CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Sailfish OS v budoucnu nainstalujeme i na telefony či tablety s Androidem

Vidim, ze pochopili, ze jedine designove spravne je symetrie a jednotnost .... cili dlazdice:)
A co se tyce nahrady androidu, asi tezko muze dnes vzniknout neco horsiho, takze proc ne?:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na mobilu asi nic lepšího nevymyslíš. Display je malý a je na něm potřeba zobrazit hodně informací, ovládací prvky ale musejí být velké, aby se snadno trefovaly, takže nejlepší jsou velká tlačítka, která navíc sdružují informace k dané aplikaci. V tom měl Microsoft dobrý záměr, ostatně widgety na plochu, které nejsou žádnou novinkou, fungují stejně. Microsoft ale jaksi nedotáhnul ten záměr to konce. Např. jsem nedávno s překvapením zjistil, že na Windows Phone 7.5 se jako widget nechová ani dlaždice multimediálního přehrávače Zune. Zrovna u přehrávače bych očekával, že když dlaždici roztáhnu na maximum, obsáhne alespoň tlačítko play/pause, když už nic jiného, jako že by se tam klidně vešel i název skladby a obrázek alba. Co Win8, resp. WP8? Chovají se dlaždice jako widgety nebo i zde představují jen přerostlou jednobarevnou ikonou?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bojim se, ze nejsou interaktivni, akorat zobrazujou informace .... ale zas na druhou stranu pro dotykove ovladani by se tam uz moc prvnu neveslo. Mozna ve W8.1 to jde, ale fakt nevim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na výšku má dlaždice dvě možné velikosti a na šířku 3. Tedy z ní bude max. obdélník.
Tlačítko telefonu může být dostatečně velké, ale stupidní malá tlačítka dole jsou malá, fixní a nesmazatelná.
Hlasovku nepotřebuji a mačkám dvě tlačítka dohromady, páč mám velké prsty. Vytočit bez soustředění telefoní číslo nebo najít kontakt je mision impossible.

Tohle je pro mě hlavní problém WP. Stylus by se někdy hodil, což je tragédie.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A co, ze to mas za telefon a jake to mas ruce nebo spis kopyta?:o)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Lumiji 520. U osoby s rozměry 195/120 to tlačítko na hlasovku,numerickou klávesnici, search a knihovnu kontaktů je moc malé. Musím nehtem.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

"...nepříliš oblíbeného operačního systému MeeGo..." spíš bych napsal "...nepříliš rozšířeného operačního systému MeeGo..."

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, též mi to připadlo jako blbost! MeeGo bylo u uživatelů naopak velmi oblíbené, autor zřejmě nevlastnit N9/950

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Nokie N9 se prodalo (o fous) více než Lumie 800 a podstatně více než N Lumia 710
A bez mega hype jaký měla Lumia 800 v Londýně

"According to some unofficial estimates, it might have sold better than the two initially released Lumia devices in the last quarter of 2011"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.