CDR.cz - Vybráno z IT

Rozložitelný dron PlexiDrone u fanoušků uspěl: Unese GoPro a letí až 70 km/h!

Plexidrone
Drahá moderní hračka pro fotografování a natáčení videí si na Indidegogo buduje svou kariéru.

Čas, kdy každý měl svého digitálního mazlíčka ve svém Tamagotchi, se postupně mění. Dnešní svět spěje k tomu, že všichni, děti i dospělí, budou mít vlastního ochočeného drona. Ať malý či velký, skládací či neskladný, výrobci neustále hýří nápady, jak autonomní letouny prezentovat, aby si vybral skutečně každý.

Plexidrone Pack

Společnost DreamQii ukázala prototyp skládací kvadrokoptéry s názvem PlexiDrone, která je charakteristická jednoduchou instalací, obsluhou i údržbou. Drona můžete nosit stále s sebou v designově řešeném batohu PlexiPack ve tvaru skořepiny, jenž slouží zároveň jako odolné pouzdro. PlexiDrone složíte z jednotlivých komponent za pár okamžiků.

Dronů pro zachycení videa a fotografií je skutečně velké množství, nicméně PlexiDrone má několik vychytávek. V prvé řadě nabídne zatahovací podvozek. Jakmile se dron vznese do oblak, podvozek se zatáhne směrem nahoru, takže nic nebrání v plném neomezeném výhledu kamery pro 360° úhel záběru.

Plexidrone 2

Další užitečnou vlastností je funkce Follow Me pro sledování majitele pomocí GPS. Chytrý telefon se systémy Android, iOS nebo Windows Phone stačí spárovat přes Bluetooth se zařízením PlexiHub, který s dronem komunikuje přes Wi-Fi. Pro zachycení videa stačí samozřejmě pouze jeden dron, je možné však připojit i několik dronů najednou a zachytit tak každou činnost hned z několika různých úhlů pohledu.

A nyní něco málo ke specifikacím produktu. PlexiDrone letí maximální rychlostí 70 km/h, jeho rozměry jsou 38 x 38 x 13 cm. Je schopen unést sportovní kameru GoPro Hero 3, ale i další typy, například LIDAR nebo BublCam. Nechybí stabilizátor obrazu a vestavěný ultrasonický senzor, který kvadrokoptéru včas varuje před hrozícími překážkami.

Plexidrone Bag

Projekt si na serveru Indidegogo vede velmi dobře, od fanoušků posbíral za pár dnů přes 300 tisíc dolarů, což je více než trojnásobek cílové částky. Svého drona si můžete předobjednat za 699 dolarů (cca 15 500 korun). V ceně je PlexiDrone, PlexiHub, baterie a nabíječka. Verze se stabilizátorem vyjde na 799 dolarů (17 500 korun). Pokud chcete i batoh, počítejte s 979 dolary (21 tisíc korun). Dodávka je naplánovaná na březen 2015.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rozložitelný dron PlexiDrone u fanoušků uspěl: Unese GoPro a letí až 70 km/h!

Středa, 15 Říjen 2014 - 20:59 | Datan Ceruji | však viděl jsi jednotlivé záběry v ukázce déle to...
Středa, 15 Říjen 2014 - 14:11 | BTJ | Mno, zajimala by me cena kompletu ... tohle je...
Středa, 15 Říjen 2014 - 13:40 | peto | a aka bude doba letu ? len par min ? :(

Zobrazit diskusi