CDR.cz - Vybráno z IT

Rovio chystá na září pokračování Angry Birds Star Wars, zahrát si půjde i za temnou stranu síly

Rovio Angry Birds Star Wars II
Temná prasečí strana ještě neřekla své poslední sbohem! Ptačí Jediové musí povolat na pomoc nové bratry! Hrdinská mobilizace proti stále nezanikající temné straně síly znovu musí vypuknout...

Rozzlobení ptáci si hned krátce po svém uvedení získali nejedny sympatie malých i velkých hráčů převážně díky jednoduchému šíření/získání na mobilních platformách. Největší úspěchy se slavily hnedle od první verze, se kterou finské herní studio Rovio přišlo na konci roku 2009, i když v té době jen pro systém iOS. Záhy se však hra rozšířila i na konkurenční platformy (Android a Symbian) a posléze se dostala i do osobních počítačů a konzolí.

Rovio postupně upravovalo herní prostředí a v průběhu let vydávalo tematicky orientované verze, mezi které se v listopadu minulého roku zařadila i ta, na které herní studio spolupracovalo s lidmi z LucasArts. Nové pojetí a dozajista i obchodně zajímavé zacílení na fanoušky Hvězdných válek přineslo své ovoce, Angry Birds Star Wars hlásí celkově více jak 100 milionové stažení z internetových obchodů. To je jistě velká výzva vstoupit do „vesmírných“ vod znovu a nabídnout druhé pokračování.

Oficiální termín uvedení je potvrzen na 19. září tohoto roku. Těšit se můžeme na řadu novinek, jmenovitě jak na nové herní postavy, tak i možnost zahrát si na druhé straně barikády. Star Wars II nabídne jak herní zážitek z pohledu Angry Birds, tak zároveň i (samozřejmě upravené prostředí a příběh) z pohledu prasátek – vydáno dříve samostatně jako hra Bad Piggies. Společně se hrou se do prodeje dostanou i jakési hračky „telepods“, které budou představovat jednotlivé a hlavně nové herní postavy (prozatím se hovoří až o třiceti), které bude moci hráč do hry tzv. teleportovat (odtud ono označení „telepods“). Přenesení postavičky do hry lze názorně vidět na poutacím videu (výše), které bylo k příležitosti potvrzení termínu vydání uvolněno. Samotná akce teleportace do hry bude realizována skrze fotoaparát telefonu či tabletu – zřejmě na spodku každé postavičky bude nějakých charakterizující kód (možná QR, či nějaký jiný symbol ala například „magic značka“ z Kinder vajíčka).

Dobrou zprávou je, že celý příběh plynule naváže na první verzi hry a veškeré způsoby ovládání či fyzikální vlastnosti zůstanou zachovány. Nu, radujme se z maličkostí, máme se jistě na co těšit…

Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rovio chystá na září pokračování Angry Birds Star Wars, zahrát si půjde i za temnou stranu síly

Žádné komentáře.