CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung vyvíjí vlastní 60 GHz WiFi s propustností 4,6 Gbps

Ad skutecna vs teoreticka rychlost - jak jste na tom ostatni prosim s 802.11n rychlosti?

Pouzivam netgear wndr4500 jako hlavni router, a na 5Ghz pri optimalnich podminkach mi pc hlasi pripojeni 410-450mbit/s, ale realna rychlost je tak 17MBytes/s. Kdyz stejnej test opakuju pres gigabit kabel, tak to jede rychlejc (cca 25MB/s). Jede nekomu n-kova wifina rychleji? A na cem prosim? Diiky moc za zkusenosti.. Rad bych vzduchem protahnul alespon tech 25MB/s..

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pocitam, ze jsi ten gigovy kabel pripojil k tomu routeru a zkousis to na dvou PC mezi sebou (ne na internet:o) a hlavne obe pripojene gigabitem. Pak je to bud neco spatne na jednom z PC nebo je spatny router. Pri propojeni LANem by mel fungovat jen jako switch a mel by v klidu davat vic jak 100MB/s .... zkus ty dva pocitace propojit kabelem naprimo ... jestli ti to pojede kolem te stovky, tak vyhod router .... jestli ne, tak si neco udelej s pocitacem .... typicky za to muze bud blby testovaci soft (kdyz treba tahaz soubory a mas pomaly disk nebo tak neco) nebo hloupy firewall, ktery analyzuje veskere data ... nebo vir (ktery je taky analyzuje:o)
Nicmene pokud jsi v rezimu NAT na tom routeru, tak bych moc necekal, ze ti gigovy router pojede giga (mnohdy to je uvedeno nekde v manualu) ... ja kdyz pred cca rokem kupoval router, tak jsem kupoval gigovy, aby zvladl aspon tech 100mbitu, co mam pripojeni, routovat a funguje slusne (WDR4300), ma mit 800mbit HW NAT. Ale taky zalezi na kvalite koncovych zarizeni .... treba mame nekde doma tablet A1-810 a ten dosahoval rychlosti asi megabajt/s, ale musel byt clovek primo u routeru .... kdezto druhy tablet (miix2) mi vali 10-15mb/s na 2.5GHz na 10m pres nosnou panelovou zed ... ale prvni test bys mel provest propojenim tech dvou PC.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

díky za popis a nápovědu, ale řeším pomalou n-kovou wifinu (17MB/s) a ne gigabitovej kabel (ten mi s 25MB/s v poho stačí).

Tzn. poměřuju poslední segment v těchto případech (NAS/router/PC jsou stejný):
A) "giga NAS"->"kabel"->"giga router"->"kabel"->"giga PC", což mi dává přenosovku 25MB/s

B) "giga NAS"->"kabel"->"giga router s n-kovou 5GHz wifi"->"wifi"->"PC s n-kovou 5GHz wifi", což mi dává přenosovku 'jen' 17MB/s

V případě A) mi přenosovka stačí (tam těch 25MB/s může zaviset asi na hafo věcech - disky, použítí NAT v routeru, sběrnice v PC (disků a síťovky), sběrnice v NASu (disků a síťovky), CPU/výkon NASu a mraky dalších asi, ale v tom se hrabat nechodlám a těch 25MB/s prostě beru jako limit sestavy/soustavy/domácnosti..

Ale v případě B) mi to vrtá hlavou, proč je kurňa ta wifina o tolik pomalejší, přestože připojení hlásí konstantně 410-450mbit/s (což by na těch 25MB/s stačit papírově mělo v pohodě). Tzn. jestli je na vině pomalá wifina na routeru, nebo pomalá wifina na PC, nebo prostě n-ková wifina na 450mbit víc než těch 17MB/s neutáhne..

Prostě bych se chtěl v B) případě dostat nějak na úrověn A), abych mohl vyhodit kabel co mi vede přes celej obývák do PC:-)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Wifi je rádio, je v tom spousta věcí. Kolik antén má router a kolik komp? Jeden z kanálů může být zarušený, případně i oba, navíc režie WiFi je obrovská. Pokud vím na 450 mbps jsou potřeba 4 streamy - dva kanály na 2.4 GHz a dva na 5GHz?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

... zkus na tom routeru vypnou firewall, Qos - BMng a podobný ficury ..a pokud se rychlost zvysi, vis kde je problem ... u techto domacich wifi routeru je uzke hrdlo slaby vykon tech procesoru ...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Super takže mám obovskou rychlost, ale když někdo projde nebo zavřu dveře nebude to fungovat :o)

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Ideální pro openspace. Jen si nikdo nesmí otevřít noviny. :-)))

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Chapu to dobre, ze dosahli 5x vyssi rychlosti na 15x sirsim pasmu?:o) Nebo je v clanku chyba?

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

a vy vite o lepsim a cenove srovnatelnym HW pro 60GHz? jenom aby bylo jasno: to neni jako prace s buzolou a rozhodne si to nespajite trafopajkou v garazi :) staci se podivat na ceny 10GHz a 24GHz pojitek

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

No jenze ty pojitka jsou v profi segmentu, jejich reseni je na uplne jine urovni, nez nejaky smartphone nebo domaci router.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

60GHz WiGig 802.11AD karta pro Dell notebook se da koupit za +-1500Kc na ebay

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

tak nejak prepdokladam, ze reseni od samsungu bude rychlejsi nez 802.11AD, jinak by to asi nedelali, ze

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Tak u te karty od Dellu pisi 7Gbps a Samsung podle clanku 4,6Gbps

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.