CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k S chytrou troubou do povětří nevyletíte. Pozná, že jste ji zapomněli vypnout

Super vec, hlavne teda do doby nez to nekde hackne. Pak uz to tak super nebude. Ovsem unik plynu z plynomeru a navazujicich trubek to rozhodne neresi. Tim nerikam, ze je to zcela blby, ale pro novostavby povazuju rozhodne za bezpecnejsi vubec plyn nezavadet a varit na elektriku. (Ano, je to drazsi.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vsak jídlo se dá spálit i na elektrických sporacich :-) a na ty je to podle všeho určeny taky. Jen u tech plynovych to da i tu bezpecnost navic, ze nevybouchnes

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, neni to blbej napad, jen proste vyzdvihovat bezpecnost u plynovejch horaku neni zcela na miste, respektive aby se nekdo nedomnival, ze je to razem OK. Nehody se prave stavaji, ze treba neco prestane tesnit u plynomeru. S bezpecnosti je to lehky - elektrika, cena zas rika - plyn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Elektrika Vám pro změnu při zkratu zapáli byt, tak si vyberte jestli radši chcete vyhořet nebo vybouchnout :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A topit taky na elektriku? Dokud neskonci bojkot jadernych elektraren a elektrina nepujde HODNE dolu, tak se bohuzel musime smirit s plynem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli pak víš proč se v profi kuchyni používá téměř výhradně plyn? Očividně ne.
Jednak je to kvůli zmiňované ceně, ale podstatnější důvod je rychlost. Jídlo se ti zkrátka na plamenu uvaří podstatně rychleji.

Kolik případů eviduješ udušení na plyn či výbuchů vedení plynu?

Nehledě nato že plyn se považuje za čistší energii. To že nemáš plyn rád neznamená že nemá smysl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, pokud plynový hořák při ubrání zhasne, dá se to seřídit. Jinak neprojde povinnou pravidelnou revizí - revizák to několikrát zkouší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lepší plynové varné desky mají tepelnou pojistku, při zhasnutí plamene se uzavře přívod plynu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No hlavne, ze to ma aplikaci pro android, jinak by se takova absolutni picovina na kickshitu ani neohrala ....... nebo je to proste pro uplne socky, co nemaji 2 litry na KVALITNI, KURWAULTRAKVALITNI TROUBU! A ultrakvalitni je UPLNE KAZDA, co neni 70 let stara, protoze uz od doby, kdy se varilo na svitiplynu, tak je tam pojistka proti zhasnuti plamene. Pokud ma nekdo stoletou kurvu, tak ji ma vyhodit nebo darovat do muzea a koupit si troubu aspon z nejakeho blesaku! Dneska kombinovany BEZPECNY sporak stoji par tisic, urcite levnejsi nez obskurni oskliva picovina, ktera bude jiste vyzadovat specialni aplikaci (hadam, ze IoT standard to nebude) a dvakrat tydne nabijet ..... princip tohohle absolutne nechapu a verim, ze na kickshitu se da prodat uz UPLNE VSECHNO! Ehm, kdyz to bude mit mobilni aplikaci .....
Kdo neni uplny debil, tak si koupi za 29 korun kuchynskou minutku a kdo chce mit absolutni jistotu, ze mu v troube neco nechytne (NE, VYBUCHNOUT OPRAVDU NEMUZE!!!!!!!), tak si za dve kila koupi pozarni hlasic ..... kdo je pica, koupi si "chytry" knoflik za nesmyslne prachy ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Raději si pořídím elektrickou. plyn má jedinou skutečnou výhodu a to je rychlost s jakou zahřívá. pro všechno ostatní je pro mne lepší elektrická varná deska/trouba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jedu taky na elektrickou a poridil jsem sporak co ma jednu plotynkou rychlovarnou, na ty je to docela OK. Naopak elektricka trouba pece lip jak plynovka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdo ma v baraku plyn, tak ma plynovy sporak asi ne? Rychlost bude mozna o pul minuty v neprospech klasicke sklokeramiky, coz je zanedbatelne. Navic uz par desitek let tu mame indukcni, ktere jsou pro ohrev urcite daleko rychlejsi nez plyn. Ale plyn je velmi OK z ekonomickeho hlediska, ikdyz asi tak dramaticke to nebude, pokud ma clovek dvoutarif aspon primotop 20h ..... kazdopadne jak jsem psal vyse, zijem uz v 20tem stoleti, ba co dokonce v 21tem, takze uz desetileti maji sporaky teplotni pojistku, proti zhasnuti plamene, takze vybuchy se nekonaji. Navic rozvody jsou nizkotlake a plyn je odorizovany. Nebo si clovek koupi hlasic. Vetsinou bouchne nejaka kapsle plynu v rozvodech kvuli unave materialu nebo teplotnim vlivem, pripadne kdyz do rovnice vstoupi nejaky diletant nebo boverak .... A troubu mam elektrickou horkovzdusnou, jako tam je plyn samozrejme na hovno vzdy, proto uz se snad ani celoplynove kombisporaky nedelaji a pokud jo, tak jsou to kusovky ....
Ten "recenzovany" kickshit je proste kravina .... novy autor a zacal takovou ultrapicovinou .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plynová trouba je na pytel. Ideální je péct elektricky a vařit na plynu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sak to rikam:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měli jsme jak plyn tak elektriku. Pak kombinované a nakonec šel plyn komplet z domu. Ta elektrika je spolehlivější a dá se lépe regulovat. A to ani nemluvím o splodiných z hoření a například rezavění okolních plotýnek. Teď co jsou slušné varné desky je ohřev rychlý dostatečně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cože ? Jako vařit na elektrice je lepší než na plynu ? Odkdy , plyn je daleko lépe regulovatelný hlavně změna je okamžitá . Proč asi profi kuchaři používají nejvíce plyn... Možna tak indukce ale i to není moc v oblibě mezi kuchaři. Pro ohřatí polotovaru samozřejmě stačí i mikrovlnka :D

Navíc jak už tu psalo plno lidí normální plynový hořák má tepelné čidlo a jak schladne vypne přívod plynu. Tohle jsou prostě gadgety pro lidi co je chtěj. Obecně požárů je nejvíc od elektroinstalace a hlavně třeba od pochybných adapterů k routerům a podobným věcičkám .

Nechápu tyhlety problémy , na CO a kouř mám hlásič ten řeší vše no a hlavně dobře pojištěný byt .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plyn v profi kuchyni je dle meho nazoru hlavne z duvodu odolnosti varne desky. Ta sklokeramicka deska by nemusela vydrzet hrube zachazeni. Doma bych plyn nechtel. A to jsem se na nem neco navaril:-)
Co se tyce tech knofliku z clanku tak je to teda pekna palka. Casovac vypnuti ma snad kazda trosku lepsi trouba. Ovladani pres net je fajn, ale pokud je to pres nejaky cloud to se vypne kdyz vyrobce zkrachuje ci jen bude chtit aby si lide koupili novou verzi tak to je k nicemu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych tak nejak cekal, ze to snad nebude muset byt s nicim spojene, takze toho bych se nebal .... ikdyz.
Nejvetsi tragedii ale je uz samotna nesmyslnost .... jednak to bude pro naprostou vetsinu sporaku hnusne nebo primo nekompatibilni ..... a co je uz uplne tristni, tak to, ze budes muset 2x tydne nabijet i 4 knofliky na troube, protoze si neumis koupit za par kacek casovac, pozarni hlasic nebo normalni troubu/sporak z tohoto tisicileti .....
Jinak je teda jeste vtipne, ze se pise o troube, pritom je to jen o plotynkach .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.