CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung má průhlednou TV, Microsoft Surface Hub nejde pod 200 tisíc

Samsung Display 55 Inch Transparent Oled
Novinky v zobrazovacích zařízeních: Samsung má transparentní a zrcadlovou televizi, Microsoft zase odhalil ceny svého obřího nástěnného tabletu.

Korejský výrobce Samsung Electronics představil na veletrhu Retail Asia Expo v Hong Kongu unikátní technologii budoucnosti - OLED panely dvou druhů, jejichž obrazovka může být průhledná anebo se umí chovat jako zrcadlo.

Nové technologické řešení bylo prezentováno na televizi s úhlopříčkou 55 palců. Menší varianty pro mobilní zařízení Samsung zatím neuvedl, ale co není, může být. Průhledná obrazovka funguje podobně jako head-up displej pro zobrazení dodatečných informací, zatímco zrcadlový panel se může pyšnit odrazivostí až 75 procent. Přesné specifikace bohužel zveřejněny nebyly. Televize se dají propojit s funkcí Intel RealSense, takže bude možné ovládat multimediální obsah pomocí gest ruky prostřednictvím integrovaných kamer.

Samsung Mirror

Než se dostanou tyto transparentní a zrcadlové zobrazovací panely na trh, ještě si nějakou dobu počkáme. Technologie se však spíše než koncovým zákazníkům bude hodit společnostem v obchodním průmyslu, které ji využijí pro komerční účely. Zrcadlový efekt mohou například využít oděvní značky, které ukážou svým zákazníkům oblečení na postavě, aniž by si jej museli obléknout. Nové panely vzbudily rozruch a dokonce o ně projevil zájem první obchod se šperky Chow Sang Sang, který je chce využít pro virtuální prezentaci svých produktů.

Samsung Transparentlcd

Ukázka využití transparentního displeje

Nepřestřelil Microsoft cenu za Surface Hub?

Konkurenční Microsoft se zase zaměřuje na svůj velkorozměrový tablet přizpůsobený k pověšení na zeď. Zařízení Surface Hub s poměrem stran 16:9 se bude prodávat ve dvou velikostech, 55" s Full HD rozlišením a 84" s 3840 x 2160 pixely. Menší verze nabídne procesor Intel Core i5 a grafiku Intel HD 4600 Graphics, zatímco větší verze bude disponovat procesorem Intel Core i7 a grafickým čipem NVidia Quadro K2200.

Microsoft Surface Hub

Mezi další vlastnosti patří operační systém Windows 10, 8 GB RAM, 128GB vnitřní paměť, podpora Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 LE, NFC, port HDMI a stylus Surface Pen. A teď se podržte, protože přichází na řadu cena. Microsoft Surface Hub o velikosti 55 palců přijde na 200 tisíc korun a větší 84palcová varianta na necelých 600 tisíc korun. Prodej bude zahájen 1. července.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung má průhlednou TV, Microsoft Surface Hub nejde pod 200 tisíc

Pátek, 12 Červen 2015 - 17:17 | AndyF1 | treba priratat + vydaje na marketing + snobska...
Pátek, 12 Červen 2015 - 16:56 | John Douberro | Tak je transparentní nebo je průhledná? Autorka...
Pátek, 12 Červen 2015 - 08:38 | ica sk | A nebudú tie tablety trošku priveľké do vrecka na...
Pátek, 12 Červen 2015 - 01:33 | Michal Hak | neni nad to si koupit televizi za statisice a pak...

Zobrazit diskusi