CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko chce stavět vesmírnou stanici jako společný projekt skupiny zemí BRICS

už jsem to jednou psal... viz: http://cdr.cz/clanek/rusove-chteji-na-mesici-postavit-dulni-kolonii/diskuse
A poslední vývoj ruské ekonomiky mě dává za pravdu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To není vývoj ruské ekonomiky, ale výsledek kartelové dohody západních zemí v čele s USA, které neuznávají jiné politické uspořádání světa než to své.
Už to napsal jeden politik. Území se v dnešní době dobývají ekonomicky a né válkou!

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

což nijak nevyvrací pochybnosti o vývoji ruské ekonomiky.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, ža všechnu bídu v Rusku mohou jen západní imperialisté, imperátor nikdy. Tak je to tam pořád. Zajímavé je, že běžní Rusové sice milují Putina, ale zároveň mění rubly za ty imperialistické dolary :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, on zadny stat na svete jaksi neuznava jine policiticke usporadani sveta nez to sve.
Nebo ty znas stat, ktery se necha dobrovolne vyvrazdit protoze takovy je zamer usporadani sveta jeho souseda?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"Území se v dnešní době dobývají ekonomicky a né válkou!"
Proc potom Ruska armada vtrhla na Krim a ted si chce razit pozemni trasu skrz Ukrajinu????
Jestli maji takovyto vesmirny plany pak nechapu ze se financne vycerpavaji obsazovanim sousedniho statu. Zase se bolsevik nepoucil. Celej minulej socialistickej blok (SSSR a jeho satelity) dojel na uzavrenost, zaostalost a financni vycerpani. Stejne tak dopadne Rusko znovu pokud nedostane rozum a ja si myslel ze driv padne na hubu novodoby RVHP aka €U. Uzavrenost uz zaciname mit, zaostavat zaciname cim dal vic a financne to soudruzi vedou ke krachu vsechno, staci se podivat na Recko ktery ma po zachranovani krachu od €U najednou dluh dvojnasobny.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No, když už se to tady zvrhlo v politickou diskuzi alá hospodské žvásty, tak přidám nějaké polínko do ohně, abych nahrabal trochu mínusů od zdejších kavárenských povalečů :D.
Více zde: http://www.czechfreepress.cz/uvadime-videa/pravda-o-kryme.html
Pokud věříte jen tomu co vám nakecají ze západu, tak tohle video natočil americký režisér :))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Což nevylučuje, že to není blb :-)
A jinak si nestěžujte, že se to zde zvrhlo v politickou debatu. první takový příspěvek byl ten váš.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Jako že přidáte další žvásty?
Protože ten film nic jiného není. Lži. Ale jsou protiamerické, takže v pořádku, že?

Namátkou např. na Krymu sice bylo referendum, ale Krym neměl dle mezinárodního práva právo vyhlásit referendum, i kdyby měl, tak ho vyhlásil rusmi obsazený parlament (takže právně neplatný akt), neproběhlo demokraticky (odpůrci anexe byli násilně umlčeni) a i kdyby proběhlo demokraticky tak dokonce i Ruské úřady prohlásili, že bylo zfalšované.

Co z těchto faktů (i kdyby jenom jako "názor") zmínil autor filmu? Nic. Prostě prohlásil, že bylo referendum.

Stěžujete si na "propagandu", ale v západních médiích mluví o ruské interpretaci Krymské krize - zatímco Vámi odkazovaná "Pravda o Krymu" je typická "jediná správná pravda", jak ji známe z dob bolševismu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mezinárodní právem si lze vytírat zadek dle libosti. USA toto prokázala v nedávné minulosti několikrát. Navíc mezinárodní soudní tribunál v Haagu řekl, že trhnout se bez souhlasu mateřského státu či RB OSN je fajn, anžto to není v jeho jurisdikci posuzovat. řekl to při stížnosti Srbska na odtržení Kosova v roce 2008. USA zase relativně nedávno prohlásila, tlamou jednoho negra, že své zájmy může silou hájit kdekoliv. A následně zaútočila na ISIL a to na území Sýrie. na povolení či rovnou koordinaci s oficiální vládou Sýrie se samozřejmě neptali.

Fakt je prostě takový, že referendum prběhlo, účast byla masivní, bylo zcela demokratické (právo != demokracie, naopak je velmi často s touto myšlenkou/ideologií v rozporu) a dopadlo přesně tak, jak očekával každý, kdo něco málo o Krymu věděl (ani nemusel znát podrobně historii, demografii a tamní nálady). To, že referendum, aneb nejdemokratičtější prvek vládnutí co známe, dopadlo tak, jak se nehodí do krámu mocipánům z USA a EU, na jeho demokratičnosti, svobodnosti a platnosti jako definitivního vyjádření absolutní vůle tamního lidu, nemění. Mimochodem, nikdo nebyl násilně umlčen, pouze ozbrojené síly RF dislokované na Krymu psychologickým nátlakem zneškodnily vojska Ukrajiny dislokované na Krymu, které dostaly rozkaz rozpoutat krvavá jatka (samozřejmě drtivá většina UA vojáků odmítla a právě tento rozkaz od Turčynova vedl k definitivnímu rozkladu armády UA, kdy většina normálních vojáků prostě usoudila, že Junta z Kyjeva se zjevně zbláznila a dezertovala). Anexe neproběhla pak vůbec. Právního hlediska byl postup 1) vyhlášení samostatnosti parlamentem Krymu (legitimním, tento měl, na rozdíl od parlamentu v Kyjevě stále legitimitu, protože tamním poslancům bylo umožněno hlasovat podle svědomí a nehlasovali pod dohledem ozbrojených jedinců), 2) Schválení tohoto aktu všeobecným lidovým referendem, které rovněž obsahovalo i bianco šek na připojení k Rusku 3) vyhlášením Autonomní vlády Krymu pak toto rozhodnutí vešlo v platnost a Krym se stal nezávislou zemí 4) putin si v Dumě nechal schválit právní nástroj pro připojení exteritoriálního území 5) Následně parlament krymu schválil na základě Bianco šeku z referenda připojení k rusku 6)Ruská duma schválila připojení Krymu k RF a definování jejího statutu v rámci RF. Následně prezident Putin podepsal dekret, který zpečetil připojení krymu jako autonomní federativní republiky RF.
to má do anexe sakra daleko.

ruské úřady pak rozhodně neprohlásily, že by referendum bylo zfalšované. Ruské úřady dokonce unzaly i ukrajinské prezidentské i arlamentní volby, organizované kyjevskou Juntou, kde přitom o falšování a manipulaci voleb nemůže být pochyb, neb byly zakázány patřičné strány (Komunisté, Strana regionů) a bylo tak efektivně zabráněno volit dobré polovině obyvatel UA, což možno vidět i na Wikipedii, kde si ctěný čtenář sám porovná počet voličů 2010/2012 a 2014 a dojde ke stejnému závěru, jako já výše.
Takže NELŽI, Ruské úřady referendum na krymu nezpochybnili a pokud trváš na této lži, podpoř ji důkazy!

Film jsem neiděl, ale pokud by zveřejnil ty hovna, co jsi napsal, tak by normálně lhal a, by´t tě to asi zaskočí, ne každý člověk na světě je ulhaná svině.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

financie odcerpavaju staty v zapadnej EU a USA, maju ekonomicke kolonie po celom svete a vysavaju ich lebo inac by uz davno skrachovali, je na to tolko dokazov ze sa o tom neoplati ani detailnejsie bavit. A to ze uz je zapad na pokraji ekonomickeho a socialneho kolapsu je tim ze tieto kolonie su uz uplne vycucane - u nas v SR je to pekne videt, nase tu uz neni v podstate nic cenne a vseto zisk je odcerpavany prec v radovo mld €. Preto sa tu tolko zaraba a na nic neni v state (aj tie omrvinky co ostanu rozkradnu nasi politici, resp. mafiani co stoja za nimi)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono by se to dalo napsat i zkracene.

Rusko by rado stavelo vesmirnou stanici (nebo cokoliv jineho), jenze jako obvykle na to nema ani prostredky, ani technologie. Takze by chtelo, aby jim to zaplatil nekdo jiny.

Nicmene Cina je v kosmickem programu tak daleko, ze zadne Rusko davno nepotrebuje - takze ono by Rusko sice chtelo, ale nema co nabidnout na vymenu. Zvlast Cine, kde HDP jednoho vetsiho mesta je rovno HDP celeho Ruska. Jedine co Rusko muze nabidout Cine je cela Sibir - protoze uzemi je zrovna to co by se Cine hodilo. A blizi se doba, kdy to pujde bud po dobrem, nebo po zlem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

On je celý BRICS jen takový umělý výtvor, fakticky jde o státy, které nemají moc společného a často stojí proti sobě. Nejvíc je to vidět právě na vztazích Rusko - Čína a Indie - Čína. Brazílie je pak regionální hegemon, který se spíš soustředí na Jižní Ameriku a než další státy BRICS je mu bližší Evropa a s výhradami i US. Jižní Afrika je pak lokální solitér.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.