CDR.cz - Vybráno z IT

S čím dalším přijde Apple? Ve hře je "skládací" telefon

Vrátí se staré zvyklosti véček nebo podobná alternativa přizpůsobená současným smartphonům? Apple by mohl brzy sejít z vyšlapané cesty a představit nevídanou novinku.

Apple nechával poslední dobou své vlajkové lodi na poli smartphonů bez výraznějších změn. Mohli jsme zaznamenat změnu designu u šestkové řady, změnu home buttonu u sedmičkové a instalaci duální čočky fotoaparátu u iPhonu 7 Plus. Analytici obecně předpokládají, že revolučních změn se dočkáme až u výročního modelu příští rok. Jeden z patentů napovídá, že by mohlo jít o skládací design.

Apple si nechal patentovat mobilní zařízení, jehož tělo bude možné složit. Patent sám o sobě není žádnou novinkou - pochází z června roku 2014. Popisuje flexibilní OLED displej, který bude možné složit napůl, čímž vznikne jakési "véčko" - tento design byl velmi populární u klasických mobilních telefonů koncem devadesátých let minulého století.

Apple Patent 1Apple Patent 2 0

Patent popisuje zařízení se dvěma displeji - respektive s jedním flexibilním displejem, který lze přehnout napůl, zmiňuje ale i možnost třídílné "skládačky". Flexibilita není jediným zajímavým bodem celé věci - tím je i zařazení OLED displeje. K této technologii totiž Apple zatím nepřikročil a jeho smartphony disponují "pouze" LCD displeji.

Zvěsti o tom, že příští iPhone bude skutečně revolučním, nahrávají teorii, že právě u něj by Apple mohl uplatnit patentovanou technologii. Jak je však nejen u Applu zvykem, samotné podání patentu ještě nezaručuje jeho skutečnou realizaci. Nezbývá tedy, než se nechat překvapit. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku S čím dalším přijde Apple? Ve hře je "skládací" telefon

Úterý, 6 Prosinec 2016 - 12:03 | Pan_Filuta | Zvěsti o tom, že příští iPhone bude skutečně...

Zobrazit diskusi