CDR.cz - Vybráno z IT

Shapescale je chytrá váha, která oskenuje tělo do mobilu a ukáže, kde tloustnete

Shapescale 6
Každý člověk má různé problémové partie a mnoho z nich se snaží je nejen identifikovat, ale také se jich zbavit. Shapescale je chytrá váha, která v hubnoucím procesu značně pomůže.

Chytré váhy, které počítají procenta svalů a tuků v těle, jsou dnes již standardem. Shapescale je na první pohled neškodná váha, která ovšem provede 3D sken každého, kdo si na ni stoupne. Proces trvá přibližně 60 sekund a poté je odeslán do smartphonu, kde si uživatel může prohlédnout model svého těla z jakéhokoliv úhlu.

Shapescale 2

Součástí aplikace je řada nástrojů, které prozradí nejen poměr svalů a tuků v těle, ale také přesné míry vašich partií, nahradí tak například i krejčovský metr – před pořízením drahých obleků a šatů se ale přeci jen raději spolehněte na osvědčenou klasiku.

Skvělou pomůckou k hubnoucímu i nabíracímu procesu je nástroj 3D heat mapy, respektive teplotní mapy, která vyznačí oblasti, kde uživatel ztrácí tuky a kde naopak přibírá svaly. V případě častějšího měření na váze si aplikace údaje pamatuje, a tak je opět o něco snazší monitorovat své výsledky.

K důkladnějšímu porovnání slouží i funkce timelapse, která provede vizuální transformaci vašeho těla od prvního měření k poslednímu.

Jedná se rozhodně o lepší náhradu, než pofidérní měření na klasických vahách, které prozradí člověku jen hmotnost – tedy bez ohledu na několika-kilogramové odchylky, ke kterým dochází den co den, a slabší povahy tak odrazuje od pokračování ve své změně. 

Shapescale 3Shapescale 4

Shapescale by mohli někteří pochopit jako pomůcku pro hubnutí na konkrétních partiích. Zde se hodí zbortit mýtus, který vypráví o hubnutí jen v daných částech těla. Hubnoucí proces probíhá po celém těle rovnoměrně, bez ohledu na to, zda tu či onu partii namáháte více či méně. V případě cvičení dané partie se pouze zvyšuje množství svalů, které ovlivňují svůj poměr vůči tukům.

Shapescale 7Shapescale 8

Každé tělo ovšem má jiné rozvrstvení problémových partií a prioritizuje ukládání tuků různě. Shapescale je tak ovšem skvělou pomůckou, jak se seznámit se stavbou svého těla a vzít ji v potaz v průběhu svého hubnoucího či nabíracího procesu. 

Shapescale 9

Váha Shapescape by se měla prodávat v ceně $499 (~12 tisíc Kč), přestože se aktuálně nachází v předobjednávkové slevě za $299 (~7 tisíc Kč). 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Shapescale je chytrá váha, která oskenuje tělo do mobilu a ukáže, kde tloustnete

Pondělí, 15 Květen 2017 - 11:39 | randomofamber | Na to, abych poznal, že tloustnu stačí normální...
Neděle, 14 Květen 2017 - 12:27 | Thomas Needle | Před skenováním je třeba snímaný objekt znehybnit...
Sobota, 13 Květen 2017 - 13:08 | DRK | Mno pokud nemá někdo co s penězma... Jinak pokud...
Pátek, 12 Květen 2017 - 15:03 | WIFT | A já už myslel, že to je nějaká namáčklá aplikace...

Zobrazit diskusi