CDR.cz - Vybráno z IT

Slavná adventura Syberia se letos vrací, datum vydání potvrzeno [VIDEO]

Syberia
V roce 2002 zaznamenalo francouzské studio Microids velký úspěch s tehdy čerstvou adventurou Syberia. O dva roky později se dočkala i pokračování, které zaznamenalo podobný úspěch. Letos se po čtyřech letech od oznámení konečně dočkáváme datum vydání trojky.

Syberia zaznamenala velký úspěch hned z několika důvodů. Grafický design, skvělý scénář, slušné hádanky a kombinace secese se steampunkovými prvky. Atmosféra panuje ve hře od začátku do konce a příběh solidně drží všechny aspekty pohromadě.

V letech vydání získala řadu ocenění, korunující ji na hry roku; adventury roku a další. Dnes ji lze zakoupit na Steamu za pár šupů, v balíčku obsahující i druhý díl. Ten se úspěchem od toho prvního příliš nevzdálil a volně navázal na jeho mechaniky a aspekty s větším důrazem na realističtější animace.

Syberia 3 2Syberia 3 1Syberia 3 3

O třetím díle Syberia III se mluvilo už v roce 2009, kdy ji vývojáři slíbili vydat na PlayStation 3 a PC. Oficiálně však byla potvrzena až v roce 2012, kdy podepsal hlavní autor, Benoit Sokal, kontrakt se společností Anuman. Ve vývoji je tak už poměrně dlouhý čtyři roky. Dočkat bychom se měli především vymazlenější grafiky (pochopitelně) a soundtracku zpod rukou skladatele Inon Zura, kterého jste mohli slyšet ve hrách Fallout 3/4; Dragon Age; Dragon's Dogma. 

Dlouho bylo ticho po pěšině. Teprve nyní se hra konečně ozvala s novým videem, představující datum vydání, které je tedy stanoveno na prosinec 2016. Krom vydání se v něm však dozvíte střípky z vývoje, technické informace, ukázky z tvorby, animace a další. 

Nezbývá než doufat, že se třetímu dílu povede zopakovat úspěch. Dobrých adventur dnes již moc není. Milovníky žánru odkážeme na náš nedávný Nezávislý speciál, kde se dočtou o skvělé adventuře Shardlight, od tvůrci Primordia.  

Snad se tvůrci ukážou na letošní E3, aby představili hru trochu blíže. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Slavná adventura Syberia se letos vrací, datum vydání potvrzeno [VIDEO]

Středa, 25 Květen 2016 - 21:22 | JVc | jj taky pozoruju ze driv bylo na vse jaksi vic...
Středa, 25 Květen 2016 - 17:22 | CCblue | Sakra, možná už bych si to mohl zahrát. Nějak to...

Zobrazit diskusi