CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ruští vědci úspěšně otestovali elektromagnetické dělo, neboli railgun

Se pozná řádná kovářská práce :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Urychlit kov elektromagnetickým polem je trochu něco jiného, než urychlit kus plastu s cívkou, jak to udělali Rusové. Oba stroje jsou velmi odlišné, Americký potřebuje o několik řádů vyšší energie, což je pro použití ve vesmíru konečná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby by to mělo létat do vesmíru, tak jen se surovinama, potravinama anebo s velmi pevnými věcmi, protože to přetížení by bylo extrémní... anebo by tubus takového děla musel mít několik kilometrů, tak nějak se to plánovalo tuším už v 60. letech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Potraviny ovsem pouze dehydrovane. Respektive, potravina vystrelena railgunem dorazi dehydrovana at pri vystrelu dehydrovana byla nebo ne. A z mleka to udela syr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

".. kategorie nových perspektivních laserových, elektromagnetických a plazmových zbraní, do kterých ruské ministerstvo obrany v posledních měsících investovalo peníze."
Plazmove, no jasne. Leda tak v nejakem vlhkem generalove snu. Ale tak rusky general to rekl, a Daily Mail a Independent to hned papouskuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pod plazmovou zbraní bych si mohl například představit hodně sofistikovaně vyrobenej, vysoce účinnej plamenomet - třeba s výstupní teplotou okolo 3000°C, s dosahem třeba 300m
nemají carevičové náhodou něco podobnýho, trochu v plenkách?

ať už jsou jejich fantasmagorie vybájený sebevíc (dalo by se říct i ulhaný, nebo taky pohádkový), tak zrovna v "plamenometným" oboru bych jejich schopnosti neviděl tak zaostalý ... i když, co já vím

jinak souhlas, stačí aby rusové vypustili další bajku a prodeje bulváru musí letět nahoru za každou cenu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysoka teplota neznena plasma. To muze byt stale jen horky plyn. Plasma se z toho stane az pote, co tam je dostatek nabitych castic. Pak se i zacne menit chovani latky a proto se tomu uz rika plasma a ne plyn. Ale taky to znamena uplne jine problemy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.