CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung Galaxy S5 vstoupil na český trh, starší S4 zlevnil, známe ceny

Dnešním dnem v ČR oficiální začíná distribuce vlajkové lodi Samsungu s označením S5. České obchody přistoupily k novince různě a připravily pro zákazníky řadu akcí a slev. Kde tedy sehnat Samsung Galaxy S5 nejvýhodněji?

Dnes v 11 hodin a 11 minut ve čtyřech českých obchodech začal prodej kontroverzní novinky Samsungu - Galaxy S5. Kontroverzní proto, že nepřinesl oproti starším verzím mnoho novinek a přidal dokonce pár zbytečností, jako je například měřič tepové frekvence. Jedinou větší novinkou je čtečka otisků prstů po vzoru konkurenčního iPhone 5S. Více informací se dozvíte v našem preview.

Každopádně i díky velkému očekávání před vydáním vzbudilo jeho uvedení na trh velký rozruch a mnoho lidí sáhne do kapsy, jen aby byla nejnovější technická vychytávka konečně doma. Další přístup může být naopak koupě nižších modelů Galaxy, které zlevňují.

Když se bavíme o cenách S5, například T-Mobile připravil na dnešní den slevu 5 000 korun na tento telefon pro nové nebo prodlužované smlouvy, takže vyšel nové nebo zůstávající zákazníky na 13 500 korun. CZC zase připravil na víkend facebookovou soutěž o Galaxy S5. Na největších českých e-shopech se setkáte s cenou 18 499 včetně DPH, v české distribuci jej však seženete na internetu podle nákupního rádce Heureka v době psaní článku i o 1000,- levněji, převážně však v bílé barvě.

Zajímavé je sledovat ceny starších modelů Galaxy, konkrétně S4 v modré barvě dnes seženete v české distribuci podle Heureky za 9 990 korun, což je opravdu velmi zajímavá cena. Když půjdeme ještě o jednu generaci do minulosti, slavnou Galaxy S III pořídíme v bílé, modré nebo šedivé barvě za částku kolem 7 500 korun.

Pokud se podíváme na Galaxy S4 mini, jeho cenovka v české distribuci začne na 7 000 za modrou variantu a pokračuje na cca 7 400 za červené a černé provedení. Starší S III mini začíná v bílé barvě na částce lehce přesahující 4 000 korun a za ostatní barvy zaplatíte zhruba o 400 korun více.

Zdroje: 

heureka

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung Galaxy S5 vstoupil na český trh, starší S4 zlevnil, známe ceny

Pátek, 11 Duben 2014 - 21:55 | Vokurka Kubiczek | Jaký vývoj ? Vždyť článek sám píše, že rozdíly...
Pátek, 11 Duben 2014 - 19:11 | J D | A kde jsou náklady na vývoj?
Pátek, 11 Duben 2014 - 18:12 | Cotije Dotoho | 6000 náklady na výrobu a distribuci. Zbytek je...
Pátek, 11 Duben 2014 - 17:15 | Vokurka Kubiczek | Může mi někdo vysvětlit co na tom proboha stojí...

Zobrazit diskusi