CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k S Windows Phone to vypadá bledě, jeho podíl na trhu nových zařízení stále klesá

Spíš by jsem uvítal statistiku aktivních zařízení.

Podle mě se totiž andriodi obměňují zásadně častěji než WP. Osobně mám Lumii 920 už třetím rokem a zatím nepotřebuji nový model, je rychlá, dobře fotí, vydrží 1,5-3 dny, hry nehraju = stačí

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Uzitecne by to bylo, ale predstava ze by se zmenilo poradi je naivni. Ani kdyby se andoidi obmenovali kazde tri mesice, a to snad nedela nikdo.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?
+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Kolková si z cdr dělá Blesk, nebo jako co to je? Jak se tento člověk dostal do redakce? Proboha.

Ano, meziročně počet prodaných zařízení klesl, neboť se zúžil výběr. Nokia chrlila modely, z nichž každý měl svoje místo na trhu a nevznikaly tak žádné díry, což Microsoft nedělá a momentálně nabízí dva low-endy, pak dva zástupce střední třídy (Lumia 735 bezkonkurenční poměr cena/užitek), pak dlouho nic a někde kolem deseti tisíc se potulují poslední dostupné kusy L830 a L930.

Celkovému podílu to v podstatě nijak neubližuje, ale to by se potom nemohl vydat žumpa článek s bulvárním nadpisem, kde nám Olga sděluje, že to s Windows vypadá bledě. Dle ní bychom si tedy měli kupovat zrůdnosti typu Samsung Galaxy J1 či Huawei Y600. Sice se na tom bude škubat i prohlížeč, nikdy to nedostane žádnou aktualizaci, ale můžeme se chlácholit, že máme majoritní systém. A ano, když budu chytat za slovíčko, tak s Windows Phone to bledě vypadá, neboť jeho vývoj je u konce. Aktuální jsou pouze Windows 10 Mobile, které budou vypouštěny už od poloviny prosince na stávající zařízení.

Aby nevzniknul dojem, že mám něco proti androidu a jsem jen butthurt, není to tak. Mám něco jen proti androidům do 4-5 tisíc Kč, kdy se většinou jedná o nepoužitelné zmetky (čest vyjímkám jako Honor 4C). Microsoft naopak jako téměř jediný dokáže nabídnout funkční smartphone i kolem tří tisíc. Ale když se spojí Olga a Gartner, tak mi to dokáže hnout žlučí, jasnovidci jedni.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, Lumie za 3000 Kc jsou neprekonatelne. Androidi telefon by stal dvojnasobek aby byl stejne pouzitelny. NAvic pro pouziti s Windows neni treba doinstalovavat aplikace tretich stran.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si nastavit na wifině statickou adresu :)
Zdar Max

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

DHCP server static list?

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsi to nepochopil, narážel jsem na to, že se s win Phone nepřipojí do sítě, kde není dhcp, protože win Phone jako jediný ze všech velkých hráčů neumožňuje ručně nastavit IP na wifi.
Zdar Max

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Pokial si to nepochhopil, tak vsetky tieto hracky smeruju k jednoduchosti pouzitia, cize ak si si spravil speci siet bez DHCP, tvoja starost navyse ....

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Kdo mluví o mojí síti? To může být jakákoli jiná. Navíc nejde jen o to, osobně používám telefon i k diagnostice, nebo existují problémy, kdy se dhcp podělá (zabugovaných wifi routerů není málo), nebo se z něčeho podělá dhcp client. Možností je více, ale pro masy je to detail, to chápu. Původně jsem to pošťouchnutí myslel jen jako vtipný dotaz, proto ten smajl.
Zdar Max

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

povídej holubům. Možná platívalo za Androidů s ISC/JB, ale dnes je slušný tel. s An 5.1 na octacore 1,5Ghz, solidní grafikou a 3GB RAM. A eLko v nejnovější verzi je hodně schopné a stabilní.
Kolem 4Kk je Lumie 640 s 1GB RAM, 1,2GHz cpu (4) a pouze 8GB vnitřní paměti. Za stejnou cenu mám dvojnásobek výkonu cpu, 16GB ROM a dokonce 3GB RAM. lepší foťák a dokonce LTE (funkční na našich pásmech). Takže výběr je jasný a pro toho kdo si dá trochu práci s výběrem Lumie vypadne hned na začátku hledání :-))
Pak jsou tam ovšem dražší 640XL a 1320 ale ta má opět 8GB ROM a na 6" jen HD rozlišení a ten foťák je snad vtip. 640XL vypadá na první pohled schopněji díky solidnímu foťáku, ale skoro vše ostatní je tragédie - a za cenu 6Kk pouhý 1GB RAM. U MS prostě není co solidního vybrat, vždy je zvýrazněna jedna vlastnost na úkor drastického očesání ostatních, takže se propadu vůbec nelze divit.....

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Co do parametrů dostupných Android telefonů plně souhlasím.
Jako konkrétní příklad uvedu Elephone M2, popsal jsi ho naprosto dokonale! :) Má dokonce 900 MHz pásmo LTE Vodafonu.
Zaváděcí cena $149, tj. pod 4000 Kč, při dovozu ho prodejci budou mít asi o dost dráž.
Nokia/Microsoft mají co dohánět...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

trochu zpřesním tu tvojí poslední větu z třetího odstavce "Aktuální jsou pouze Windows 10 Mobile, které budou vypouštěny už od poloviny prosince na stávající telefony Nokia/MS, HTC One, Acer M220". Ostatní se updatu nedočkají.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně nevím zda je to tak i u desítek, ale RTM build býval poskytován každému a záleželo už na výrobci telefonu, zda ten update vyjde. V souvislosti s W10M se taky hovořilo o nutnosti 8GB interní paměti pro upgrade, do čehož moc nesedí ten Acer M220. Pokud ale i ten desítky dostane, tak to vrhá ještě horší světlo na ten zbytek, kteří to bojkotují. Namátkou HTC 8S, které mám dojem nedostalo dokonce ani WP8.1 (lze ho tam mít jen neoficiálně přes Insider).

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

nevím jak to chce Acer zmáknout, ale jde o čerstvé WP8.1 zařízení. Navíc totální low cost. Nicméně všude jej prezentují s tím, že bude upgradován na W10M.
Co se týče ostatních ... tam je vidět, jak si váží zákazníků. Mám Samsung Ativ S, což bývala taková vyšší střední třída mezi WP8 telefony a ten W10 nedostane. I proto jsem se rozhodl Samsung naprosto bojkotovat ... televize, SSD, kuchyňské spotřebiče. Nemám rád výrobce, co počítají životní cyklus zařízení na měsíce.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Pred nejakym casom som zaujal rovnaky postoj k samsungu, preto moja tohtorocna vianocna UHD je nakoniec LG ....

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Neupgradovat je ale rozhodnutí jejich výrobců - tedy kromě případů, které nesplňují minimální konfiguraci pro upgrade. A ta konfigurace byla vlastně taky rozhodnutí výrobců, že ano...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Tak MS nepokrývá celou škálu zařízení, protože už jim došlo, že na tom jejich systému se v hardware nedá moc vydělat - stejný hardware musí prodávat ještě levněji, než konkurence s androidem a už ani ti androidisti nejsou nějak zázračně v plusu. Aby to vůbec fungovalo, tak lowend musí pokrýt něčím jako RedMi - tzn. jednoduché modely, dlouho je držet na trhu, vyrábět velkou sérii, neinovovat, jeden malý a jeden velký, hodně to vyladit, pak to možná nebudu muset dotovat.

Střední třída je předem prohraný boj, kdo měl v ruce nějaké soudobé například Lenovo nebo jinou Čínu za 5000Kč, tak pochopí, že se to dostalo do stavu, kdy vlastně nic lepšího ani není potřeba - 5", slušný HD IPS display, čtyřjádro, 2GB RAM, dokud to někdo nerozbije nějakou zuřivou nadstavbou, tak je to úplně dostačující. Dokud to nebude mít vodotrysk, tak není šance udělat masově úspěšný model a vydělat.

No a ve vyšší třídě si může dělat kdo chce co chce, ale tam se to podle mého přelévá hrozně pomalu a setrvačnost lidí je několik let, takže musí být něco úplně velký průšvih, aby to lidi odradilo, což se moc neděje.

Podle mého jsou současná čísla důsledkem toho, že MS už neočkává, že na telefonech (jako hardware) něco vydělá a celkem intenzivně zalepuje tu černou díru, kdy musel v minulosti WP zařízení dotovat. Bohužel jej to stojí podíl na trhu...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Windows Phone to vypada natolik blede, ze velke korporace vyrazuji Android telefony a prechazeji na Windows Phone, protoze to jsou jedine telefony schopne fungovat ve Windows infrastrukture vcetne synchronizace dat bez instalace dodatecnych (a placenych) aplikaci. A s Windows 10 pro mobily to bude jeste lepsi.

Androidy jsou na tom natolik dobre proto, ze u nekterych modelu s podporou vyrobce pouhych 18 mesicu jsou uzivatele nutni nakupovat stale nova zarizeni, protoze na stavajici neexistuje update OS (napr. nektere sifrovaci aplikace vyzaduji nejvyssi verze OS, takze z telefonu bez aktualizace OS je pouze obycejny hloupy telefon).

Proto nejvyssi pocet prodanych zarizeni s Androidem neprekvapi - schvalne - pouziva jeste nekdo 3 roky stary telefon s Androidem nejake nizsi cenove tridy?

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

třeba moje matka ... Samsung Galaxy Chat. Ačkoliv je to poměrně křáp, tak se bohužel zatím neprodává žádný pořádný, ale cenově dostupný s hw klávesnicí. BB za 10k je pro ní až moc velký luxus.
Nicméně pro její použití je jedno, jestli je v tom Android, WP, BB nebo noOS

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Jmenuj mi tři velké korporace, které migrují na WP. :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Počkejte, až nějaký soud rozdělí Microsoft na tři firmy, a pak vám odpovíme. :)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

no pouzivam Galaxy S2, a stary galaxy ace la fleur a iphone 5s, windows phone som vyhodil ako odislo sluchadlo na 920 3x po sebe.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

HTC Desire Z jsem používal 4 roky (a sw support jsem si musel zajišťovat sám).
Teď používám iPhone 5s (kvůli tomu, že jsem ho měl za 2kkč).

Pokud jde o sw support, tak vím o čtyřech firmách, co ho mají :
Apple (asi to nejlepší ohledně sw supportu, aktualizace vycházejí každou chvíli a jsou podporovány 4 roky i starší telefony, viz teď iOS9 pro iPhone 4s)
Xiaomi (měl by na tom být podobně jako Apple, velmi časté update, stáří supportu neznám)
Google Nexus (je to bída, ale jedn ou za čas nějaký update vyjde)
Blackberry (vím jen, že je tam sw support delší dobu, ale četnost a délku neznám)

U MS rozhodně nelze tvrdit, že nějaký support má. Má asi takový jako Samsung, HTC apod. šmejdský firmy. Tzn., že během dvou let vydá jeden, maximálně dva update a pak se na HW vykašle.
Buď jsi tedy zaslepený MS Fun, nebo Troll. Ani jedno s tebou ale nebudu řešit.
Zdar Max

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

petr22 je starý troll, nejlepší je ho ignorovat :)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

To je pořádná kravina :D Mám Lumii 920 a updaty jsou pořád něco.

W8/W8U1/W8U2/W8.1/W8.1U1/W8.1U2 a ted budou desítky
A do toho nepočítám update od nokie těch taky pár bylo (to jsou updaty jen pro Lumie).

A to že budu mít update na WP10 na Lumii 920 která je už cca 3-4 roky stará, dokazuje že meleě kraviny ;)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, Lumie 920 je venku přesně 3 roky a update na desítky pro ně bude. U prvních verzí telefonů support zahodili (resp. to ještě nebyl ani MS, ale Nokia, mám takový pocit), ale vypadá to, že poslední 3 roky update vydávají asi na všechny telefony.
Má nedůvěra pramenila ze zkušenosti z předešlých let, zdá se, že se tedy napravili a lze tedy předpokládat, že budou mít taktéž delší support.
Zdar Max

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

"protoze to jsou jedine telefony schopne fungovat ve Windows infrastrukture vcetne synchronizace dat bez instalace dodatecnych (a placenych) aplikaci."

To je docela pozoruhodné tvrzení, protože mně připadá, že i Windows a Exchange by šlo celkem po právu považovat za "dodatečné placené aplikace". :)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Mám WP Lumii a jsem nadmíru spokojený. Spolehlvější a aktualizovanější telefon jsem ještě neměl. Na WP jsem přešel jen ze zvědavosti. Vždy jsem měl jen Android, ale WP mě dost mile překvapil. Přítelkyně chce jen Android a to jen z nekonečného množství tapet a sraček kolem pozadí. Věřím, že je tady hromada takových.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Já si koupil Lumii a přítelkyně Android. Uběhly 2 roky, moje lumie je funkční, rychlá a aktualizovaná, její HTC vživotě nevidělo update a je tak pomalé že (já) nepoznám jestli jsem klikl na položit hovor O.o

Takže si teď přítelkyně kupuje nový telefon a už se nedívá po ničem jiném než WP.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

To neni chyba Androidu, ten preci nemuze za to, ze jsi hlupak, ktery pritelkyni nedokazal poradit, aby si koupila nejaky normalni mobil a ne zasekane HTC, predpokladam radu Desire, ta je uplne strasna, nic horsiho snad ani neexistuje, to i cinska manufaktura vyrabi lepsi smartphony.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Proč mám řešit který telefon funguje?! Copak je předpoklad, že když si koupím telefon, bude problém s ním telefonovat?

To je směšné a to že vůbec něco podobného podporujete ukazuje jak jsou lidé zkažení konzumním způsobem života.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Pokud Samsung rozjede Tizen a Canonical najde hardwaroveho partnera pro vznikajici Ubuntu Touch, tak to muze Microsoft rovnou zabalit. Vidim to tak, ze nakonec Windows Phone odepise a odkoupi CyanogenMod, se kterym ma uz ted partnerstvi, pak je prejmenujou na Windows 11 for Phone a bude vystarano. :-)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

mal som 4 roky Galaxy S2 a bol som viacmenej spokojny, ze to slo casom pomaly a sa to cele zasekalo som daval zavinu androidu, ale dnes viem ,ze to bola vina samsungu a jeho touchwiz. Teraz som presedlal na xiaomi redmi note 2 za 155€ a uprimne? Samsung sa bude z ciny coskoro v noci pocuravat (alebo uz sa), microsoft je uz na smrtelnej posteli. V beznej strednej a nizsej triede im bude sotva konkurovat a to uz prichadzaju kovove verzie meizu, xiaomi a lenovo telefonov. Pri takych specifikaciach a vykone si neviem velmi predstavit prechod na WM10 a navyse asi nie som jediny kto ma nakupene aplikacie ...

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o výkon ale spolehlivost a jednoduchost.

Situace do které se dostal trh s MT je směšná, nastíním.
Doporučená sestava pro W7
1Ghz 32bit CPU
2GB RAM

Doporučená sestava pro Android 6
4×2,7 GHz
3GB RAM

I kdyby byl výkon ARM třeba 10x menší než x86 CPU tak by na tom telefonu měl s přehledem běžet Windows 7 :)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu jednu věc, proč takový SW gigant, jako MS je neinvetsuje třeba blbou 1 miliradu dolarů a nenapíš na Windows phone základní aplikace, které uživatelé potřebují.
Myslím si že do dvaceti aplikací by se měly potřeby každého uživatele vejít.

Dokonce jsme se o tom bavil i slidmi od MS a ti to také nechápou.
Případně by stačilo si ty aplikace nechat napsat pro WIN od firem co to dělají pro android a dohlédnout na kvalitu.

Oni si asi myslí, že se to udělá samo.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Číst zdejší komentáře po 8 měsících je dost smutné.. Tolik důvěry v Microsoft a v updaty na win 10.. a místo toho se Lumie postupně dočkávají vypínání serverů aplikací a kašlání na uživatele..

Když vezmu kolik lidí tady má Lumii 920, která doopravdy byla super telefon - když ještě měla Nokia aplikace a kompletní podporu.. Můj kolega v práci ji stále má a při porovnávání s moji aktuální sony Z3C člověk nemůže na Microsoft nezanadávat.. Funkce postupně mizí, aktualizace aplikací buď nejsou, nebo zhoršují aplikace.. a veškeré aplikace se spouštějí mnohonásobně delší dobu, než na mém telefonu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.