CDR.cz - Vybráno z IT

Skládací náramkový dron Nixie, partner pro dokonalé selfie fotky

Nixie
Nevíte, jak vystihnout atmosféru místa jednou fotografií, protože máte krátkou ruku na vytvoření selfie? Projekt Nixie přináší snadné řešení.

Nixie je netradiční projekt, který spojuje několik oblíbených trendů současnosti do jednoho malého gadgetu - nositelná zařízení, možnost focení selfie a bezpilotní drony. Nixie není jen tak nějaký výkřik do tmy, stal se jedním z projektů, které se v soutěži Make It Wearable pořádané společností Intel dostaly mezi top deset finalistů. Americký prototyp Nixie bude v desítce nejlepších soupeřit například s německou pracovní rukavicí či polským detektorem pro vylepšení techniky provádění zimních sportů. Představme si nadějného kandidáta na vítězství.

Nixie 02

Nixie je první nositelný fotoaparát, který umí létat. Složeného drona můžete nosit v podobě náramku na vašem zápěstí, ať jdete kamkoliv. To se může hodit nejen pro zachycení adrenalinových zážitků, ale také pro horolezectví, cyklistiku a další sporty, kde nemůžete při focení v ruce držet mobil nebo fotoaparát.

Náramek s kvadrokoptérou se na vaše přání rozevře a vzlétne do nebe, aby vás zvěčnil při jakékoliv vykonávané činnosti. Nemusíte se o nic starat. Dron se bude jako ochočený pejsek pohybovat kolem vás, aby si našel to nejlepší místo na pořízení záběru nebo natočení videozáznamu. Díky vestavěné detekci bude přesně vědět, zda je v optimální vzdálenosti a zda vás má v záběru. Když je na správném místě, pořídí fotografii, a pak se zase vrátí k vám, abyste si ho mohli zaparkovat zpátky na ruku.

Projekt Nixie je stále ve vývojové fázi, ale jelikož se dostal mezi desítku nejlepších projektů v rámci soutěže Make It Wearable, jeho tvůrci dostanou od Intelu 50 tisíc dolarů. Celkový vítěz bude vybrán v listopadu, výherce si odnese hlavní cenu v podobě 500 tisíc dolarů.

Určitě se jedná o zajímavý nápad, který by stál za výrobu, ale záleží také na bližších technických specifikacích. Nixie běží na platformě Edison. Sice se nikde neuvádí přesná hmotnost, ale již od pohledu je prototyp létajícího fotoaparátu drobných rozměrů a malé hmotnosti, což může být jedna z výhod. Na druhou stranu nevíme nic o výdrži baterie a způsobu ukládání fotografií nebo případné synchronizaci s chytrými telefony. Můžeme se jen těšit, jak celá záležitost dopadne.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Skládací náramkový dron Nixie, partner pro dokonalé selfie fotky

Středa, 14 Leden 2015 - 17:47 | HKMaly | Zrovna o elektroniku bych se nebal, ta se vejde...
Středa, 1 Říjen 2014 - 09:01 | petr22 | Vyborny napad. Az na to, ze autor je evidentne...

Zobrazit diskusi