CDR.cz - Vybráno z IT

Scénárista Half-Life opustil Valve. Konec nadějí na třetí díl či naopak?

Hl 3 U
Marc Laidlaw je spisovatel a scénárista, který se už před lety uhnízdil v kancelářích společnosti Valve, kde tvořil příběh série Half-Life. Teď svou kariéru pověsil na hřebíček.

Pokud patříte mezi skalní fanoušky série Half-Life, vězte, že právě spisovatel a scénárista Marc Laidlaw je jednou z klíčových postav zodpovědných za úspěšnost i popularitu značky. Příběh pro ságu, která se pro řadu hráčů stala modlou, škrábal už od dob dávno minulých - naposledy pochopitelně pro Half-Life 2: Episode 2, které se na trhu objevilo v roce 2007.

Třetí díl už ovšem Marc Laidlaw nedokončí. Na jeho vydání (či alespoň ohlášení) už zjevně čekáme tak dlouho, že scénárista natolik zestárnul a zšednul, až se rozhodl odejít do důchodu. Indicií vypovídajících o tom, že Half-Life 3 je skutečně ve vývoji, koluje na internetu víc, než dost. Jak se tedy odrazí odchod scénáristy na vydání jedné z nejočekávanějších her vůbec, je klíčovou otázkou. 

Hl 4

Následuje pak zamyšlení se nad tím, zda dokáže nový scénárista pokračovat ve šlépějích Laidlawa tak, aby hráče nezklamal. Bude pod velkým tlakem, Laidlaw má ovšem výmluvy pro veřejnost v případě, že by šlo ve výsledku o zatraceně blbou hru.

"Už dlouho nejsem jádrem týmu Valve, neovlivňuji klíčová rozhodnutí, ani nejsem zasvěcený do těch nejtajnějších, důvěrných informací," říká scénárista Half-Life na odchodu, Marc Laidlaw. "Ovlivnit budoucnost Half-Life 3 už není v mé moci. Na značce jsem spolupracoval rád, ale můj čas už vypršel," dodává. 

Kariéře spisovatele se chce věnovat i nadále, rád by se ovšem vrátil ke kořenům sci-fi a pracoval na soukromých knižních publikacích. 

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Scénárista Half-Life opustil Valve. Konec nadějí na třetí díl či naopak?

Středa, 13 Leden 2016 - 10:38 | Tarman | No vidíte a já stále čekám na HL2 EP3, ta měla...
Pondělí, 11 Leden 2016 - 15:49 | rman | Misto tech priblblych minusu ti vysvetli za co je...
Pondělí, 11 Leden 2016 - 15:33 | japkoslav | Dá se předpokládat, že by dělal to stejné, co...
Pondělí, 11 Leden 2016 - 13:40 | petr22 | Scenarista CEHO? Half Life? Co je Half Life? To...
Pondělí, 11 Leden 2016 - 12:36 | xvasek | Tak přestože jsem velký fanda celé HL série,...

Zobrazit diskusi