslyšíme.

ubi-konf-5

Po předání zpět slova Aishe Tyler jsme zhlédli upoutávku na Just Dance 2014, ve kterém jsme upřímně soucítili s lidmi, kteří zaručeně musí litovat svého rozhodnutí hrát v reklamě. Více tance nám předvedeno nebylo a přesunuli jsme se hned k nové hře Rabbid’s Invasion, která nám slibuje interaktivní televizní seriál, což nám po upoutávce v krátkosti vysvětlil i názorně předvedl Adrian Lacey, odborník na králíky.

Napnout plachty!

Nebyl by to Ubisoft, aby se nejednalo o Assassin’s Creed IV: Black Flag, který se nám připomněl hned ve dvou trailerech za sebou. K našemu zklamání jsme se dočkali pouze CGI videí, ačkoliv jsme očekávali konečně nějakou prezentaci herních záběrů. Naštěstí nás upoutávky nezklamaly a ihned po jejich skončení jsme opět upalovali googlit hudbu, jež v nich byla použita.

ubi-konf-6

Jean Guesdon, kreativní ředitel, nám na jevišti přeříkal, co už dávno víme, o intenzivních soubojích, námořních bitvách a životech pirátů. Kromě dalšího traileru poskládaného z ingame záběrů jsme se našeho vysněného gameplaye dočkali až o několik hodin později na konferenci Sony.

Domácí i přenosné motorky a třešnička na konferenčním dortu

Na konferenci dále bylo v krátkosti představeno staronové Trials, se kterými Ubisoft míří hned na dva platformní typy. S Trials Frontier se pobavíme na našich mobilních zařízeních a s Trials Fusion na next-genových konzolích. Než však Ubisoft zavřel krám, představil nám bez zbytečných slov překvapení počínaje trailerem na nový titul.

ubi-konf-7

Jelikož lidstvo evidentně post-apokalyptických her nebude nikdy přesyceno, řítí se k nám The Division, ve kterém nás tentokrát minou vlny zombie, ale zato se setkáme s nebezpečnými nemocemi šířenými skrze bakterie zanechávané dotykem na povrchu bankovek, hraček a jídla. Po upovídaném traileru nám byla ihned představena herní ukázka, při které se dovídáme, že The Division bude online střílečka s otevřeným světem, RPG systémem a nádherným grafickým rozhraním.

Diskuse ke článku [E3 2013] REPORTÁŽ - Konference Ubisoft

Žádné komentáře.