CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko nasadilo v Sýrii své nejmodernější prostředky elektronického boje

Typická výbava potřebná k boji s ISIL :-)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nevíš kdo donáší a kdo poslouchá je to ideální výbava.

Ad. SU-24 - celý systém pro zarušení okolí letadla (letadel) je v kontejneru, který je na koncích křídel. Jeho aplikace na jiné letadlo tedy, nutně není vyloučena.
Ad. Donald Cook (to je ta loď) jediný kdo celou věc popřel bylo americké námořnictvo. Ovšem už nevysvětlili proč, si tolik stěžovali na Ruskou pozornost v Černém moři, a proč museli tak spěšně do přístavu.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

no, ty a trodas to urcite viete, lebo ste to nasli na nejakych strankach :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To ti klidně sdělím, proč si stěžovali: protože pokud na ně Rusáci dělali simulovaný nálet (jak tvrdí), tak to taky mohlo skončit incidentem, kdy by mírumilovná ruská útočící stíhačka byla rozpáraná Phalanxem než bys řekl "Putin" (Phalanx si s jednou pomalou stíhačkou poradí bez problémů, má automatický i manuální režim, byl konstruován i proti protilodním raketám).

Takže místo sestřelení zvolili raději protest. Příště by to mohlo ale skončit o dost hůře. O "spěchání do přístavu" se zmiňuje jen ten hoax, takže bych se odvážil i tvrdit, že to je taky ruská bajka.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

jojo, ruský úspěch je vždy hoax a americké vyjádření je vždy pravda....

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ten ruský nesmysl nepíše nic konkrétního, jen plká o zázračné zbrani a popisuje chování a pocity amerických námořníků, tak je to zjevně vycucané z prstu. Nebo chcete říct, že si jen tak mimochodem prozradili špióna na lodi? :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

<i>HOAX zprávou ohledně přeletu SU-24 nad americkým torpédoborcem USS Donald Cook, kdy Chibiny údajně rušilo protivzdušnou obranu torpédoborce</i>

"Problém" je jen ten, že ten simulovaný útok byl prováděn 12x a Phalanxy měly výpadek, který se nepodařilo vyřešit, dokud se Su 24 nevzdálila. Kdo chce může tvrdit o hoaxu co chce, ale jsou tu fakta:
- vlezlá loď se z blízkosti Ruska rychle pakovala
- všichni námořníci z ní požádali o propuštění z aktivní služby
- hystericky laděná USA - Rusko diplomatická nóta existuje
- na počest úspěšného bojového testu je v Rusku ražena i památní mince

Něco mi říká, že to nebude takový hoax, o jakém se mluví. Ostatně drzí Amíci vypadli z Černého moře (kde ostatně nemají co dělat, nevím o tom, že by Rusové cvičili v Mexickém zálivu u USA...) také díky tomu, že Rusové odmaskovali některé základny protilodních raket Bastion a provedli "pár testů":
http://www.youtube.com/watch?v=OuAq0mtCXas

Řekl bych, že US Navy nějak svým ochranám nevěří, když se pakovali tak šupem... :)

...

Prostředky PVO jsou v Sýrii proto, že Sýrii jen v posledním roce minimálně 5x napadl teroristický stát Izrael a bombardovali i předměstí Damašku... Asi jako kdybychom my prostě bombardovali předměstí Wídně... Zcela jistě to není proti poloopům z IS. Na druhou stranu zachycení, signatury a intercepty komunikace z USA letadel jsou žádané, takže proto to vybavení.

Navíc se počítá s tím, že se USA zase v cíli bombardování pokusí "splést" a proto je nezbytná rozumná PVO, jenž podobným "omylům" zabrání.

...

Moc se to nezmiňuje, ale je to pár dnů, co na sebe narazila šestice ruských Su 30 a čtyři teroristické F15 z Izraele. Nebylo sice uvedeno, proč měli židáčci tak rychle prchat, ale lze si domyslet, že jakmile byli nasvíceni střeleckým radarem, tak nedbali na kecy o vojenské nadřazenosti (na Palestince to funguje...) a vyvoleném národě a raději práskli do bot.
Opět následovala nóta a po odpovědi ve stylu "Co dělaly Vaše F16 v Syrském vzdušném prostoru?" protesty rychle přestaly. Tady si někdo holt zvykl, že může nerušeně narušovat a bombardovat cizí státy, takže probuzení bude tvrdé.

...

Také by měli už konečně vypadnout s illegálně okupovaných Golanských výšin (Syrského území).

...

Nicméně k věci - US Air Force zabezpečení i elektronika bude nic moc, když jim Peršané (Iránci) čmajzli už více jak 5 dronů. Takže pokud to umí Irán, pak se lze rozumě domnívat, že Rusové budou dál. O dost dál. Blokaci navádění Phalanxu bych v tomto světle rozhodně neviděl jako "bajku" nebo "SciFi", ale jako běžnou realitu elektronického boje.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Si dejte studenej obklad na hlavu. :-)
Na druhou rano s Grovikem jste se tu celkem snazili, ze by jedna a tataz osoba?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

"Problém" je jen ten, že ten simulovaný útok byl prováděn 12x a Phalanxy měly výpadek, který se nepodařilo vyřešit, dokud se Su 24 nevzdálila. Kdo chce může tvrdit o hoaxu co chce, ale jsou tu fakta:" A ta fakta máte odkud? Rusko mělo na lodi špióna, který se tím prozradil? Nebo jako fakta berete cokoliv, co napíše nějaký ruský server? Stejně tak jako tohle, což je pitomost maximální: "- všichni námořníci z ní požádali o propuštění z aktivní služby"
Vaše plky o Černém moři jsou pak zcela mimo. To není žádný ruský bazének, jak by Puťka chtěl. Na jeho pobřeží je Rumunsko, Bulharsko a Turecko, tedy státy NATO. A ani Ukrajina nijak netouží po ruských gerojích.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš to nějak popletené? 4 teroristické? Nebylo to spíš 6x sotva letících teoristických SU-30....
A jinak přestaň laskavě dokola přebírat tu proruskou propagandu o ,,bájné" zbrani v SU-24.I když Německo v posledním tažení také mělo plnou propagandu ,,zázračných zbraní" Podobnost z současným Ruskem je čistě jenom náhodné,že?

Ono to bylo trochu jinak.

http://www.armadninoviny.cz/ruska-stihacka-su-24-u-americkeho-torpedobor...

Stačí se podívat na výzbroj lodí třídy Arleigh Burke.

https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Donald_Cook

Takže čistě hypoteticky.Za předpokladu že všechny zbraňové systemy jsou mimo provoz,loď má 2X toto:

https://www.google.com/search?q=25+mm+chain+gun&lr=lang_cs&biw=1577&bih=...
25 mm rychlopalný kanon,i ručně ovladatelný.
+ 4* 12,5 mm kulomet,který zajisté rusové také zneškodnili. Nemluvě o tom že posádka má k dispozici FIM-92F(Stinger) nebo podobný system.

Stačí se podívat jaké servery bludy kolem su-24 šíří,a je jasno odkuď vítr vane...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

asi potrebuji otestovat system v realnem boji. navic pokud se tam sem tam nachomytne americky awacs nebo turecka stihacka, tim lip

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně že američani na ně jdou s lopatama, co?:DDD

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je troll, který ničemu nerozumí. Nejde o přítomnost bombardérů, ale prostředků pro elektronický boj určených k oslepení radarů protivníka. On má snad ISIL letectvo? :-)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ono radary a jiné srandy používá jen letectvo?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Určitě ne ISIL jehož hlavní zbraní jsou dodávky a v nich banda maníků maximálně tak s raketometem. K tomu pár starých ukořistěných tanků od Syřanů.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Rusko si koleduje :)
Nějak zapomíná že posledních 100 let dostává naprosto pravidelně nařazáno.Taktéž slavná ruská technika většinou dopadně jako hořící vrak.Ale komu není rady...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Za posledních 100 let? Co to je za blbost to jsou stejné nesmysly jako tvrzení, že američané dostali ve vietnamu na frak, přitom vojensky byli skoro ve všem úspěšní a prohráli na vytrvalost, kvantitu a politicky...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu?
Tak jenom opravdu ve zkratce:)
Významné úspechy CCCP :)
1 První světová. Na pozemní frontě drtivou většinu času debakl za debaklem.
Bitva u Čušimi.Tragedie na ntou.Ruský šrot cestou s mrtvým admirálem málem potopen Brity,později neskutečná nakládačka od Japonců.
2.Druhá.Nebýt západních spojenců a chyb Hitlera,v Moskvě se mluví něměcky.První dva roky války nepředvedlo mimo ,,nas mnogo,, naprosto nic.Nemluvě o jednotkách Wehrmachtu vázané díky Britům a USA po celé Evropě a V Africe.Zrovna tyto divize vždy chyběly na východě.Pár jednotek navíc a válka proti Rusku vypadala zcela jinak.
Nesmí se ani zapomínat na dodávky do CCCP...
http://www.atllanka.net/index.php?text=32
Rusové dostávali na prdel prakticky celou válku,pár Tigeru a samobybek dokázalo roztřílet celé tankové pluky.
O námořnictvu nemá smysl ani psát,protože ruské nepředvedlo za celou válku nic a osvědčilo se jako cíl.Zastaralé letectvo bylo smazané na samém počátku a později předvedlo pouze podprůměrné výkony na průměrných strojích.Celkově se v žádném případě nemohlo rovnat západním spojencům.

Korea. Mig15- F86. 5-10:1 poměr ztrat je fakt.

Nekonečné Izrael vs.Arabové.Jedno selhání ruské strategie a výzbroje za druhým.

Bouštní Bouře.Bez komentáře:) Nejeden Mig 29 hrdinně přelétnul k sousedům:) pořád lepší než být sestřelen že:)))?U tanků to nějak nešlo,takže M1A1 měly pár cílů na odstřel.

V posledních konflichtech opět nepředvedla ruská technika nic co by stálo za řeč.Čečna,opět průser a pár děravých Téček. :)

V ruské propagandě jsou i papundeklové tanky chcípající při přehlídce vrchol (čeho?),a pár hnijících prototypu S50 zajisté bude deklasovat F22 dávno sloužící u letek...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Kdo chce psa bít... Část z toho co jsi napsal platí obecně i pro druhou stranu.
Amíci v Africe zvítězili díky lepší podpoře, zásobování a početnější armádě (nás mnogo).
Stejně tak můžu říct, že kdyby Áda nechal báťušku napokoji a rozdal si to naplno se Spojenci, tak by vypráskal Amíky než bys řekl Patton.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Tak za prvé.
Proti Italům nejdříve bojovali v Africe Britové,nutno dodat velmi úspěšně.Britů bylo přesto mnohem méně.Proti Wehrmachtu se jim zpočátku nedařilo,pod velením Montgomeryho později ano.USA se vylodily později a tažení jenom potvrdilo konec Němců v Africe.Později pokračovali spojenci na Sicilii atd,atd...
2.Ne nevypráskal by ani Amíky a pravděpodobně by pohořel i proti Anglii při vylodění.RAF vyhralo Bitvu o Britanii,Royal Navy ovládalo Lamanšký průliv...
Německo nikdy nemohlo mít na spojence ani početně,ani hospodářsky.Je jisté že válka by se protáhla,ale mohla dopadnout jenom vítězstvím USA.V nejhorším by atomové bomby padaly na Německo....Je otázka zda výhra CCCP byla pro 40 let okupovanou (nejen) Východní Evropu opravdu výhra? Diktatúru nahradila stejná diktatúra...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Obvyklé demagogické kecy. Byli to sověti, kteří obětovali 20 milionů lidí, nikoli američani či britové. Materiální pomoc byla během války důležitá, ale to cobylo třeba byly hlavně suroviny, případně nákladní vozidla. (Přičemž si často nemohli vybírat takže dostávali na dluh i tanky co nechtěli). Na východní frontě němci prakticky stále ustupovali už od kurska.
A pokud ti přijde diktatura jako diktatura, tak jsi nejspíš spadl z višně. Všech těch popravených politických obětí za několik desítek let bylo u nás v řádu stovek, kolik myslíš že zvládali vyvraždit nacisté během pár let hmm?
A to ani nemluvím o tom, že sověti neměli potřebu nas "poruštit" a zbytek národa vystěhovat někam mimo evropu....

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

>A pokud ti přijde diktatura jako diktatura, tak jsi nejspíš spadl z višně. Všech těch popravených politických >obětí za několik desítek let bylo u nás v řádu stovek, kolik myslíš že zvládali vyvraždit nacisté během pár >let hmm?

Když srovnáme počet obětí socialismu v SSSR s počtem obětí, co mělo na svědomí nacistické Německo, celkem snadno zjistíme, že v SSSR bylo povražděno více lidí. Nacismus i socialismus jsou zrůdné režimy.
Mimochodem za socialismu byli Židé také pronásledováni.

>Na východní frontě němci prakticky stále ustupovali už od kurska.
Statistiky od Kurska pěkně vystihují celou válku. Němci zničili sovětům více tanků, ale sověti jich měli prostě spoustu.

>Obvyklé demagogické kecy. Byli to sověti, kteří obětovali 20 milionů lidí, nikoli američani či britové.

Ano, doslova je obětovali. Hlavně díky neschopnosti velících struktur oslabených Stalinovými čistkami.

Opravte mě pokud se pletu, ale SSSR měl také mocenské choutky a chtěl si společně s Německem rozdělit Evropu.
Jeden z mnoha důvodů, proč se sovětům v počáteční fázi nedařilo byl ten, že byli připraveni na útočnou válku.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu co všecko isil a jiní fanatici získávají do vybavení bych to taky měl raději u sebe na základně...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Sověti tvrdí, že v Sýrii nejsou, pak, že budou podnikat jen letecké nálety, nakonec tam začnou stahovat "dovolenkáře" z Ukrajiny, aby podpořili Asadovy jednotky na zemi. Tvrdí, že budou podnikat nálety na teroristy z islámského státu, místo toho bombardují zakázanými tříštivými bombami Asadovu opozici a civilisty. Navíc si přivezou techniku vhodnou k boji s prostředky, kterými v dané lokalitě disponuje pouze široká mezinárodní koalice v čele s NATO a účelově narušují vzdušný prostor NATO nad Tureckem neoznačenými letouny a provokují zaměřováním tureckých stíhaček.

O co tady jde je zřejmé, podporou prakticky vyřízeného Asada se zmrd Putin snaží zvyšovat nestabilitu regionu, což povede k další vlně uprchlíků do Evropy a tedy destabilizaci EU, o což se Putler velmi usilovně a bohužel zdá se, že úspěšně snaží. Dále vyhrocuje situaci mezi Ruskem a NATO a zdá se, že si testuje kam až může zajít.

Naštěstí jeho akce měly očekávatelný efekt i na druhé straně, doposud rozhádaná umírněná syrská opozice podepsala memorandum o společném boji proti okupantům v Sýrii, tedy Rusku a Iranu a pevně doufám, že ty sučka brzy začnou padat k zemi, osobně bych přivítal i rozsáhlou pozemní operaci k likvidaci ruských základen a nezlobil bych se ani za materiální podporu zemí EU a NATO na tyto operace, hlavně protiletadlové zbraně. Zkrátka je potřeba těm ruským fašos zavčasu nakopat prdel, než bude hůř.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ono bude stačit, aby Američani dodali povstalcům Stingery, resp. Starstreaky a je po bombardování. Nicméně je otázka, zda si tak nevytvoří nový Afghanistán...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Je to problém. Osobně si myslím, že jsou to místní kdo by si to měli vyřešit, aby nemohli mít islamisté plné huby křížových výprav a dělat z toho džihád proti nevěřícím, čímž se jím nabalují i lidé, kteří by s nimi jinak nešli. Samozřejmě to ale nezvládnou úplně sami a podpora z naší strany je nezbytná a to podpora pořádná, ne to co předvádíme teď.

Nicméně mezi Afghánistánem a Irákem spolu se Sýrií je zásadní rozdíl. V Afghánistánu mnoho let vládli islamisté, kdežto Sýrie a Irák byly díky svým diktátorům podporovaným Sovětským svazem a USA spíše sekulární a jedná se o celkem moderní země - čili ano, po uvolnění zde dochází a bude docházet k nárůstu vlivu islamismu (bohužel tragickým příkladem, kde se to naprosto nezvládlo naší vlastní neschopností a nedůsledností je třeba Libye), ale také je zde lepší perspektiva k vytvoření prodemokratického prostředí daleko vyšší než v Afghánistánu, kde má boj ve jménu Alláha proti vnějšímu i vnitřnímu nepříteli tradici mnoho desítek let.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ten článek je canc, sunnité, síité (+ alávité, když se bavíme o Sýrii) se mezi sebou řežou už 1500 let.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu,že šíité vznikli odštěpením až po roce 632 a alávité kdoví kdy po nich, tak to dost těžko. Navíc asad je evidentně držel na uzdě docela dlouho...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Diktatura dokáže udržet pod pokličkou ledasjaké odstředivé a konfrontační tendence: Jugoslávie, SSSR, Čína, Egypt, Irák, Sýrie, Libye, ...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

A jak by ti lidi v lybii byli rádi za starou dobrou fungující diktaturu místo krveproliti a rozbombardované země..

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je některá země v totalitě a nepřičichne si k demokracii, pak je náhlý přechod z diktatury na demokratické zřízení nebezpečný. Československo, Polsko, Jugoslávie, NDR, Maďarsko, všechny tyto země měly v minulosti větší či menší míru demokratického zřízení. Proto nebyl přechod ze socializmu k republice nijak krvavý.

Ale třeba v Rusku, které přešlo z carského absolutismu k socialismu byl náhlý přechod na demokracii problém. Proto to tam vypadá, tak jak to vypadá. Pomalu se vrací totalita a běžní rusové tomu tlaskají.
Putin hraje na ješitnost, snaží se lidem namluvit, že udělá z Ruska zase velmoc a lidé mu na to skočili.

Není mi po chuti ani politika USA ani Ruská. V USA vás alespoň za jiný názor nezavřou do vězení.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Takže se chytáte toho, že to není 1500 let, ale jenom 1300+ :-)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl, na vysoko letící letadlo, navíc dobře vybavené a chráněné, jsou tyhle přenosné rakety k ničemu...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ale blaboly. Už první věta kdy si autor plete sověty s rusy....
A ta "umírněná" opozice je taky vtip k nezplacení...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

O milý DRK, jak rád bych se pletl, ale putinovské Rusko už je spíš Sovětský svaz, takový divný mix stalinismu a pravoslavného klerofašismu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Já bych byl zase rád, kdyby lidi v technickém magazínu přestali používat podobnou politickou propagandu, nikdo tu na ni není zvědavý...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To bys musel zakazat clanky tohoto typu. No aspon vime kam patris.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Vážně a kam? Aneb zase sem tahat politiku, už jen zbývá každého s vlastním názorem označit za rusofila, kromlobota, komouše či jaké nesmysly v rámci propagandy lidé po netu šíří... Je to stejné jak za komačů, v něčem ještě horší.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

a co je na druhé straně, že by korporátní fašismus? Není čemu fandit, jen těm co mají opravdu snahu problém vyřešit a ne jen dělat "letecký marketing" se spoustou jalových letů.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

<i>"letecký marketing" se spoustou jalových letů</i>

Tak lidi nějak zapomínají, že USA "bojují" proti Islámskému státu už více jak rok a IS to nijak neomezilo, naopak se rozrostl. Tak uvidíme, co s tím udělají Rusové. Dal bych jim 100 dnů "hájení", jako vládě, aby se ukázalo, zdali to bude fungovat, nebo ne.

Jaký je život ruských vojáků na základně v Sýrii?

Mobile kitchens, living quarters & sauna: Life on Russian base in Syria
http://www.youtube.com/watch?v=7trSk4mh7-o

First look at Russian airbase in Latakia from where jets take off to bomb ISIS
http://www.youtube.com/watch?v=smG_2cww8hU

Russian warships attack ISIS positions in Syria from Caspian Sea
http://www.youtube.com/watch?v=G2TQ0wAfRts

Russian combat helicopters in Syrian skies for anti-ISIS campaign
http://www.youtube.com/watch?v=cBl0I9j4S9w

...

Iráčané si stěžovali, že USA bombarduje je, ne IS. A také si stěžovali a přinesli důkazy, že USA "bombarduje" IS zásobami, ne bombami. Rusáci to zkusí bombami, tomu fandím mnohem víc než bombardování vrahounů z IS zásobami.

Ostatně USA vytvořilo IS:

Američané vycvičili nového velitele syrských vzbouřenců. Okamžitě dezertoval
http://novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/381567-.html

Syrští povstalci podporovaní USA předali vybavení odnoži Al-Káida
http://novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/381731-.html

The Covert Origins of ISIS
http://youtube.com/watch?v=oMjXbuj7BPI

<b>Teroristé a vrahouni z ISIS používají svou fotku s senátorem Johnem McCainem jako propagační materiál pro nábor nových členů</b>:
http://s29.postimg.org/wnvj54a1z/John_Mc_Cain_with_ISIS_fighters_in_Syri...
http://www.dcclothesline.com/2014/06/23/isis-runs-ad-campaign-featuring-...

McCain uvedl, že <b>všichni bezpečností poradci byli před dvěmi lety pro</b> (oficielní) <b>vyzbrojování ISIS</b>, jen Obama to (oficielně) sám od sebe zamítl.":
http://youtu.be/KIWbBVDlOgM?t=30s

Pomohli jsme vytvořit ISIS:
http://youtu.be/Hq6Z0aj5PEM

<b>John McCain se setkal i s Bakrem al-Baghdadim, Chalífou Islámského státu</b>:
http://s4.postimg.org/j3s64peh9/Mc_Cain_in_bed_with_Bakr_al_Baghdadi.jpg

…shodně nemá McCain problém podporovat odnož Al-Kaidy – ISIS:
http://s22.postimg.org/d3mltro6p/Mc_Cain_in_bed_with_ISIS.jpg
http://wertyzreport.com/clanek/dempsey-spojenci-financuji-isis

Tvrdit, že dodávám někde na bojiště zbraně a ony končí JEN u našich přátel, je demagogie. Tak to nefunguje. Už proto ne, že tito tzv. umírnění rebelové nevidí v ISIS / Al-Kaidě nepřítele a běžně s nimi spolupracují. ( http://tinyurl.com/pok5fv4
) Tedy USA vyzbrojuje ISIS. Proč by proti nim chtěla teď bojovat?

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Na tebe a tvoje kolaborantské žvásty jsme tu čekali, divím se, že ses neobjevil už dřív a nechal v tom soudruha DRK skoro samotného. Ty svoje rešerše si nechej na novinky.cz, tady má snad většina lidí mozek a nedá se obalamutit takovýma kydama.

Rusáci jsou pro situaci v Sýrii a bohužel i v Evropě pohroma a vsadím se, že to budeš zrovna ty, kdo bude nejvíc kvičet, až díky jejich vraždění kde koho, dorazí do Evropy další vlna uprchlíků - akorát, že ty si to ozdrojuješ nějakými nesmysly, jako že za to mohou USA řízené ilumináty a ještírky.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Na tebe a tvoje kolaborantské žvásty jsme tu čekali. Pokud někdo destabilizoval Sýrii, tak západ s JuEsEj v čele, díky jimž teď čelíme migrační vlně.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Je diskutabilní, kteří teroristé jsou nebezpečnější, zda ti islámští nebo ruští.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Tady se znovu roztáčí studená válka, která se mění v horkou v zemích třetího světa. Bohužel mnoho Evropanů má tendenci Putinovi tleskat, možná i proto, že Evropa je na Rusku surovinově závislá.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

tynyt je amerikanofil, ja mu v tom nebranim, je to jeho volba, ale ak nie je slepy musi vidiet, ze americania chcu europu minimalne destabilizovat, aj pomocou imigrantov, teda idu nam znizovat kvalitu zivota, a on s tymto suhlasi? Americke armady su po celej europe, neodisli otialto od konca 2. sv. vojny, aj s tym suhlasi? Mysli si, ze oni budu hajit zaujmy europy? Pre ich trapne reci o demokracii...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdyby ti imigranti zatěžující Evropu nevyhovovali spíš Putinovi, teď jich nálety vyrobí další statisíce. Chápu, že základny jsou vám trnem v oku. Bez nich by se to krásně bratrsky pomáhalo :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nevšiml jsem si, že by někdo utíkal před Asadem. Zatím všichni utíkali z/před Islámským státem a podobnými spolky bez ohledu na jejich umírněnost.
Kdo těží ze situace a kdo jí podněcuje je především Saudská Arábie a Katar a s nimi v jedné linii USA.
Důvody jsou zřejmé, USA vyhovuje Monarchofašizmus Saudské Arabie, která manipuluje cenou ropy. Byť ztrátu nesou i USA. Proto taky ISIL mohla prodávat přes Turecko (člena NATO), proto USA vetovali ruskou rezoluci, která by nutně znamenala sankce pro SA. Protože oni jsou ten skrz koho jdou zbraně.
Když se podíváme kdo ze situace těží, tak to určitě není Rusko. To naopak musí reagovat, je to jeho zadní dvorek USA jsou za oceánem.
Evropa pochopitelně dostala svou dávku (co dostali sousedi Sýrie ani nemluvím). USA region likvidují už od první války v zálivu. Zatím jediná konfrontace nebyla z hlediska jakéhokoliv práva legitimní.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Asad představuje zástupce menšiny, která má v Sýrii kolem 10% obyvatelstva. Asad dneska s Ruskou pomocí útočí na všechny kolem, protože kdo je proti němu, je terorista. Vážně si myslíte, že před ním nikdo neutíká, nebo si jen nevšímáte, protože se to nehodí?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Asad zcela s přehledem vyhrál v Sýrii volby. Protože ho volili všichni napříč vyznáním. Počínaje křesťany a konče židy. Protože jejich rodina roky vedla Sýrii k sekulárnímu státu. Kde náboženství je otázkou kultury nikoliv motivací k fanatizmu.
Sám Asad nabídl, opozici že pokud prohraje volby (další volby) odstoupí. Opozice tohle odmítla.
Doporučuji prostudovat celý vývoj konfliktu. Naše media jsou velice selektivní a informace jsou podávány velice účelově.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Komanči taky s přehledem vyhrávali volby.... Jestli vám přijde normální stav, kdy zemi vládne 50 let jedna rodina a nejmladší Asad musel upravit ústavu, aby vůbec mohl být zvolen, tak OK.
Jinak předpokládám, že mi doporučíte alternativní články z aeronetu :-)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

To dokazuje co a jak to spolu souvisí?
Co to je Aeronet?

Ono si stačí vytáhnout hlavu z písku a dobře se podívat jakou mají věci časovou souslednost, místo toho aby jsme se tvářili, že věci vznikají jen tak sami.

Česká média dokonale zazdí vše co se nehodí do krámu.
Dvojí metr přímo čpí téměř ze všeho. Házení zápalných lahví je v pořádku když to dělají náckové na Ukrajině. Pokud ovšem v USA demonstranti sedí na ulici, je také zcela v pořádku když je policajti rozeženou jako kuřata.

http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/20716-valka-proti-teroru...
http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/20727-rusko-utoi-zapad-p...
http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/20737-usa-saudove-lidska...

U Saudů a Kataru vám jedna rodina nevadí? Jejich režim je tak o řád horší než KLDR, pravda zlepšilo se to, některé ženy už tam smí dokonce řídit auto.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Další, co mi doporučuje bláznivou Spencerovou. Děkuji, nechci. Tato autorka si nejdřív postaví cíl článku a pak do něj vytváří argumenty. Komická je i tím, jak má potřebu kydat hnůj. Skoro v každém svém přehledu třeba nezapomene zmínit se o tom, jak je Porošenko bezvýznamná nula. Kdyby byl tak bezvýznamný, tak o něm nikdo nepíše a ani jí by nestál za pozornost. Její články tedy nejsou analýzou situace, ale souhrnem jejích představ a přání. Asi to někomu vyhovuje.
U Saudů a Kataru mi jedna rodina nevadí. Na nic si nehrají a jsou monarchií. Ale když demokratickému státu vládne jedna rodina, demokracie je to těžko.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Je hezké, že jste nedokázal namítnout nic proti argumentační rovině článků, odkazům, které autora použila, případně jinak napadnou informační hodnotu. Zvládl jste jen napadnou autorku. To myslím dokládá vše. Tím je debata u konce.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Nejste totiž první, kdo mi ty její bludy předkládá. Takže by to pro mě nebylo ani žádné nové čtení. Autorku jako naprosto nevěrohodnou beru již dlouho, s těmi pár informačními zdroji, které nalinkuje, pracuje velmi volně. Příklad - o tom když v US nejvyšší soud rozhodoval o Obamově zdravotnické reformě, psala, že republikáni jsou proti právu na zdravotní péči :-) Spor byl přitom o to, zda ústava povoluje povinné pojištění.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj a bacha!
Jdes proti silnemu kalibru, protoze to je profesional... :-)

(Z profilu: https://plus.google.com/u/0/+JosefNěmec)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě někdo kdo neumí vložit odkaz, tak aby fungoval?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Na jeho smyslu to ale nic nemění :-)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

To vite, na profika jako jste Vy, nemam ... :-)
Ale dekuji za upozorneni, pro priste si dam pozor.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ta údajná "argumentační" rovina je bohužel soubor naaranžovaných zpráv a snůška dalších nedůvěryhodných zdrojů.
Od holaxu s SU-24 přelétávajícím nad torpédoborcem USS Donald Cook se liší jen důmyslnější prací se zdroji, ale pořád je to propaganda v obdobném střihu.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Spencerová je nejlepší česká novinářka. Hloubka jejích analýz se nedá srovnávat s režimníma plácalama ideologických floskulí.
Že je Porošenko pomatená nula, dosazená USA po státním převratu je prostě fakt.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že už tu máme typického trolla.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Já tě chápu. Když ti dojdou argumenty, musíš si to nějak obhájit. V tomto případě trolem. Život se ale nedá zjednodušit lezením do zadku jedné velmoci.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Píše ten, který zjevně leze do zadku Putinovi :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

<i>U Saudů a Kataru vám jedna rodina nevadí? Jejich režim je tak o řád horší než KLDR, pravda zlepšilo se to, některé ženy už tam smí dokonce řídit auto.</i>

I pro tuhle ženu se to v Saudské Arábii, úhlavním spojenci USA, zlepšílo?
http://www.liveleak.com/view?i=550_1421270303

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A kdo myslíš, že vládne v USA? Tam vládne několik rodin, politici jsou jenom kašpárci vykonávající rozkazy. A u nás? K moci se může dostat pouze důkladně kádrově prověřený politik se správnou orientací!

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jaká ta orientace má být a kde je to kádrové odělení? Vzhledem k tomu, kdo všechno se tam dostal, tak ten kádrovák hlídá maximálně to, aby kandidát uměl číst :-)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

je to jednoduché když alternativou je spolek zločinců a uřezávačů hlav. Pak je starý sekulární vůdce velmi dobrou volbou, už jen pro svou čitelnost.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

<b>Saudská Arábie posílá své odsouzence na smrt stětím do Sýrie, aby bojovali</b> jako džihádisté proti Syrské vládě, výměnou za upuštění od jejich popravy. Podle zprávy z 17. dubna 2012 k tomuto datu Saudská Arábie propustila 1239 odsouzenců, plně je omilostnila a jejich rodinám vyplácí měsíčně výplatu, jako by to byli vojáci...
http://www.aina.org/news/20130120160624.htm
<i>Saudi Kingdom sent death-row inmates, sentenced to execution by decapitation, to Syria to fight Jihad against the Syrian government in exchange for commuting their sentences. According to the memo, dated April 17, 2012, the Saudi Kingdom negotiated with a total of 1239 inmates, offering them a full pardon and a monthly salary for their families...</i>

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jj. všude zavedeme "demokracii" ať se mají aspoň tak dobře jako v lybii...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

No mě to nepřipadá jako špatný nápad. Pro začátek by to mohli postavit ke každé nemocnici ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, nemocnice jsou zřejmě oblíbený cíl US Air Force:

<b>Pacienti, kteří nemohli utéct, uhořeli zaživa, popsal lékař bombardování afghánské nemocnice</b>
http://novinky.cz/zahranicni/svet/382387-.html

Asi humanitární bombardování.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Pochopitelně, vždycky je lepší útočit na nemocnici, než na baterii ruských S-300. Už si viděl nemocnici jak po letadlech střílí třeba mísy a bažanty?
Prostě cíl pro hrdiny!

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Dny 2. a 3. 10. 2015 byly pro zdravotnická zařízení v Sýrii nešťastné. Letectvo USA podniklo útok na kliniku v Kunduzu, bohužel s letálními následky. Letectvo Ruské federace zaútočilo ve stejný den na nemocnici v Latamnehu, na zdravotnické zařízení v Beninu a následující den na nemocnici al-Burnas v severní Latakie. Tyto tři nálety měly naštěstí jen, dáli se to tak řící, oběti na zdraví, ne životech. Pokud ovšem do toho nepočítáme vyřazení lékařské péče a následná úmrtí z tohož.

Útoky na zdravotnická zařízení jsou neakceptovatelné. USA se již ústy svého prezidenta za útok na kliniku v Kunduzu omluvily. Ruská federace zatím ke svým útokům mlčí. Asi se stydí za to, že její letadla útočila na vrhače mís a bažantů...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Propaganda proti Ruskému zásahu v Sýrii, aneb vrah na rohu o morálce káže.

<i>nálety měly naštěstí jen, dáli se to tak řící, oběti na zdraví, ne životech</i>

Naštěstí alspoň tak, ale to podstatné je něco jiného: podstatné je, že Rusko nikdo nežaloval a nikdo (mimo tvrzení prokázaných lhářů, kterými se nemá cenu zabývat) nepřinesl žádný důkaz o tom, že by Rusové zasáhli nemocnici.

Byť stát se to může, na druhou stranu USA zabíjí civilisty jak na běžícím pásu svými drony, kdy 98% zavražděných jsou nevinní civilisté...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Tím vrahem na rohu, co o morálce káže, jste myslel koho pane Nárožný?
http://video.idnes.cz/?idvideo=V140910_140836_tv-zpravy_krr

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je husty, ten je voprsklej jak lazenska veverka. :-)
A take se omlouvam Grovimu ze jsem si myslel ze je to tataz osoba.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

No páni... že má v hlavě hnůj bylo zřejmé už dlouho, ale tohle je teda síla. Už do sebe všechny ty jeho projevy zapadají...je to zřejmě nějaký celkový vývojový handicap, od chování až po vyšší kognitivní schopnosti.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

98% - zdroj by nebyl?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.