CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko vyvíjí hybridní vzducholodě pro armádu. Na nebi se objeví v roce 2018

Zdá se, že už se to blíží: https://youtu.be/K6DVoqMBERE

Naštěstí sověti nemají dost peněz, aby si mohli vyskakovat, tak snad nám to vydrží, než Putlera vlastní národ pověsí za koule do průvanu.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Díky za připomenutí !!! Zrovna jsem rozmýšlel co bych si tak mohl po večerech zase zahrát - výborný nápad.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Stejná myšlenka mi proběhla také: https://www.youtube.com/watch?v=o2UPb-yGG7s
:D :(

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

To je super, doufám že se sovětům podaří vyvinout vzduchofobní aerogel který bude lehčí než vzduch a přitom mu nebude vadit pár děr. To by pak vzducholodě mohly létat jako dřív i přes oceán s téměř nulovými náklady.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by to hezké, ale myslím, že plášť z kevlaru bude proti běžným pěchotním zbraním stačit. A pár děr neznamená pád, ale kontrolovaný sestup... takže žádná hrůza.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Rusky vlhky sen - nove stroje z photoshopu.
Maju vela zaujimavej techniky, ale treba ich brat s rezevnou (kolonia na mesiaci 2020 a pod) - odlisovat co je zas stupidna Ruska propaganda a co realita.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Moment moment, s tím, že s dá letět na Měsíc, přišli prvně Amíci, ne Rusové. Ti jen reagovali, že když tam poletí Amíci, tak oni také a bude základna... :)

Všichni víme, že nebude nic a že na Měsíci nejsou žádné US vlajky ani stopy... takže je to jen taková slovní přestřelka, že když se umí vychloubat Amíci, tak že to Rusové zvládnou také. Amíci nedokáží ani dopravovat lidi na orbitu Země, takže Rusové jsou stále kapku dál - či blíž k Měsíci, než USA :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Všichni víme, že nebude nic a že na Měsíci nejsou žádné US vlajky ani stopy..." Nemluvte laskavě za všechny. To o vlajkách a stopách si myslí jen banda konspirativců, které jste zde představitelem.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Já vám že Kremrole trpí duševní poruchou (a je lhostejné zda jsou placeni,nebo jenom troubové) a bludnou představou že Rusko je velmoc schopná poručit větru a dešti.:)))
Ona skutečnost je taková že mimo surovin nic nemají a je to prostě a jednoduše rozvojová země z které utíká kdo může počínaje lidmi a konče kapitálem.
A protože Puťka je dnes na hanbě a vážně mu hrozí se se sním nebude nikdo bavit, tak dělá to co v Rusku na Mužíky vždy zabíralo.Chrastí zbraněmi...Jenom občas zapomíná že většina zbraní je šrot a žádné malování ve Photoshopu na tom nemůže nic změnit:)A papundelkové věže tanků už vůbec:)
Kdyby se podíval pořádně zjistil by že vlastní kosmický program který nejen že je zoufale zastaralý ale navíc do slova a do písmene v troskách.Poslední dobou kdy jim to padá jak na běžícím pásu těch trosek trochu moc.
Když nic jiného tak bude dělat bububu,dokuď někomu nedojde trpělivost a nedá v rámci tradice Mužíkům přes držku.Ono je pravda že jsou vlastně asi již zvyklí.:)))
Od První světové kdy Rus předvedl jeden debakl za druhým,po Druhou kdy početně mnohem slabší Wehrmacht bančil rusáky skoro až do konce, (o věci jako Rudé námořnictvo nemá smysl psát protože to byla a do dnešní době je tragikomedie.Jen tak mimochodem jedinou opravdovou letadlovou loď kdy CCCP měla byla ukradený Graf Zeppelin) až po Koreu kdy i přes prokázanou účast pilotu CCCP F86 smáznul Mig 15 poměrem 1:5-10 na poměr sestřelů.
Podobný debakl proběhl ve válkách na Blízkém východě kde selhalo jak letectvo tak i těžké zbraně původem z CCCP. :)
O masakru v Pouštní Bouři snad ani nemá smysl psát....Ono to skoro vypadá že kdo má výzbroj CCCP nebo Ruska snad ani nemá válčit ale rovnou se vzdát protože stejně prohraje:)))

Na pitomost že USA nebyly na měsíci dnes snad nikdo soudný ani nevěří...Spíše je na talíři otázka typu kolik rusů zařvalo ve vesmíru tajně a byl vůbec Gagarin první?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Gagarin prvni nebyl, prvni byl o ctrnact dni driv Iljusin. Bohuzel do dnes tajeno.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Sergejevi%C4%8D_Ilju%C5%A1in

"V zemích západní Evropy a USA koluje legenda o Iljušinově kosmickém letu ještě před letem prvního kosmonauta Jurije Gagarina. Poprvé s ní přišel moskevský korespondent Daily Workeru dva dny před Gagarinovým letem."

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel hodnota této zprávy je obdobná jako u konspiračních teorií. Nepotvrzuje ji žádný záznam třeba ze západního radaru. Pokud to tak bylo, tak je jisté, že Rusové to budou tajit dál, Gagarinův start je jeden z mála úspěchů, kterými se lze chlubit i dnes.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Protoze to nebyl zavod o lokty a jiny stat ve stejny cas nikoho do vesmiru neposlal, je z dnesniho hlediska 14 dnu uplne jedno, proste maji prvenstvi. Jenze pokud by mezi Iljusinem a Gagarinem nekdo letel do vesmiru uz by to hralo velkou roli a urcite by Iljusin nebyl doslova odepsan (byl dokonce deportovan z ruska a lecil se v otresnych podminkach nekde v cine) jako mrtvola co tvrde pristala.

"Bohužel hodnota této zprávy je obdobná jako u konspiračních teorií."
Jste moskevstejsi nez moskva. Toto uz priznalo/zverejnilo hodne lidi uzce spojenych s projektem, tedy rusu/sovetu. Neni to jen zapadni demagogie, ale fakt potvrzeny a stale vyvraceny. On totiz neni rus jako rus.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nevím o Rusech z kosmického programu, kteří by to přiznali, byť mnozí toho jinak odhalili hodně, třeba celý lunární program. Nakonec i ta vaše verze není jediná. Podle jiné nebyl do Číny deportován z Ruska na léčení (to nedává smysl, v Rusku se člověk ztratí snadno), ale v té Číně přímo přistál/havaroval. I z tohoto hlediska je podivné, že by Čína s Rusy tuto konspiraci hrála i v dobách, kdy s nimi byla na kordy.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

V niektorých veciach si mimo. Vo vojnovom konflikte nevyhráva ten, kto má vyspelejšiu techniku, ale ten kto ju dokáže rýchlo nahradzovať. Snáď si nemyslíš, že ruská T34 či americký Shermen boli lepšie ako nemecké tigre, panteri? Ver, že neboli. Boli to to hlavne jednoducho vyrobiteľné a opraviteľné tanky a hlavne továrne ich mali kde a z čoho vyrábať. Nemci stroskotali aj na tomto. Dlhodobo nevedeli nahrádzať materiálne straty a o ľudských ani nehovorím.

Lietadlová loť? hmmm zase nevieš o histórii CCCP nič. Na konci II svetovej už rusi vedeli, že do vývoja lietadloviek nemá význam ísť, lebo by ťahali za veľmi krátky a chabý koniec. Preto padlo rozhodnutie svoju pozornosť venovať ponorkám a tam nie sú žiadne Béčka.

Čo sa týka pilotov, tak tam amíci v kvalite vedú. Otázne je ako by obstáli v reálnej vejne. Zatial amíci mali jednu výhodu voči všetkým krajinám. A to, že od vojny sever proti juhu na ich území nebol vojnový konflikt. Vždy mali kam stiahnúť vojsko, mali kde vkľude vyrábať, mal kto plodiť vojakov. Toto bol problém v Európe už aj v II svetovej. Nič také v podstate nebolo možné. Dnes by ale ani amíci nemali na ružiach ustlaté, lebo koľko majú surovín na svojom kontinente? Ak by museli dovážať všetko po mori tak by straty mali vysoké a náklady na ochranu obrovské.

Preto nie je dobré hovoriť o jedných ako dokonalých a druhých neschopných debilov. Nakoniec, vždy vyhral väčší počet primitívov nad vyspelejšou kultúrou.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím.
Válka přece není jenom o nahrazování ztrát.Tedy v ruském pojetí ,,nás mnogo" ano.Podobný styl války CCCP vyvezli ruští poradci do mnoha spřátelených zemí....Pro tyto země bohužel.Severní Korea, a později mnoho arabských zemích se krvavě dovtípilo že ruská koncepce prostě nefunguje.Izrael byl početně vždy slabší,mnohdy měl i horší zbraně a přesto vždy arabům napráskal.
Co s týče T34 atd. Jasně jsem psal početně mnohem slabší Wehrmacht,T34 byl lepší než PzK3 i 4 s krátkou hlavní.Ale posádky a taktiku měli Němci mnohem lepší.Lepší měli Němci tanky od Tygra atd.
Sherman minimálně v prvních verzích byl těžce nepovedený,verze A3/A4 mnohé řešila ale ně všechno.I když A3E2Jumbo nebyla marná :), a Firefly měl výborný kanon.Ale jinak Sherman byl podprůměrný tank byť masově vyráběný.Pořádná odpověď na nejen německé tanky byl M26 který bojoval v Korei proti T34:)
Letadlová loď.Omyl chlapče a zásadní.Rusko vždy chtělo letadlovku.Jenže jí nemají kde a jak postavit a navíc to ani neumí.Jejich pokusy o stavbu alespoň něčeho bez rovné paluby dopadly nevalně.
http://www.military.cz/russia/navy/carriers/RussianCarriers.htm

O suroviny v USA bych se nebál.
http://oenergetice.cz/ropa/tezba-rafinace-ropy-statistiky/
Jenže na rozdíl Ruska není USA zcela závislé na vývozu surovin...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Kyrov Airship ... Yes Comrade :)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Nuže dobrá... a teď tu o Červený Karkulce.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Car Putin Putinovič Putinov chce zřejmě dosáhnout toho, čeho již jednou dosáhl Brežněv: spousta zbraní a obrovská chudoba v Rusku. V krátkém mezidobí se Rusko trošku pozvedlo, ale odky tam vládne Car PPP, tak to jde rapidně dolů. Gratuluji. A lituji chudáky obyčejné Rusy.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.