CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung Simband - nepřetržitá kontrola zdravotního stavu v náramku

Samsung Simband 1
Korejská společnost Samsung představila na své vývojářské konferenci Samsung Developer Conference 2014 v San Franciscu řadu nových technologií. Letos se hlavní pozornost soustředila na chytré nositelné zařízení Simband.

Hybrid chytrých hodinek a inteligentního náramku Samsung Simband je další z nositelných zařízení se schopností monitorování fyzické kondice a aktivit člověka. První prototyp byl odhalen již v květnu tohoto roku, kdy to vypadalo spíše jako nějaký experiment. Nyní se karta obrací, protože náramek byl společně se zdravotní platformou Samsung Digital Health zpřístupněn vývojářům k testování svých aplikací.

Samsung Sdc 2014

Na první pohled se náramek Simband neliší od chytrých hodinek Galaxy Gear S, má stejný design včetně zaobleného displeje a gumového pásku. Zde však podobnost končí, protože se Simband zaměřuje pouze na sledování lidského těla 24 hodin denně. Je vybaven dvoujádrovým procesorem ARM A7 s taktem 1 GHz založeném na 28nanometrové výrobní technologii, dále podporou Wi-Fi a Bluetooth.

Samsung Simband Hand

Zařízení běží na nové cloudové platformě Samsung SAMI, kam se ukládají všechny zaznamenané informace o zdravotním stavu jedince. To umožní nejen lepší přehled, ale také zpřístupnění dat zdravotnickým institucím do budoucna, samozřejmě pokud to majitel povolí.

Zdravotní hodinky mají šest senzorů pro zjištění různých informací o lidském těle, mimo jiné například hladinu cukru a kyslíku v krvi, tepovou frekvenci, tělesnou teplotu, hydrataci pokožky, složení okolního vzduchu nebo množství produkce potu.

Samsung Simband

Samsung na konferenci představil kromě zdravotních hodinek také další zajímavé technické vymoženosti. Novinkou je tenisová raketa Babolat, která vyhodnocuje styl hraní, panoramatická kamera Project Beyond ve tvaru puku se záběrem 360°, chytrou domácnost Smart Home nebo nové SDK pro operační systém Tizen.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung Simband - nepřetržitá kontrola zdravotního stavu v náramku

Pondělí, 1 Prosinec 2014 - 01:21 | Kostel | No měření hladiny cukru mě také velmi zajímá....
Pondělí, 17 Listopad 2014 - 11:07 | Jirka H | Hladinu cukru? Tak to jsem fakt zvědav, když...

Zobrazit diskusi