CDR.cz - Vybráno z IT

Retro závodní arkáda Rollcage se vrací. V novém kabátě jako Grip

Psal se rok 1999, když studio Psygnosis vypustilo do světa legendární arkádovou závodní hru Rollcage, plnou poctivé adrenalinové zábavy. Teď se historie může opakovat.

Rollcage je zběsilá arkádová závodní hra, na kterou pamětníci rádi zavzpomínají. Narozdíl od celé řady jiných titulů totiž dokázali vývojáři v tomto případě přijít s něčím skutečně originálním. Netradiční zpracování závodních monopostů, fascinující prostředí, ve kterém srovnáváme umění se soupeři a navíc neutuchající dávka akce.

Klasické závodění start-cíl obohatila celá řada nadstandardních prvků souvisejících se střelbou po protihráčích nebo překážkách, čímž se znatelně měnila hratelnost i náročnost hry. Tohle futuristické závodění plné úchvatných světelných efektů a na svou dobu s velice pokročilou grafikou zkrátka nemělo chybu a člověka jen tak neomrzelo. To se o celé řadě dnešních závodních titulů říct nedá.

Je tomu dlouhých 16 let, kdy Rollcage spatřilo světlo světa a historie se teď může opakovat - ovlivní to samotní fanoušci. Vývojářské studio Psygnosis už dnes bohužel neexistuje. Dva původní tvůrci si ale po letech založili novou firmu - Caged Element - a na herní scéně chtějí opět rozvířit závodní prach. Představují zbrusu nový titul Grip, který jakoby z oka Rollcage vypadl. 

Tvůrci fakt přiznávají. Grip je hra postavená na původním Rollcage. Dostane nový kabát a slibuje také celou řadu inovací, týkajících se jak herních mechanismů, tak vnitřních prvků. Poletí navíc na prestižním enginu Unreal 4 od společnosti Epic. Řada hráčů si od Need For Speed přeje návrat tuningu, a víte co? Grip vám ho nabídne, i když v netradiční formě. Díky nasbíraným bodům budete moci vylepšovat své auto, jak po stránce designu, tak výbavy - rozumějte obranné a útočné mechanismy.

 

Grip bojuje o přízeň fanoušků na Kickstarteru, a to ještě po dobu 23 dnů. Vyžaduje 657 tisíc dolarů, momentálně hráči zainvestovali necelých 132 tisíc. Přispějete také k vývoji hry, která může znovu ovlivnit herní scénu? Můžete na tomto profilu.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Retro závodní arkáda Rollcage se vrací. V novém kabátě jako Grip

Čtvrtek, 27 Srpen 2015 - 08:36 | japkoslav | Ach jo ten jejich Kickstarter - 0 nových updatů,...
Pondělí, 24 Srpen 2015 - 17:22 | Mucuhito | Narozdíl od celé řady jiných titulů totiž...
Středa, 19 Srpen 2015 - 19:20 | Luděk Růžička | Cože, to už je 16 let? To snad ani není možný :-)
Středa, 19 Srpen 2015 - 08:07 | japkoslav | Díky za tip, do teď rád pamatuji na hraní...
Úterý, 18 Srpen 2015 - 14:22 | Dušan M | Nevypadá to zle, ale nejnižší částka $21 byla jen...

Zobrazit diskusi